Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 5 aprilie 2015

Briosa Floare cu pasta de macese








La multi ani tuturor celor care poarta nume de floare!! Sa fiti precum florile, plini de culoare, parfum, gingasi si frumosi ;-)
M-am gandit sa prepar o floare: Briosa Floare. Am urmat reteta de la Brioche Bouclettes, o reteta frantuzeasca.

Ingrediente:
2 galbenusuri de ou,
3 linguri de zahar,
1/2 lingurita sare,
80g unt moale,
140ml lapte,
10g drojdie proaspata,
350g faina,
1 lingura esenta de portocala,
1 lingura coaja de portocala.

Pentru uns:
200g pasta de macese,
o lingurita de zahar brun.

Mod de preparare:

1. Intr-un bol se sfarama drojdia si se amesteca cu putin lapte caldut si o lingura de zahar. Se pune  la loc cald, pe aragaz cu cuptorul pornit timp de 10 minute pana creste.

2. Intr-un vas incapator cernem faina, adaugam sarea, restul de zahar si maiaua-care si-a triplat volumul. Amestecam. Apoi, adaugam galbenusurile, untul, esenta si coaja de portocala, laptele caldut ramas si framantam pana rezulta o coca elastica si nelipicioasa.

3. Intr-un bol de sticla uns cu putin ulei de jur-imprejur, punem aluatul si-l lasam la crescut o ora tot pe aragaz, cu cuptorul pornit. Il acoperim cu un prosop uscat.

4. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul,  il rasturnam pe o planseta infainata, il intindem cu sucitoarea pana la o grosime de 5 mm si cu o forma rotunda de fursec, taiem rondele.


Mie mi-au iesit vreo 60 de petale, le-am intins cam subtiri, ajungeau si 50.


5. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam de jur imprejur rondelele-petalele-usor suprapuse.
 Umplem toata tava cu petale, in cercuri concentrice iar in mijloc asezam o bila din aluat



si le lasam la crescut inca o ora, pe aragaz cu cuptorul pornit si acoperite cu un prosop.

6. Inainte de a le baga la cuptor le ungem cu laptele amestecat cu zaharul brun.Dam tava la cuptorul incins la 180 de grade timp de 30 de minute. Verificati daca sunt gata cu o scobitoare la 20-25 de minute, e pacat sa se arda.


7. Cand scoateti tava din cuptor, ungeti briosa floare cu pasta de macese



 sau cu ce vreti voi si presarati pe bulbul din mijloc zahar brun.



Aromata, dulce, pufoasa ;-) Merge de minune cu o cana de lapte la micul dejun. Incercati! <3

Si mancata! :P

Un comentariu :

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.