Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

joi, 29 septembrie 2011

Bunatati la racleta Tefal

Made by Liana




Am particpat cu reteta Pui umplut cu clatite si carnati la concursul-maraton desfasurat pe siteul maratonulsafir din iunie pana in septembrie a.c. -cel mai lung concurs ever!!!-unde am castigat aceasta minunata racleta Tefal,




clasandu-ma in urma voturilor pe locul 17 din 22.
Nu va mai spun ce batalie si ce scandal a fost la sfarsit, ca asa se intampla la toate concursurile din Romania.
Important e ca am participat si...castigat ;-)

Daca tot am muncit aproape trei luni pentru acest aparat electric, mi-am zis sa-l pun de indata la treaba.

E un aparat minunat, care nu necesita ulei, ci doar cate o picatura se pune in fiecare cupa, care se sterge apoi cu un servetel. La fel am procedat si pentru gratarul de deasupra.

Pentru prima utilizare am folosit bacon, cascaval, ardei gras si 4 fileuri de somon.

In cele 6 cupe am pus cate o feie de bacon, apoi, peste ea, cate una de cascaval.





Pe gratar/grill am pus 4 fileuri de somon-asezonate cu condimente pentru peste si piper cu lamaie, cate o feliute de bacon si rondele de ardei gras.






Nu va mai spun cat de minunate au fost, dar cel mai tare a fost baconul cu cascaval-mortal!!!




In alta zi am zis sa fac niste oua ochiuri si omleta in cupe. Tot fara niciun strop de ulei, v-am zis.
Nu a stropit, nu a sarit, nu a pocnit, nu nimic! Si cel mai important: nu s-a lipit!!
In 3 cupe am facut oua ochiuri, in celelalte am facut cate o omleta dintr-un ou.




Deasupra, pe gratar am pus niste pulpite superioare de pui Deliciosul de Vaslui,




pe care le-am pregatit astfel: am facut un sos din 3 linguri de sos de soia, 1 lingura de vin alb dulce, 1 lingura de boia dulce, 1 lingura de ulei grecesc aromat,1 lingura de condimente pentru marinata iute de pui, putina sare, putin piper.
Am uns fiecare pulpita cu acest sos, le-am lasat la rece o ora, apoi le-am crestat pe fiecare in 3 si am pus cate un catel de usturoi in crestatura.




Nu vreti sa stiti cum au mirosit pe gratar!!! Innebunitor!

In 40 de minute au fost gata, ouale in 10 minute, deoarece inainte de a fi gata, am pus cate o feliuta de cascaval peste ele ;-)



Pulpitele au stropit fiindca sosul a fost mult, de aceea racleta se aseaza pe o suprafata neacoperita, deci fara fata de masa, musama etc.

Au fost atat de fragede si de gustoase, incat le-am dat gata pe loc, pe toate! ;-)))


Urmeaza sa fac clatite pe gratar, ca cica se poate...asa scrie in manualul cu instructiuni ;-)



Minunata racleta Tefal, buna la toate, desi initial chiar nu stiam ce sa gatesc la ea, inafara de cascaval, ca am auzit ca asta e obiceiul prin Elvetia, e un aparat minune care nu necesita ulei, deci mananci sanatos.
No', de-amu' stiu!

Multumesc inca o data Maratonul Safir!!

14 comentarii :

  1. Chiar numai bunatati.Sa folosesti si sa stapanesti sanatoasa ustensila aceasta.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. daca faci clatite sa ne spui si noua , am si eu si sunt foarte multumita , dar clatite nici eu nu am facut !

    RăspundețiȘtergere
  3. felicitari,succes mai departe,ma bucur pentru tine,pare sa fie super asta,o zi placuta

    RăspundețiȘtergere
  4. Bravo, Liana! folosesti intens premiul pe care l-ai meritat din plin!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Dia- multumesc mult! pupici

    @Coco- ma bucur! Desigur, am sa postez tot in interiorul acestui topic, dar te anunt eu.

    @Ina- multumesc frumos, chiar asa este!

    @Marius Barbu- buna de tot ;-)

    @Mariana-merci mult de tot, Mariana! Fara ajutorul tau si al prietenilor mei, vizitatorii acestui blog, nu as fi reusit! te pup cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
  6. pe mine m-ai terminat la somon !;)) dar n-as refuza nici porc.. n-as refuza nimic ;)) Daca zici ca-i bun merg sa falfai niste gene.. poate-mi iese si mie de-o racleta ;)) pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma che splendide preparazioni!! Bravissima cara! Un bacione.

    RăspundețiȘtergere
  8. ca sa fiu sincera noi ne cam ferim de "bunataturile" astea si din nefericire sunt "mancarea nationala" pe aici, cel putin raclette este mai buna decat fondue (care e cascaval topit cu paine, nu glumesc!). Ce ai gatit tu este mult mai complicat si la tine sunt intr-adevar bunatati!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ups, am uitat sa zic: FELICITARI pentru premiu!

    RăspundețiȘtergere
  10. @Antonina-porcul de-abia amu'urmeaza! hi,hi...ce-i mai bun am lasat la sfarsit.Activitatea aia cu falfaitul din gene imi place si mie :D

    @Manuela- grazie, cara, ciao!

    @Kadia- multumesc!Chiar nu stiu cum mananca elvetienii, dar daca tu zici ca m-am complicat, e adevarat ;-) Mereu ma complic..hi,hi :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicitari, Liana. Chiar ca a fost un concurs lung :) Buna si tigai asta, mai ales ca mie imi plac produsele Tefal.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Brindusa- merci. Racleta e minunata, sa stii, dar concursul de 3 luni nu se justifica :(

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.