Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

vineri, 29 iunie 2012

La Zavat, de la pranz pan' pe 'nserat ;-)

Made by Liana


Nu conteaza ca nu locuiti in Bucuresti...pur si simplu, ganditi-va ca o sa ajungeti o data si nu trebuie sa ratati restaurantul La Zavat, din Popa Nan 16. Eu locuiesc in Timisoara, dar am avut sansa, acum doua saptamani sa ma aflu in Bucuresti pentru aproape 3 zile. Nu am putut sa ratez ocazia de a servi un pranz delicios si o cina usoara si savuroasa la Taverna Pescareasca La Zavat!


Bineinteles ca nu trebuie sa mergeti singuri, ci neaparat insotiti de 2-3 prieteni pentru a va bucura din plin de vinul rece rose din partea casei.


In compania celebrului promoteur Costin Staicu am petrecut mai bine de 8 ore pe terasa acestui restaurant cu specific pescaresc. Orele au fost minute, credeti-ma, pentru ca nu-mi dau seama cum de au trecut atat de repede.


Cred ca il cunosc pe Costin Staicu de aproximativ doi ani de zile, de pe facebook, acolo unde detine pagina e-Restaurant. Si ca prietena ce-i sunt, activam de fiecare data pe pagina lui cand intram pe facebook, deoarece promoveaza nu numai restaurante, cafenele si baruri, ci si hoteluri, evenimente si cam tot ceea ce tine de turism, de publicitate, si merita vazut si incercat.


Deci, discutiile au fost multe...dar, sa lasam discutiile si sa trecem la masa...ahh, deja mi-e pofta...


Am servit pentru inceput o salata cu delicoasa branza arabeasca de capra, Haloumi, rumenita la gratar, cu un sos usor picant, delicios.





apoi, am inchinat in cinstea prieteniei noastre...eu cu un vin rose rece ...





Costin cu o tuiculita...la fel de rece





Au urmat niste scoici pane -foarte reusite-cu pita greceasca





Pita coapta putin pe gratar, nici nu te-ngrasa, dar nici slabeste, ci te faci sa aduni din farfurie fiecare firimitura ramasa.


Si, nu m-am dus cu mana goala, ci cu o antologie de versuri,Bijuterii din Piata Abundentei, ed.Brumar, 2011, in care am aparut si eu, astfel incat aici le scriam o dedicatie cu autograf lui Costin si sotiei sale, Cristina Maria,care nu s-a infruptat alaturi de noi, din pacate.





A urmat...dar ce-a urmat!!! Sepie cu sos picant de vin si orez salbatic- preferata mea!!!





Sosul a fost extraordinar! Tanarul bucatar George e foarte talentat, iar sosul acesta l-a facut sa fie lins din farfurie, nu alta! Yamm-yamm ;-)


Ah, pe urma crevetii...uff, ba astia au fost preferatii mei...atat de gustosi, tot picanti, doar cat sa te piste putin la limba, nimic exagerat, desi eu as fi exagerat un pic.





Si, vazandu-l pe Costin cu ce pofta manancaaa...





nici eu nu m-am abtinut...hi,hi





pe bune, au fost mortali crevetii astia...





si sa mai bem, sa ne veselim, si in poza sa ne tragem putin...hi,hi :P





Ce-a urmat?? Cireasa de pe tort: pui de balta cu ciuperci pleurotus caramelizate





un pic prea dulci, dar apetisante rau di tat ;P





Aici trebuie sa va opriti ca sa savurati aceste minunatii : pe strada Popa Nan nr. 16, Taverna Pescareasca La zavat!


Si daca e cald, va recomand sa ramaneti pe terasa, unde s-ar putea sa va intalniti cu Costin...asta daca nu preferati racoarea aerului conditionat dinauntru...



...sau va puteti intalni si cu mine ;-)...data viitoare ;-)





Seara inca nu s-a terminat, povestile au continuat, vinul rose rece a curs dintr-un pocal fara fund si ne-am simtim de parca ne-am fi cunoscut de-o viata.


Desertul a fost apoteotic: baclava cu coji confiate de lamaie si portocala





astfel incat a indulcit toata iuteala fructelor de mare si despartirea noastra....sau despartirea mea de Bucuresti...de-abia astept sa ma intorc La Zavat!


