Made by Liana
Stiti ca sunt mare amatoare de tarte, nu-i asa? ;-)
Reteta aceasta din revista Click Pofta Buna! mi-a atras atentia prin faptul ca aluatul contine si malai. Mi-am zis sa o incerc, ca n-am nimic de pierdut si n-am regretat.
Pregatire: 30'
Coacere: 50'
Dificultate:medie
Ingrediente:
Pentru aluat:
175g faina de grau,
100g faina de malai,
100g unt,
1/2 pachet praf de copt,
4 oua,
2 ardei rosii capia,
150g smantana,
600g mazare,
50g sunca afumata,
1 praf de nucsoara,
sare,
piper,
cateva frunze de busuioc proaspat pt.decor.
1. Amesteci faina si malaiul intr-un castron, adaugi untul taiat bucati, praful de copt, un ou si amesteci bine.
Pui 4-5 linguri de apa si framanti un aluat neted.
2. Intinzi aluatul in foaie, il asezi intr-o forma mai mica de tarta, unsa si tapetata, imbracand si peretii. Intepi aluatul cu furculita
si introduci forma la cuptor pentru 15-20 de minute.
Am zis ca nu strica daca perpelesc un pic niste feliute de shonc-nu erau in reteta- adica de sunca afumata, nu de alta, dar sa-i dea un gust mai bun tartei ;-)
3. Intre timp, speli ardeii si ii tai fasii subtiri. Amesteci smantana cu trei oua, mazarea verde, ardeiul, nucsoara, sunca -nu toata, am pastrat cateva feliute pentru decor- sare si piper, dupa gust.
4. Torni amestecul in forma si mai introduci la cuptor pentru inca 30 de minute. Decorezi tarta cu busuioc proaspat-la mine s-a transformat in sunca afumata...hi,hi,hi!
si o tai felii inainte de servire.
Foarte buna...da'parca data viitoare i-as reduce la jumatate malaiul ;-)
Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
miercuri, 6 octombrie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı olmuş.
RăspundețiȘtergereSaygılar.
Salam alecum! Tesekkur ederim, Guat Gencal!
RăspundețiȘtergeremi-a placut inlocuirea busuiocului cu sunca :)). se descurca fiecare cum poate :))
RăspundețiȘtergereCe bine arata, mi-ai facut pofta... Pup.
RăspundețiȘtergereCompliments my dear, your recipe is very good...a kiss :-)
RăspundețiȘtergereArata foarte bine si cred ca a fost foarte gustoasa!sa va fie de bine!
RăspundețiȘtergere@Zazuza-si noua!!! ;-))asa-i, merci!
RăspundețiȘtergere@Sara-hai la o felie, atunci ;-)
@Luciana-thk so much!kiss back ;-)
@Gabriela- da, multumesc!
Une tranche pour moi s'il te plait.
RăspundețiȘtergereA bientôt.
Foarte interesant! Cred ca a fost delicioasa.
RăspundețiȘtergereNadji-avec plaisir!
RăspundețiȘtergereBoabe de cafea- merci, a foooost!
une tarte salée bien savoureuse, j'aime beaucoup
RăspundețiȘtergerebonne soirée