Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 14 mai 2011

Tort cu mascarpone, ciocolata si ananas

Made by Liana









Azi e ziua sotului meu! A schimbat prefixul si i-am facut acest tort de care nu prea a fost multumit, deoarece i-am promis altul...sa vad azi poate mai am timp sa ma tin de promisiune si sa-i fac tortul mult dorit. Pana una-alta, mie si lui Tudor ne-a placut mult ;-)
La multi ani, Mircea! Te iubim mult de tot si te pupam si mai mult :* :*

Ingrediente blat:

4 oua,
200g zahar pudra,
2 plicuri zahar vanilat,
100ml ulei,
100ml lapte,
400g faina,
1 plic praf de copt,
100g ciocolata amaruie.



Pentru crema;

2 conserve cu ananas rondele SunFood,
400 ml frisca lichida,
250g mascarpone,'
250g crema de branza,
200g zahar,
200g ciocolata amaruie,
2 plicuri de gelatina,
1 esenta de rom.



Pentru decor:

3 rondele de ananas,
50g ciocolata amaruie,
2 pliculete de bombonele de ciocolata,
10 amaretti.

Mod de preparare:

Blatul:

1. Se freaca ouale cu zaharul, se adaga uleiul, apoi laptele si la final faina cernuta cu praful de copt.
Se rade ciocolata-eu am avut fulgi- se adauga in aluat




amestecand usor, apoi se toarna totul intr-o tava unsa si tapetata



si se da la cuptor pentru 50 de minute.
Cand blatul este copt, se lasa la racit, apoi se taie in doua pe orizontala si se insiropeaza cu sucul de ananas din conserva.



Crema
Rondelele de ananas se lasa la scurs.

Se freaca crema de branza cu mascarpone, se adauga putin cate putin frisca lichida, apoi zaharul.

Ciocolata se topeste pe bain-marie impreuna cu 3 linguri din frisca lichida si un plic de gelatina.



Cand s-au topit ingredientele, se rastoarna peste crema de mascarpone.



Cel de-al doilea plic de gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj cu 100ml apa sau sirop de ananas. Se pune si aceasta in crema de branza, se adauga si esenta de rom, se amesteca bine si se da la rece pentru 30 de minute.

Asamblare:

Crema se imparte in doua.

Peste prima parte de blat se pune din jumatatea de crema doar putina, cat sa acopere suprafata, apoi se pun rondelele de ananas



si se acopera cu restul de crema.

Se acopera cu a doua parte de blat, care se unge tot cu putina crema din a doua jumatate, se pun rondelele de ananas



-nu toate, se pastreaza trei pentru decor- apoi se acopera cu restul de crema. Din a doua jumatate de crema se pastreaza un sfert pentru imbracarea tortului.

Cele trei rondele de ananas se taie in jumatate, se topeste ciocolata, iar semicercul de ananas se inmoaie pe jumatate in ciocolata.

Amaretti se trec prin ciocolata topita si se pun pe tort, langa semicercurile de ananas, asta dupa ce in prealabil au stat la rece ca sa se intareasca ciocolata.
Bordura tortului se decoreaza cu bombonele mici de ciocolata.

Poftiti la o felie din partea sarbatoritului, ca face cinste!





Apropo, Mircea, ce mi-ai cumparat de ziua ta? :P

11 comentarii :

  1. La multi ani sotului tau, sa fiti fericiti 100 de ani alaturi de micutul Tudor, cel mai tare bucatar . Arata extraordinar tortul,desi sarbatoritul nu s-a aratat incantat.Nici sotului meu nu ii plac cremele pe baza de branza , asa ca il inteleg.

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani sotului tau, sa fiti fericiti pana la adanci batraneti , cum spune povestea si sa va bucurati de Tudor... am sa ,,fur,, o feliuta sa ma delectez din acest delicios tort... o zi frumoasa sa aveti! pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. la multi ani sotului tau,eiiii fa-i alt tortulet ca sa-l faci fericit de ziua lui,sanatate multa si sa va iubiti mereu,tortul l-as fi acceptat eu cu placer dar mi-ai zis ca daja l-ati mancat,mie imi place mult,o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  4. Un deliciu.La multi ani sotului tau!

    RăspundețiȘtergere
  5. la multi ani, sa fiti fericiti si sanatosi!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tortul arata superb.Cred ca a fost foarte bun. La multi ani sotului!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Liana,

    La multi ani Omului tau !
    Si pe al meu tot Mircea il cheama > :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Zdravo, imi place stilul tau de gatit, tortul asa rustic e super. Pozdra cuvarice i svaka cast...

    RăspundețiȘtergere
  9. @Violeta-multumesc mult de tot! Nu crema a fost problema, ci tortul in sine, forma. Dar, i-am facut pe plac, m-am tinut de promisiune, cum altfel? pupici

    @Alexandrina-multumesc!

    @Adela- te servesc cu drag! Multumesc frumos pt. urari, esti o draguta! pup

    @Yaya- cu drag o felie pt.tine! Eiii, sa stii ca i-am facut, puteam sa nu ma tin de promisiune? Tine aproape. pup

    @Craita-merci, ii transmit! :*

    @Zazuza- multumim la fel! :*

    @Daniela-multumesc frumos! De ce n-ai venit la o felie, te asteptam cu drag :*

    @Lia-daca e si din zodia Taurului, inseamna ca ne-am ales Oameni minunati ;-)Puuup

    @Miodrag-rustic?? hm...am baut cam doua pahare de sampanie, nu inteleg...:(

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata absolut delicios felicitarile mele mi ai facut gura punga ;))

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.