Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

joi, 3 mai 2012

Cannelloni cu spanac

Made by Liana











Pofta de paste! Paste italiene ;-) Cannelloni! Si cum sa nu-ti fie pofta cand vezi minunatia ce-a preparat-o Nicolae??Baiatul asta gateste innebunitor de bine, trebuie sa-l vizitati! Mi-am zis ca trebuie sa o fac musai ;-))) Cannelloni home made. No' bine, am verificat intai daca am tat ce-mi traba si m-am apucat de lucru. Numa' ca sotul meu, expert in paste, o zis sa le fac cum spune el, ca doar facea taitei si din 10 oua cand era ficioru' mamii...puteam io sa zic ca nu fac cum zice el? Nu puteam. Da' o iesit bine ;-)Super bine, va bene?? :P Ingrediente: Pentru cannelonni: 2 oua, faina cat cuprinde (aprox. 200g), sare, cateva picaturi de apa, cateva picaturi de ulei. Pentru umplutura: 500g spanac, 250g perle de branza, 1 ou, 100g cascaval, 2 catei de usturoi, sare, piper. Pentru sosul bechamel: 2 linguri de unt, 2 linguri de faina, 250ml lapte caldut, sare, piper,nucsoara. Mod de preparare: Pentru cannelloni: Se bat bine cele doua oua cu o furculita intr-un castron, apoi se presara faina treptat,
pana inghite ouale toata faina si incepem sa framantam.
Se adauga pe parcurs apa si uleiul pana ce obtinem un aluat elastic.
Il punem intr-o folie alimentara si-l lasam la frigider sa se odihneasca. Pentru umplutura: Eu am avut spanac congelat, asa ca l-am lasat la decongelat, apoi l-am tras in unt cu doi catei de usturoi.
Branza am lasat-o la scurs si cand s-a racit spanacul am amestecat-o impreuna cu oul,
cascavalul ras,
sare si piper dupa gust. Am intins aluatul, am masurat dupa tava de yena, unde urma sa pun tuburile pline cu spanac,inaltimea si latimea, am pus umplutura,
am rulat si am taiat. In total, din tot aluatul, mi-au iesit 15 cannelloni. I-am asezat frumos in tava de yena unsa cu unt si am preparat sosul. Sosul Bechamel: Doua linguri de unt se pun la topit in wok,
apoi se adauga doua linguri de faina si se amesteca rapid la temperatura mica pana ce primeste o culoare blonda,
apoi treptat se adauga laptele caldut pana ce totul capata o consistenta mai groasa.
La final am asezonat cu sare, piper alb si un varf de cutit de nucsoara.Sosul gata preparat l-am turnat din abundenta peste cannelloni frumos aliniati,
apoi am ras 100g cascaval deasupra si am dat la cuptorul preincalzit vreo 30 de minute. Gata scosi din cuptor!!!
Sosul de rosii facut de soacra-mea cu ardei iute a fost exact ce-mi trebuia pentru final....iar pentru finalul-finalului....frunze de busuioc!Dupa care am alergat o zi intreaga...
Am taiat intentionat un cannelloni sa vedeti umplutura de spanac si cat de fin a fost aluatul de paste ;-)



Sa va mai spun cum a fost sau ghiciti voi? ;-))

14 comentarii :

  1. Bravo Liana, felicitari! La tuburi de cannelloni homemade nu ma gandisem. Si eu fac canneloni destul de des, tot cu spanac, dar din cei cumparati. Suna bine reteta ta. Poate in viitor o sa o incerc. Cind vin la mama ca are oua, faina, chiar si spanac; toate din "cultura proprie" - hihi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu acum am facut pentru prima data si paste si cannelloni, nu am mai facut pana acum...si ne-au placut, sunt reusiti ;-) Cand faci totul cu manuta ta, plus ingrediente naturale, e de 1000x mai delicios ;-) puup

      Ștergere
  2. Delicios! Si cu paste de casa sigur sunt mai bune. Daca pastele nu sunt fierte in prealabil, nu ramane aluatul crud? As face si eu cu paste de casa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa...au fost bune! Asta ma asteptam si eu sa gasesc, dar datorita sosului Bechamel, s-au fiert foarte bine. Am mai facut si lasagna cu foi nefierte si tot asa, datorita sosului, au fost coapte, chiar n-am gasit nimic nefiert.Si in reteta de pe cutia de lasagna chiar scria sa folosim foile nefierte si eu asa am facut. Dupa cum vezi mai sus, in recomandare, si bucatarul Nicolae a facut la fel. Sigur nu ramane aluatul crud, poti sa-l intrebi si pe el ;-)

      Ștergere
  3. Is printre preferate si la noi.
    Pupic lui Tudor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos...imi place cum ti-au iesit:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci mult pt. inspiratie! Data viitoare nu o sa mai fac atat de multi si nici suprapusi, si o sa umplu tuburile la maxim ca sa nu se mai lase ;-)

      Ștergere
  5. Arata fantastic, chiar eram in cautare de retete cu spanac ,vrem sa profitam la maximum de perioada in care este proaspat aparut si cu calitati deosebite, am notat si urmeaza sa si executam(pluralul este ,asa, de ochii lumi, Cosmin este cel vizat). O zi minunata ,Daiana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca va place si voua. Avem baieti, deci le dam spanac sa faca muschi, sa fie puternici ;-))

      Ștergere
  6. Minunat! Cannelloni am facut si eu, confirm ca sunt deliciosi! Eu am incercat o combinatie clasica din Italia, spanac cu ricotta, ca umplutura. Imi pare rau ca nu am fost mai aproape sa iti dau o creguta de busuioc din ghiveciul meu unde il cresc cu drag. N-ai mai fi alergat toata ziua dupa el!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am prins o oferta de doua cutii perle de branza cu smantana, am lasat-o la scurs si mi-au mai ramas doar perlele ;-) Intre timp, am facut rost de rasaduri de busuioc, deci am si eu acum un ghiveci de busuioc pe balcon. Merci pt. intentie, esti o scumpa :*

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.