Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

marți, 22 decembrie 2015

Paste scoici umplute cu ciulama de ciuperci




O rețetă simplă a cărei idee mi-a venit când am găsit pastele scoici și urma să fac o ciulama de ciuperci.
Dar odată achiziționate pastele, ciulamaua de ciuperci și-a găsit un loc foarte potrivit :-) Pastele sunt din grâu dur, fără ouă, deci da, rețeta e de post :-)

Ingrediente:
150g paste scoici mari,
200g ciuperci,
4 linguri de ulei de floarea soarelui,
2 linguri de făină,
1 cană(250ml) de apă caldă,
o legătură de ceapă verde,
sare și piper din râșnițele Kotanyi.

Mod de preparare:

Ciupercile:
Într-un wok pus la încins, se toarnă puțin ulei, se pune ceapa verde tăiată mărunt-am avut 4 cepe verzi-și se păstrează o coadă verde, pentru decor-și se sotează. Se adaugă ciupercile-eu am avut pitoance/hribi congelate de la soacră-mea, de la Cluj-decongelate, lăsate la scurs, gata spălate, curățate și tăiate mărunt -și se amestecă cu ceapa. Se lasă pe foc până când se evaporă apa ce-o lasă ciupercile.


 

Pastele scoici le-am luat din Lidl, o pungă mare de 500g, dar pentru această rețetă am folosit doar 150g de paste.
Intr-o oală de 2l apă se pune o linguriță de sare și când clocotește, se pun pastele scoici. Se lasă la fiert 18 minute, cât scrie pe pungă. Se învârte ușor și cu atenție, din când în când cu o lingură de lemn, ca să nu se prindă scoicile între ele sau de oală și să nu se rupă.
Când sunt fierte se trec pe sub un jet de apă rece și se lasă la scurs. Se toarnă puțin ulei peste ele ca să nu se prindă.

Ciulama:
Se toarnă cele 4 linguri de ulei într-o oală, se adaugă cele două linguri de făină, se amestecă rapid și se toarnă cana cu apa caldă.  Se învârte cu un tel sau o lingură de lemn cu gaură la mijloc, ca să nu se prindă și să nu se facă cocoloașe.


Se asezonează cu sare și piper, apoi se adaugă ciupercile sotate.





Se umplu scoicile cu ciulamaua de ciuperci și se așează într-un vas de ceramică pentru cuptor




Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și se lasă 15-20de minute.

După ce se scot pastele din cuptor se ornează cu ceapă verde tăiată mărunt și se mai asezonează cu sare și piper după gust.






Poftă bună și post ușor!

Un comentariu :

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.