Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

vineri, 23 iulie 2010

Tort cu visine si bezea

MADE BY LIANA











Putin crocanta, putin dulce, putin mai mult aromata, bezeaua da o nota de rafinament prajiturilor. Cand o folosesti, cu siguranta desertul va merge si la o masa festiva si la una mai putin pretentioasa.
Am gasit aceasta reteta in rev. Click Pofta Buna 10/2009 si m-am hotarat sa o fac intr-o seara racoroasa de la inceputul lunii iulie.

Pregatire: 25 min.
Coacere: 60 min.
Asteptare: 3h
Dificultate: gradul 2

Ingredinte:

Pt. blat:

1 ou,
5 galbenusuri,
100g zahar,
150g faina,
1 praf de copt.



Pt. bezea:

5 albusuri,
2 pliculete zahar vanilat,
200g zahar,
1 lingura zeama de lamaie,
visine conservate sau alte fructe proaspete de sezon,
100g migdale,
1 lamaie.

Preparare:

Mixezi galbenusurile si oul intreg cu 100g zahar pana isi dubleaza volumul.
Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci,



apoi torni compozita intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt, cazul meu...




si o coci in cuptorul bine incins aproximativ 30 de minute.

Mixezi albusurile cu 200g zahar, zaharul vanilat si zeama de lamaie pana se obtine o bezea tare.



Adaugi fructele scurse de siropul in care au fost conservate si le asezi frumos pe tot blatul.



Eu am avut visine la congelator...pe care le-am lasat de seara in frigider,la dezghetat, iar a doua zi le-am pus la scurs...apoi le-am scos samburii si gata.
Si am "insiropat" si cu doua linguri mari de visinata, asa... cat sa stropesc putin visinile...hi,hi,hi...ah, nu e ce scrie pe sticla, e visinata facuta de tata!!

Cand blatul este gata, cu visinile puse si "insiropate", intinzi deasupra compozitia de bezea, pui migdalele feliate si introduci din nou in cuptor pentru 30 de minute.



A crescut foarte mult bezeaua in cuptor, apoi l-am lasat sa se raceasca tot in cuptor cu usa intredeschisa...din pacate, bezeaua s-a lasat si a crapat...;-(((



Dupa ce se raceste, pui tortul la rece pt. 2-3h si il tai cu un cutit bine ascutit, trecut prin apa fierbinte.

Am pus cateva cirese in cutia cu cuburi de gheata la congelator, apoi cand au inghetat le-am "aruncat" intr-un pahar de apa...pana am facut eu pozele, au disparut cuburile...



sau mai bine servesti cu un pahar de visinata...



cu moderatie, da,da...hac! pardon...de la visine ;-)
Cine mai vrea un pahar?...astaaa, o felie?

19 comentarii :

  1. Uite ca cineva nu doarme ci face prjituri,sa sti ca im plac cum arata,eu zece zile nu mai pot sa filmezi ca a plecat baiatul in tabara cu camera,am vazut ca Liana a facut,bravo...Am sa astept sa vad ce o sa faca Janet,dupa cum am inteles una e jurnalist si una bucatareasa.Bafta in continuoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ba da, Surac, mai dorm, da'mai fac si cate o prajitura, seara pe racoare ;-) asta cand nu scriu, ca nu m-am lasat...Hvala lepo!

    RăspundețiȘtergere
  3. Liana 10, nota 10!!! si complimente pentru tot! xo

    RăspundețiȘtergere
  4. Nina-merci! da'un paharel de visinata nu vrei?;-)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Vreau , vreau...iti dau adresa sau vii tu sa mi-l aduci? hahaha...

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca-i de la rece, vreau eu! Da' un pic mai incolo, ca acusi am de lucru :)

    Faina rau tarta voastra, intr-o zi cand o sa-mi adun entuziasmul intr-ale prajiturilor, poate o incerc.

    Vinere frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Doammne cum arata bezeaua aia.Si mai are si visine.Super faina.
    Weekend placut iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Nina-eu zic sa-mi dai adresa, ca nu e stie niciodata...;-))

    @Smaranda- sigur, e de la rece, o felie pt. tine cu drag ;-) si sa stii ca e tarta mea, nu a "noastra", ca Janet e la Brasov si eu la Timisoara, deci clar nu impartim aceeasi bucatarie, ci doar acelasi blog. Weekend fain

    @Micul- merci la fel

    RăspundețiȘtergere
  9. Deliziosa questa ricetta,
    buon fine settimana :)

    RăspundețiȘtergere
  10. troppo buona! un dolce goloso:) buon we

    RăspundețiȘtergere
  11. Stefania e Pufin- grazie mille e buon fine settimana!Baci

    RăspundețiȘtergere
  12. Visine???M-ai chemat!
    O minunatie!Brava!
    Ma autoinvit la visinata!

    RăspundețiȘtergere
  13. Lilly-te chem zilnic, numai ca tu vii cand vrei...o felie generoasa de tort si un pahar de visinata, cu drag pt. tine ;-)

    RăspundețiȘtergere
  14. Une tarte délicieuse.
    Je t'en prends une tranche pour goûter.
    Bon weekend et à bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nadji- merci beaucoup, a bientot!

    RăspundețiȘtergere
  16. Delicioso con ese merengue por arriba, me encantó.
    Besos y buen fin de semana

    RăspundețiȘtergere
  17. Annie- gracias y buen fin de semana a ti tambien!

    RăspundețiȘtergere
  18. Am ajuns tarziu la tarta, cred ca s-a terminat repede, arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  19. Las'ca-ti torn un pahar de visinata, e bine?

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.