Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 5 noiembrie 2014

"Fantome" in martipan








Bu-hu-hu!!
Cand se lasa seara, peste Timisoara,
Vad "fantome" dulci bantuind, nu stau deloc,
Sunt invelite-n martipan, iar reteta-i chiar aici, pe blog ;-)


Le-as fi postat inainte de Halloween, dar le-am facut chiar de Halloween si n-am reusit pana azi sa le postez.
Reteta aluatului e la fel cu cea de la Minichecuri cu spuma de capsuni si Tortul cu martipan si pere in vin rosu, putin modificat, cu mai multe migdale, de pilda, in loc de martipan. Cum am avut si eu ;-)

Ingrediente:

Pentru aluat:

3 oua,
200g faina,
80g martipan,
180g zahar,
120g unt,
1 lingura esenta de migdale Dr.Oetker,
1/2 plic praf de copt Dr.Oetker.

Pentru invelit:
150g ciocolata alba,

150g martipan Dr. Oetker,
10g ciocolata neagra.


Mod de preparare:

Se bate spuma untul cu zaharul, se adauga pe rand ouale, apoi faina cernuta cu praful de copt si  martipanul dat pe razatoarea mica.
Aluatul are consistenta unei smantani grase, curge incet, dar sigur.

Am  turnat aluatul in noua mea tava de silicon, de la Lidl, cu fantome(foto 1).  Dar prima data am uns formele de fantome cu unt, am presarat faina, apoi am turnat aluatul.

Am umplut doar trei sferturi din forma, apoi am pus tava de silicon intr-o alta tava si am dat-o in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, apoi, dupa 10 minute, am redus focul la 180 de grade. Cand se aureste frumos aluatul, trageti tava si faceti testul cu scobitoarea. Daca iese curata, scoateti tava, lasati sa se raceasca un pic, apoi scoateti fantomele(foto 2). Spalati tava de silicon, reluati faza cu untul si faina si turnati aluatul. Chestia asta o veti face de trei ori. Deci, veti avea 18 fantome!!

Lasati-le sa le raceasca. Topiti ciocolata alba la bain-marie sau la microunde(1 minut, dar deschideti din 10 in 10 secunde si amestecati) si treceti fiecare fantoma prin ciocolata topita sau turnati ciocolata peste fiecare fantoma, intinzand cu o lingurita sau cutitas, pe la marginiu si colturi.

Intindeti martipanul pe un plan de lucru unde ati presarat zaharul praf, pana aveti o foaie subtire(foto 3). Decupati si inveliti fantomele(foto 4).


Cu ciocolata neagra topita in acelasi mod ca si ciocolata alba, cu ajutorul unei ustensile sau chiar a unei scobitori, faceti ochii si gura fantomele.


Fantomele le-am facut special pentru tortul meu aniversar, asadar pe  cele manjite cu ciocolata le-am folosit pe tort. Maine sper sa am timp sa postez si Tort  fantome in ciocolata ;-)



Bu-hu-hu!!


6 comentarii :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.