Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 4 decembrie 2011

Fursecuri Mos Nicolae

Made by Liana si Tudor













Luna cadourilor a inceput!
Se apropie cu pasi rapizi si Sfantul Nicolae. Copii cuminti isi pregatesc ghetutele in seara de 5 decembrie ca sa le umple Mos Nicolae pe 6 decembrie cu dulciuri, in special, jucarii sau hainute.

Eu si Tudor ne-am zis sa-l imbunam pe Mos Nicolae ca sa treaca si pe la noi, astfel ca i-am pregatit niste fursecuri...fursecurile lui...fursecurile Mos Nicolae.

Pentru mai multe poze cu Tudor in plina desfasurare de pregatire a fursecurilor, vizionati blogul Micii bucatari.

Aceasta reteta am gasit-o in caietul de retete nr.14 "Ornamentele care desavarsesc orice prajitura" de la Dr.Oetker ;-)

Ingrediente(pt.cca 40-50buc.):

375g faina,
1 plic praf de copt,
80g zahar,
1 plic zahar vanilat,
1 lingurita coaja de lamaie/portocala,
150g smantana 20% grasime,
100 ml lapte,
80g unt moale,
1 ou pt. ungerea aluatului.




Pentru decor:

200g zahar pudra,
20ml suc de lamaie,
20ml apa rece,
1 cutie de Creioane pt. decor Dr.Oetker,
colorant alimentar rosu,
nuca de cocos,
bomboane colorate.


Mod de preparare:

1.Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu praful de copt. In reteta scria un plic Garant pentru aluaturi dospite Dr.Oetker, dar mi s-a parut prea mult si n-am vrut sa pun in fursecuri drojdie uscata.
Se adauga restul ingredientelor-din smantana am pus doar o lingura,



apoi am adaugat treptat, in functie de cum se lega aluatul, alte doua linguri, si se amesteca cu mixerul sau cu o lingura pana la omogenizare, pana cand se obtine un aluat neted.




2. Se imparte aluatul in doua, se pune o bucata de aluat pe masa de lucru presarata cu faina, si se intinde o foaie.
Cu o forma rotunde de fursecuri se decupeaza cercuri.
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut, se coc in partea de mijloc a cuptorului incalzit in prealabil la 200 de grade(preincalzit), apoi la 160 de grade timp de 15 minute pana se auresc usor.

3.Se prepara glazura rosie amestecand energic zaharul pudra cu sucul de lamaie, apa si colorantul alimentar.puteti folosi doar suc de lamaie, 40 ml, asa scria in revista, dar mie mi s-a parut mult, astfel incat am folosit doar 20 ml suc si 20 ml apa rece.
Cu glazura rosie astfel preparatase deseneaza caciulita lui Mos Nicolae. Toate celelalte elemente ale fetei se contureaza cu creionul alb de decor cu glazura de la Dr.Oetker.
Ca sa fixam bomboanele colorate am pus intai glazura, apoi am apasat bomboana ca sa fac priza, sa nu se dezlipeasca.
Dupa ce am trasat linia barbii mosului, am presarat fulgi de nuca de cocos.
Pana am decorat cei aproximativ 50 de Mosi Nicolae, au trecut vreo trei ore...ufff.




Mos Nicolae, te astept cu niste fursecuri cu chipul tau ;-)

12 comentarii :

  1. Tare haioase fursecurile, iar pe tudor il mananc cu fulgi cu tot, asa e de dulce.Pupici multi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce dragute fursecuri si ce pui cuminte si harnic ai .

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragute fursecuri si frumos cofetar.Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, deci voi sînteti pregatiti! Va pup frumosilor!
    Tare frumusele, fursecurile voastre!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu am vazut decat zambetul lui fermecator. Si fursecurile care arata excelent, ca tot ce faci tu...
    Mosul Nicolae va uita sa mai plece de la voi...o sa-l gasiti dimineata dormind facut gramada langa cizme in criza de hiperglicemie :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumoase sunt si ce ajutor dragut ai avut ;)...

    RăspundețiȘtergere
  7. de la...tanarul Nicolae...dar tot bune :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte frumoase fursecuri,si tare zambaret Tudor. Pupici,pupici
    Las ghetele la usa poate lasa si la mine Mosul cateva fursecuri primite de la voi...

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte frumoase si tare bune! Ajutorul tare frumusel!! Nu ma satur sa-i privesc , ochisorii! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna,dragele mele. Ve astept cu drag la provocarea lunii decembrie "Dulce Romanie".

    Intra sa vezi cu ce ingrediente te provoc

    http://brindusascheaua.blogspot.com/2011/12/provocarea-lunii-decembrie-2011-dulce.html

    RăspundețiȘtergere
  11. @Micul-hi,hi...canibalo dulce ce esti tu!! stai frumos la coada, te rugam, ca sunt mai multi care vor sa-l manance! ;-))) te pupam :* :*

    @Dorina- trimitem si la nora cateva, poate ii plac si ei bomboanele cu ciocolata la fel de mult ca ginerelui tau ;-)))

    @Dia-cel mai frumos cofetar-sef, te rog! ;-)))

    @Maya- pregatiti pana la moarte, Maya si pe baricade!

    @Vanda-zambeste ca un model profesionist: la comanda!Mos Nicolae a venit rapid, a mancat si-a plecat...s-o fi suparat ca multe fursecuri au ramas fara ochi si fara nas, ca veverita asta mica le-a furat...hi,hii...ciocolatos ca maica-sa ;-)

    @Catkichen-sper sa fie ajutorul meu cat oi mai trai ;-)

    @Coco- Tudor e tanarul Presedinte, sa stii! :P

    @Veronica-in bucatarie, Tudor se desfasoara in voie si mai ales cu drag! pupici multi :*

    @Adela-multumim frumos! De ochisorii lui Tudor nu ma pot satura nici eu ;-) puup

    @Haplea-da, multumim, am zis sa-l omenim putin ;-)

    @Brindusa-multumim de invitatie! Eu personal ma bag la fursecurile de Craciun, clar, ca mai am unele de pregatit cu Tudor ;-)

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.