Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Rulada de porc cu ciuperci si carnati








La multi ani, dragilor!!
Prima reteta din acest an face parte dintre bunatatile ce le-am avut de Craciun.

De Craciun a tronat pe masa noastra aceasta rulada de porc, pe care am vrut sa o fac de nenumarate ori, dar ba nu aveam carnati, ba nu aveam carnea potrivita. Bine, nici de data asta nu am avut carnea potrivita, a fost prea grasa, dar "calul de dar nu se cauta la dinti", nu-i asa? :P


Ingrediente:
o bucata de carne de porc,
200g ciuperci,
o bucata de carnat,
condimente pentru porc Kotanyi,
3-4 catei de usturoi,
1/2 ardei rosu,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.

Mod de preparare:

Carnea de porc se spala,  se tamponeaza cu prosoape absorbante, se inlatura grasimea si se bate usor pe ambele parti. Am pus folie alimentara pe ambele parti, ca sa nu stropesc.









Nu stiu ce bucata am avut, ca am primit-o de la soacra-mea, si  n-a fost muschi, nici cotlet, probabil o fleica sau o  fasie de pe coaste, habar n-am.
Am sarat-o, am rasnit piper  Kotanyi si am presarat si condimente pentru porc de la Kotanyi.



Ciupercile tot de la soacra-mea, din Cluj, taiate si curatate, puse-n  borcan cu ulei si sare. Copite sau pitoance, adica hribi. Niste ciuperci ce cresc la marginea padurii.
Le-am spalat, le-am strecurat, le-am scurs si le-am tras in tigaie alaturi de cativa catei de usturoi.
Cand s-au racit, le-am asezat frumos peste bucata de carne.

 Carnati afumati am avut, tot de la soacra-mea, sa-i dea Dumnezeu sanatate!, si am pus o bucata peste ciuperci, apoi am rulat.




Am legat rulada cu ata de bucatarie


si am invelit-o in folie de aluminiu, apoi am asezat-o  intr-o tava cu putina apa si am dat-o 40 de minute la cuptor la 180 de grade.


Apoi, am dat jos folia si am mai lasat-o 15 minute, ca sa se rumeneasca frumos.



Asta-i tot, nu-i mare filozofie, oricine poate face ;-)

Am taiat ata si am asezat frumos rulada in tava de portelan, alaturi de ciuperci, felii de carnati si rondele de ardei rosu.

Am servit cu un vin rosu din Portugalia, de la prietena mea <3


Carnea a fost grasa, e adevarat, dar data viitoare voi face cu muschi sau cotlet ;-)


Pofta buna va doresc si un An Nou fericit, imbelsugat si binecuvantat!!

4 comentarii :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.