Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

joi, 7 mai 2015

Frigarui taranesti








A trecut si 1 mai Ziua Internationala a gratarelor!!
Cum?? Nu e Ziua Internationala a gratarelor?? Nuuu creed!!
Bine, bine e Ziua Internationala a Muncii, dar e zi libera, zi ramasa in constiinta astora mai batrani, printre care ma numar si eu, care defilam pe stadioanele patriei in cinstea conducatarului iubit si-a patriei mume. Mame. Si-a patriei mame.
 E bine sa retinem ca in  1889 Congresul Internationalei Socialiste  a decretat ziua de 1 mai drept Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autoritățile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă(sursa: wikipedia).
Buun, revenind la gratare. Astea de fata. Taranesti, adica exact ca la tara!! :D


Ingrediente:
350g carne de porc(spata, pulpa, muschi),
2 rude de carnati afumati,
1 bucata de slanina cu boia,
3-4 cepe rosi.

Pentru marinata:
20ml vin alb,
1 lingurita condimente friptura de porc Kotanyi,
1/2 lingurita chili pul biber Kotanyi,
2 linguri sos de soia,
condimente pentru gratar rasnita Kotanyi.

Mod de preparare:

Carnea de porc se taie in bucati de 5 cm si se lasa intr-o marinata din: vin alb, sos de soia, condimente pentru friptura de porc si chili pul biber. Se amesteca bine cu carnea, se acopera cu folie alimentara si se lasa la rece o ora.
Initial am vrut sa fac doar frigarui cu carnea de porc de aceea am folosit sos de soia si chili. Pe urma cand am vazut halca de slanina in frigider, plus carnatii afumati de la soacra-mea, mi-am zis ca ar fi perfect sa le folosesc si sa fac astfel niste frigarui taranesti. Buna idee, nu-i asa? ;-)


 Inainte de a le pune pe gratar, bucatile de carne se asezoneaza cu condimente pentru gratar din rasnita Kotanyi.


Carnatii afumati se curata de piele si se  taie in bucati de 5 cm. Slanina se taie felii, apoi in bucati de 5 cm. Soriciul se da la o parte :P L-am mancat pe toot!! :D

Ceapa se curata, se spala, se taie in patru, apoi fiecare felie in doua bucati.

Pe un bat de frigaruie punem prima data slanina, carnea de porc, carnatul, ceapa, iar slanina, carne de porc, carnat, ceapa si tot asa pana se ajungem in varful frigaruiei care se lasa liber.



Pe un gratar/tigaie grill sau ce aveti voi-eu am folosit racleta Tefall care se comporta tot ca un grill-


se aseaza frumos frigaruile una langa alta si se intorc succesiv la trei minute.


Sfaraie, sfaraie...Doamne, ce miros!!! Parfum!!

 

Slanina aia translucida s-a lipit de carnea de porc si s-au combinat pe fata, dom'le, zau! :P

Verificati daca e gata carnea de porc, daca e prajita pe margini si roz in mijloc, inseamna ca e buna ;-)
In rest, slanina aurie, carnatul putin prajit, ceapa rosie imbibata cu unsoare si condimente au dat o combinatie foarte reusita!!


Tulai Doamnee!!


De-men-ti-a-le!!!

Faceti-va si voi! :P Musai!! ;-)




3 comentarii :

  1. Mno, ca bune-s! :X Arunca si la Moldova una-doua frigarui.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai ce frigarui savuroase ati avut ! Astea zau ca sunt de la tara si sunt intr-adevar delicioase la gust, doar sunt facute din preparate traditionale romanesti.....
    O minunatie !
    Te tzuc draga mea...

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.