Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 31 martie 2012

Tort Trandafirul alb

Made by Liana







De cand am vazut fotografia acestui tort in revista Libertatea Retete nr.8/2011, mi-am zis ca il voi prepara si eu cu siguranta!! Iar acum, cu ocazia Lunii femeilor, mi s-a ivit ocazia perfecta ca sa pun reteta in practica. Reteta, vorba vine, ca blatul e dupa o alta reteta si umplutura e gandita alb-rosu, deoarece am vrut un tort martisor,dar din pacate, a iesit alb-roz. N-am avut de ales, dar imi voi comanda cu siguranta un colorant rosu praf, deoarece voi mai avea nevoie pe viitor.

Acesta este desertul meu cu care particip la concursul organizat de Laura Laurentiu si Shop.bilancia.roKitchenAid de Martisor”, el face parte din meniul alb-rosu pe care l-am pregatit pentru a celebra Luna Femeilor.

0


Ingrediente pentru blat:

2 oua,
100 ml lapte,
100g unt,
150g zahar,
100g faina,
1 lingurita praf de copt,
colorant alimentar,
coaja de lamaie.

Pentru umplutura:

un borcan de dulceata de zmeura,
300g ciocolata alba,
300g frisca lichida.

Pentru decor:
450g ciocolata menaj alba,
180 ml energizant Pandbee,
colorant alimentar rosu.

Praf de zane
1 albus de ou crud,
1/2 lingurita tort gelee transparent,
3 lingurite de apa rece,
colorant alimentar rosu.



Blatul
Fierbi laptele cu untul si zaharul.Dupa ce a dat in clocot, lasi sa se raceasca, dupa care adaugi treptat galbenusurile, faina, praful de copt si albusurile batute spuma.



Torni aluatul intr-o forma de tort unsa si tapetata cu hartie de copt




si-l dai la cuptor pentru 30 de minute, dupa care il lasi sa se raceasca.

Am facut doua blaturi, deci am dublat cantitatile. In primul am pus coaja de lamaie, iar in al doilea am adaugat colorant alimentar rosu, care a iesit, bineinteles, roz ciclamen :(


Cand s-au racit, peste blatul alb am pus dulceata de zmeura incalzita,


apoi am acoperit cu blatul roz.

Mousseul de ciocolata alba:
Pe bain-marie am pus la topit ciocolata alba rupta bucati, apoi cand s-a topit am adaugat frisca lichida.

Cand s-a incorporat toata, am tras de pe foc si am lasat la racit la temperatura camerei, apoi am lasat la frigider peste noapte. A doua zi am mixat crema si am intins-o peste blatul roz, acoperind tot tortul.


Am dat la frigider.

Plastelina de ciocolata
Ciocolata se rupe bucati si se pune la topit pe baie de aburi.
Cand s-a topit complet, se adauga energizantul si se amesteca rapid



pana cand ciocolata se desprinde de pe marginile vasului.


Daca ramane grasime de la ciocolata, scurgeti-o si aruncati-o!
Plastelina rezultata se pune intr-o folie transparenta si se pastreaza la loc uscat si racoros 24h.



Eu nu am pus-o deloc la frigider, pentru ca se intareste foarte tare, am lasat-o pe balcon, iar inainte de a lucra cu ea, am lasat-o o ora in bucatarie.
Pe o folie de plastic am intins plastelina cu sucitorul si am taiat fasii. Dintr-o bucata mica de plastelina cu putin colorant alimentar rosu, mi-a iesit plastelina roz ciclamen ;-))) Am pus un "snur" de plastelina roz pe marginea fasiilor albe, am trecut cu sucitorul peste ele, astfel rezultand petalele alb cu putin roz pe margini ;-)



Am asezat fasiile de plastelina alba de jur imprejurul tortului in forma de trandafir.



M-am cam chinuit, ce-i drept, si cu onduleurile, dar m-am straduit si am refacut mijlocul doar de trei ori :P

Praf de zane
Albusul se dezleaga, nu se bate,nu trebuie sa fie spumos.Tort gelee-ul l-am pus intr-o cescuta, l-am amestecat cu apa rece, apoi l-am pus 5 secunde la microunde. Pe urma l-am mai pus inca 5 secunde pana s-a umflat bine de tot. L-am adaugat in albus si am omogenizat.
Am adaugat colorant rosu, care bieninteles, dupa cum stiti deja, s-a transformat in roz-ciclamen.Cu o furculita am tras albusul pe doua farfurii:una de sticla si una de ceramica.Am tras de albus pana pe margini, ca sa se usuce mai repede si se lasa la temperatura camerei 24h pana se usuca bine de tot. A doua zi, cu un cutitas am rascait farfuriile cu grija si a rezultat minunatul praf de zane roz ciclamen.