Ah, si in vizita mea prin restaurantul cu doua etaje, am dat peste comentatorul sportiv Radu Naum, si sa nu mai spun ca in urma cu doar cateva zile a fost masterchef Catalin Scarlatescu!! Nici nu stii peste cine poti sa dai, pentru ca in restaurantul La Zavat vine doar lume buna ;-))


Localul are o capacitate de peste 50 locuri(terasa, parter si etaj) si se pot desfasura petreceri, aniversari si alte sindrofii. Pentru rezervari sunati la: +40 766 526 791, +40 766 526 792, tel./fax: +40 21 252 2956. Sau puteti sa va imprieteniti cu ei pe facebook Taverna Pescareasca La Zavat

19 comentarii :

  1. Beeeeei, va destrabalarati fara mine!!!! Pai se poate asa ceva? :P Data viitoare nu te mai iert, Liana, am zis! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai, normal, doar nu era sa ne coasem gurile in lipsa ta! ;-)))) Nici io nu te iert data viitoare, sa stii :*

      Ștergere
  2. Trebuie incercat in grup organizat localul, chiar nu stiam de el, multzam frumos.


    Un singur amendament, branza Haloumi e cipriota, adica specifica insulei Cipru, in nici un caz arabeasca, se face din lapte de oaie sau capra si cateodata contine si menta. In rest, pe mine m-ai convins :)

    Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, ce ma bucur atunci! Trebuie neaparat cu grup organizat, cum zici tu, se va lasa cu distractie, pe bune ;-)
      Cat despre branza Haloumi uite ca nu stiam, multumesc pt. informatie, eu am luat descrierea din meniul lor :P
      Sanatate si virtute!

      Ștergere
  3. Frumoasa plimbare si numai bunatati....!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, mi-o doream demult, ca n-am mai fost de vreo 4 ani in Bucuresti si uite, ca intr-un final, am ajuns. Sper sa mai fac poze in acest restaurant si sa ma mai infrupt cu bunatatile astea, sau altele, si pe viitor ;-)

      Ștergere
  4. Imi fac bagajul sa merg la Taverna Pescareasca La Zavat!!!...La ce spui tu aici nu e de stat o zi,mi-am pus schimburi pentru o saptamana:)..Deci acolo ne gasim!:))
    P.S.Ai scris tare frumos despre lucruri frumoase facute de oameni frumosi!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mooaammaa, sunt o agrafa din parul tau, vin si eu cu tine!!!!Pfuua, ce norocoasa esti...de-abia astept impresiile tale si articolul si pozele si sa ne povestesti cum a fost, cum te-ai simtit...hai, fata frumoasa, te pup :*

      Ștergere
  5. Un adevarat festin culinar ce ati servit voi acolo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e si daca esti din Bucuresti, trebuie sa te duci, ca-i musai ;-)

      Ștergere
  6. Branza haloumi o revendica si grecii si arabii. Cred ca mai important este cine o infuleca! :))))))))

    Pofta Buna de Viata! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. No, io de-abia picai si-amu' aflai :P Da' ai dreptate, Costine, noi doi am infulecat-o fara mila, uite asa, ca a meritat...hi,hi...ca tare buna o fo' ;-)))
      Pofta Buna de Viata si tie :D

      Ștergere
  7. cand am zis ca sunte-ti tari am zis-o cu toata convingerea

    RăspundețiȘtergere
  8. Trei portii de pui de balta cu ciuperci vreau si eu !!!! ;) Ador aceste pulpite , iar buretii de fag ma innebunesc !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce ma bucuuuur, inseamna ca suntem pe felie! Nu trebuie sa le ratezi, asa ca iti recomand cu caldura o vizita sau un abonament la Zavat ;-)))

      Ștergere
  9. Interesant ce spui tu acolo, neaparat trebuie incercat restaurantul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai,io de ce-am zis ce-am scris mai sus, huh? Sa mergeti, sa mancati, sa beti si sa va veseliti! ;-)))

      Ștergere
  10. ce fel de creveti sunt (simpli sau jumbo)? Cum se numeste exact in meniu? As dori sa merg si eu la Zavat, arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.