![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDMw5lRs2yBBBG-fRtuGTtorV6c-waIKaneOzP97F8z8urStea6E5e6cV31b9fPW1l8IZKDOf8-GA-WgRmiuC8NcqJCFEMhxZHHi53oGpJel-aM1FWWePzf3B9p9mYQZHvudu0xuHGoQrO/s320/Picture+521.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUrEdY5YYYJmLGonX6xqH52uVbM97BgHmjmxNWGSvwnYcne1FZJyOUWrWFKzjnzJ5QxZ1PVOTn2ZmjQK9M5zpPlhqC07q5wC_J8kBb9X9RcxoDyf3GTxLEj_Ahumjp9cfEddRQ7DdOYmn9/s320/Picture+499.jpg)
Stiti ca sunt mare amatoare de tarte, nu-i asa? ;-)
Reteta aceasta din revista Click Pofta Buna! mi-a atras atentia prin faptul ca aluatul contine si malai. Mi-am zis sa o incerc, ca n-am nimic de pierdut si n-am regretat.
Pregatire: 30'
Coacere: 50'
Dificultate:medie
Ingrediente:
Pentru aluat:
175g faina de grau,
100g faina de malai,
100g unt,
1/2 pachet praf de copt,
4 oua,
2 ardei rosii capia,
150g smantana,
600g mazare,
50g sunca afumata,
1 praf de nucsoara,
sare,
piper,
cateva frunze de busuioc proaspat pt.decor.
1. Amesteci faina si malaiul intr-un castron, adaugi untul taiat bucati, praful de copt, un ou si amesteci bine.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZDKBWv-8vAC-CJqmkpeJ_HlSJhyMWtnM2B5V2EwPpcJPqVsqnvNKbpgLevDEK_0VsymdNf7km8MJ0facArzTP4mGIRu7flzqGFSQrcFA0NZ4fRXIzRT4yBzG70An38jsbGnGb78mBZfyN/s320/Picture+490.jpg)
Pui 4-5 linguri de apa si framanti un aluat neted.
2. Intinzi aluatul in foaie, il asezi intr-o forma mai mica de tarta, unsa si tapetata, imbracand si peretii. Intepi aluatul cu furculita
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcMRh7mRIQbYK2Cl6c1rdx7wy61iDSmbqMCGSTX4xUT8pHg7Z2zOROPuupaag1emVUEVVdu8XoC-sGlAUU_yhKxYZ7VRjMZvyFXixTNnPIrU4vOr6hUJ-jeJO0e3CUTbZsyR3_QPsjN6l1/s320/Picture+491.jpg)
si introduci forma la cuptor pentru 15-20 de minute.
Am zis ca nu strica daca perpelesc un pic niste feliute de shonc-nu erau in reteta- adica de sunca afumata, nu de alta, dar sa-i dea un gust mai bun tartei ;-)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtpgcD27703hvitBJ60Z2P8It2waErCe2iIh_-AqaO2dK_K0tw__WyUkqMSHp_8EnDR_rZC1_yCC9m3Uw-dth3p3q6_QKiSXQ1sZiY4aJK3sWOgzw1TbTpKpeJiL4nCLJkF3aUCykduE7Y/s320/Picture+492.jpg)
3. Intre timp, speli ardeii si ii tai fasii subtiri. Amesteci smantana cu trei oua, mazarea verde, ardeiul, nucsoara, sunca -nu toata, am pastrat cateva feliute pentru decor- sare si piper, dupa gust.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVlnKzLNx09pVCRoJRK89kiZVk553yYcXfrA2ngFQV04eXqr_r_IcQa8vp2njRQ3yG9SLFLyCYHjxEVR14j5urCkhhoZq-oWjUCRJuanfeVV9ZX61NEC9wJXCJvpWNK0GuolayuKVpmltz/s320/Picture+493.jpg)
4. Torni amestecul in forma si mai introduci la cuptor pentru inca 30 de minute. Decorezi tarta cu busuioc proaspat-la mine s-a transformat in sunca afumata...hi,hi,hi!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiD0fswxGEpItSaVqB2nVoEkY0mKJNcLe7QKRP2UZu6fl1mtW7tMueZJpB1P6XnBSoHduQF7kTxAvBYmz-lgoWRsFzO4j2qtCifBKnj7VntLev-fg_He0ZtU1Jso8K1wwDHv-NGgzbraVxD/s320/Picture+496.jpg)
si o tai felii inainte de servire.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8HQoQbo3Bqdtqcu26etJK1V9o-UbLO2liK7okLxHayoARkO9TUZQQc8lMWtokLINPO9NcI2OXFnZPbNbUtrEmqiGx7BoeDtBGo4FWCEyIgoMcdcF6erRmPRqc_J_WNHSqFnJc-ETYjbVL/s320/Picture+522.jpg)
Foarte buna...da'parca data viitoare i-as reduce la jumatate malaiul ;-)
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı olmuş.
RăspundețiȘtergereSaygılar.
Salam alecum! Tesekkur ederim, Guat Gencal!
RăspundețiȘtergeremi-a placut inlocuirea busuiocului cu sunca :)). se descurca fiecare cum poate :))
RăspundețiȘtergereCe bine arata, mi-ai facut pofta... Pup.
RăspundețiȘtergereCompliments my dear, your recipe is very good...a kiss :-)
RăspundețiȘtergereArata foarte bine si cred ca a fost foarte gustoasa!sa va fie de bine!
RăspundețiȘtergere@Zazuza-si noua!!! ;-))asa-i, merci!
RăspundețiȘtergere@Sara-hai la o felie, atunci ;-)
@Luciana-thk so much!kiss back ;-)
@Gabriela- da, multumesc!
Une tranche pour moi s'il te plait.
RăspundețiȘtergereA bientôt.
Foarte interesant! Cred ca a fost delicioasa.
RăspundețiȘtergereNadji-avec plaisir!
RăspundețiȘtergereBoabe de cafea- merci, a foooost!
une tarte salée bien savoureuse, j'aime beaucoup
RăspundețiȘtergerebonne soirée