Made by Liana
O frumoasa tarta cu legume am vazut in rev. Femeia de azi si mi-am zis sa o prepar, mai ales ca lui Tudor ii place foarte mult...ok, ok, si mie.
In revista poarta numele de Parcele de legume si mi se pare firesc sa pastrez titlul, nu sa inventez un altul.
Portii:6
Calorii: 415
Timp:55 min.
Dificultate:medie
Pret: 14 ron.
Ingrediente:
2 morcovi,
300g branza telemea,
1 dovlecel,
5 oua,
150g iaurt.
Pt. aluat:
150g faina,
100g unt mai gras,
2 galbenusuri,
1 lingurita coaja de lamaie,
sare.
Pt. decor:
frunze de ceapa verde.
Mod de preparare:
1.Framanta faina cu sarea, coaja de lamaie, galbenusurile si untul taiat cubulete.
2. Acopera aluatul cu folie si lasa-l la frigider 2h sau pana a doua zi. Pana a doua zi l-am lasat si eu...
3. Curata morcovii si spala dovlecelul-de data asta am cumparul unul cu coaja verde, zuchinni-, taie legumele cubulete si opareste-le separat in apa cu un praf de sare.
Scoate-le intr-o sita si lasa-le sa se scurga bine.
4. Intinde aluatul si aseaza-l intr-o forma unsa cu unt.
Aici se vede cam in ceata, ce-i drept, si poza din revista...
Pune un rand de cuburi de morcovi, apoi branza taiata cubulete -eu am folosit cascaval de vaca si oaie-o combinatie reusita si foarte consistenta-si dovlecelul.
5. Bate ouale cu iaurtul si un praf de sare. Toarna totul peste legume si branza si lasa la cuptor cam 30 min.
Coaja de lamaie i-a dat aluatului o aroma speciala...ma bucur ca am folosit-o.
Nu stiu cate legaturi de ceapa am avut, ca mi-a adus mama de la sat...in orice caz multe de tot...le-am pus pe o tava si peste ele am asezat tarta racita.
Si o felie delicioasaaaa...
Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
O tarta de efect.Pardon, parcele de efect.
RăspundețiȘtergerearata foarte bine si chiar nu mi se pare greu de facut.banuiesc ca se pot folosi si alte legume asa ca ne putem juca putin.pana sa o fac eu ma inviti tu la o portie?
RăspundețiȘtergereo seara minunata iti doresc!
Multumesc, Lilly, ai dreptate! ;-)
RăspundețiȘtergereSigur ca da, Sarah, daca nu ne-am mai juca deloc, ce rost ar mai avea viata? Te invit cu mare drag si la doua portii, multumesc! O seara faina!
Olá Liana,
RăspundețiȘtergereFicou muito apetitosa e deve estar muito saborosa também receitas com limão me agradam muito!!!
Seja sempre feliz!!!
1000 Beijokinhas
Ola, Miriam, obrigada. beijinhos
RăspundețiȘtergereche bello colorato e invitante questo piatto!bravissima!baci!
RăspundețiȘtergereCiao, Federica, grazie!Baci!
RăspundețiȘtergereFacem din ea un aperitiv de nota 10,ba bine ca e aspectuasa,dar si sanatoasa si presupun ca si gustoasa.Numa' bine Liana si am salvat reteta!
RăspundețiȘtergereCiao cara!! Io adoro queste preparazioni con le verdure!!! Sei bravissima!! Bacioni.
RăspundețiȘtergereAmalia-merge si ca aperitiv, cum nu. Eu i-am dat lui Tudor, la cina. Multumesc frumos, te pup
RăspundețiȘtergereManuela-grazie mille, cara!Baci
Interesante "parcelele"... fiecare cate o culoare... e de efect. Pupik.
RăspundețiȘtergereQue deliciosa tarta debe estar deliciosa.
RăspundețiȘtergereBesitos
Annie
Sara - multumesc!si eu...pupik
RăspundețiȘtergereAnnie- gracias! un beso
Très jolie présentation. Bravo!!!!
RăspundețiȘtergereA bientôt.
Merci, Nadji!
RăspundețiȘtergerec'est sublime mais surtout appétissant
RăspundețiȘtergerebravo ma chère liana
bonne soirée
Merci, ma chere Fimere!
RăspundețiȘtergereCat sunt de frumos colorate "parcelele" tale....!
RăspundețiȘtergereMi-ai dat o idee buna, dar eu am sa transform oleaca reteta , pentru dieta.
Te tzuc cu drag !