Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

joi, 24 iulie 2014

Piept de pui la gratar pe crengute de rozmarin








Eroina dintr-un film accepta invitatia  eroul principal, inmorezat pana peste urechi de ea,  intr-un parc cu distractii. Mananca inghetata pe bat, vata de zahar pe bat, parca, si la un moment dat zice eroina: "-Stii ce mi-ar place cel mai mult?? Sa mananc carne pe bat!"
 Filmul e  There's Something about Mary (Mary cea cu vino-ncoa') cu Cameron Diaz si Ben Stiller, dar secventa aceasta nu am uitat-o niciodata.
Si am vazut reteta  intr-o revista pe care acum nu am gasit-o, carne pe crengute de rozmarin si mi-am jurat ca o sa fac reteta. Iar cand am gasit rozmarin inalt cat bradul in Auchan, am cumparat pe loc ghiveciul, plus piept de pui, am improvizat o marinata si iata primele bucati de carne pe bat ;-)

Ingrediente:
500g piept de pui,
crengute de rozmarin,
zeama de la o lamaie,
2 linguri de miere,
ulei de masline extravirgin,
condimente pentru pui/curcan,
sare, piper din rasnitele Kotanyi.

Mod de preparare:

Pieptul de pui il cumpar mereu de la Deliciosul de Vaslui pentru ca e gata feliat, pregatit pentru snitele. Dar mie nu-mi plac snitele. Nu am facut niciodata.

Deci, spalam fasiile de piept de pui, le tamponam cu servetele absorbante si pregatim marinata.

Stoarcem o lamaie, zeama o amestecam cu condimente de pui/curcan, sare, piper si mierea. Punem feliile de pui in aceasta marinata si le  lasam o ora la frigider.


Am cumparat un ghiveci cu rozmarin, deci am avut crengute din belsug si atat de lungi incat le-am taiat pe jumatate. Am spalat crengutele, am dat jos acele,


 dar le-am lasat doar varfurile si am trecut fasia de carne marinata prin ea, ca si cum as fi trecut cu acul printr-o panza. Crengutele sunt foarte tari, rozmarin e o specie lemnoasa, nici nu se compara cu betisoarele pentru frigarui, care se frang ca niste scobitori daca e carnea mai tare.


Apoi se pun pe gratarul incins si uns cu  ulei de masline extravirgin


si se intorc la 3 minute pe partea cealalta


Si gata!



Mmm, ce frumos miroase rozmarinul!! Si ce aroma a raspandit in toata bucataria!!


Atentie: doar pentru carnivori!!
Se mananca pur si simplu carnea de pe bat si se mesteca si un ac de rozmarin. O sa va plezneasca in gura aroma lui puternica si usor amaruie ;-)
Daca nu vreti sa mestecati rozmarinul, atunci stingeti cu bere ;-)

4 comentarii :

  1. Eu vreau crengutele! Cu totul, bineinteles :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Yuuumy yuumy ....o reteta delicioasa pentru sezonul vara !

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună trebuie să fie carnea asta pe băț!

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.