Am presarat fermecatul praf de zane peste trandafirul imens si in sfarsit, gata!



Dar l-am dat la frigider vreo trei ore, abia apoi l-am pozat.


Cu cutitul incins am taiat o felie, deoarece plastelina se intareste la frigider:


Noi am fost fermecati de acest tort si de blatul colorat!Voi? ;-)

38 de comentarii :

  1. Aspectul este deosebit! Felicitari pt indemanare :) si multa bafta la concurs!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest lucru mi-a placut si mie cand am vazut fotografia din revista si m-am straduit sa fie la fel...ma rog, aproape la fel ;-) multumesc :*

      Ștergere
  2. E minunat, genial acest tort. Te felicit mult Liana. Bafta multa in toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cine a inventat acest tort, dar e genial,intr-adevar, i-as strange mana cu caldura si i-as multumi pentru idee ;-) Te pup :*

      Ștergere
  3. Immmm dar ce apetisanta e felia aia.Foarte frumos.
    Bafta la concurs si pupici lui Tudor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noi am fost placut surprinsi ;-) Te pupam cu drag :* :*

      Ștergere
  4. Arata superb, si dupa cum arata sectiunea, cred ca este foarte bun si la gust. Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bun si la gust, dulceata de zmeura acrisoara in combinatie cu mousseul de ciocolata alba s-au potrivit de minune ;-)

      Ștergere
  5. E o opera de artă îți spun sincer!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Un trandafir absolut minunat.Bafta la concurs.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar daca nu o sa am bafta la concurs, sunt fericita si multumita ca am reusit sa prepar acest tort complicat.Multumesc!pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Așa poftă de mâncare să-mi faci? Arată minunat și ești o bucătăreasă desăvârșită, ține-o tot așa! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi,hi...pofta de dulce! multumesc, o tin, o tin ;-))))

      Ștergere
  9. Ca de obicei am ramas cu gura cascata... ma surprinzi cu ingeniozitatea si finetea amanuntelor cu care faci ca totul sa fie perfect... ce pacat ca stau asa departe...bafta multa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ma surprind pe mine uneori, incerc mereu sa-mi depasesc limitele...multumesc din suflet! :*

      Ștergere
  10. Sectiunea arata de vis! Mult succes la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multa bafta Liana!! Apetisanta tortura!!

    RăspundețiȘtergere
  12. parca nu-ti vine sa mananaci asa trandafir superb!pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa...l-am admirat si noi mult pana l-am mancat ;-))

      Ștergere
  13. Senzational si de mare efect !!!Eram convinsa ca o sa ne dai gata cu desertul ! Succes !

    RăspundețiȘtergere
  14. Senzational si in exclusivitate! :D Macar o data trebuia sa va dau si eu gata cu ceva...hi,hi...puup

    RăspundețiȘtergere
  15. excelent...chiar ma intrebam cum ai facut trandafirul urias:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu greu, cu greu...sunt dificil de manipulat toate fasiile alea, dar cu atentie, grija, rabdare si vreo 3 refaceri, am reusit! ;-)

      Ștergere
  16. Minunat,de 3 ori minunat!Imi place tare mult cum a iesit,esti o harnicuta tare priceputa,sper sa dai gata juriul de la concurs,succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc din suflet! Ma bucur ca te-am dat gata pe tine, draga prietena, aprecierile tale conteaza enorm pt. mine :* <3

      Ștergere
  17. Mai dat gata cu trandafirul, arata superb si original. Mult succes!!!! Te-am pupat din mers!! :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Hi,hi...si pe tine te-am dat gata?? Inseamna ca o sa am ceva sanse si la juriu ;-) sper, Doamne ajuta! :*

    RăspundețiȘtergere
  19. un tort regal de nota 10 , tu vrei sa ma bati draga mea :)) si cred ca-ti reuseste de minune ;) te pup dulce iubita, sa-ti zic un secret , am vrut sa fac un asemenea tort pentru ziua mea de nastere, dar precum lenea e mai presus decat cheful am renuntat si am zis ca-l fac cu alta ocazie :))

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu?? sa te bat pe tine?? surioara draga, exagerezi, zau asa...cand o sa fac eu minunile tale de torturi ma mut in Republica Moldova si tu in Romania, ok? Sunt tare curioasa cum o sa-l faci, lasa lenea la o parte si pune-te pe treaba :P puup

    RăspundețiȘtergere
  21. Superbbbbb!Felicitari!!Cand descoperi un colorant de calitate sa imi spui si mie te rog ca si eu am pus o sticluta de rosu pe o bucata de pasta de zahar si mi-a iesit exact aceeasi culoare ca si tie...

    O sa incerc si eu candva reteta, numai sa am o ocazie de "tortulit"

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.