Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

joi, 1 aprilie 2010

Tocanita de veverita cu lilieci murati






Stau langa padurea Dumbravita si cand mergem in plimbare, vedem mereu cate o ceata de veverite. De data asta, cainele nostru, Cop, a prins una si m-am gandit sa o prepar...romaneste, tocanita, ce mai!

Ingrediente:

1 veverita,
1 ceapa mare,
2 catei de usturoi,
1 ardei verde gras,
300 ml suc de rosii,
2 lgte de coriandru,
1 lgta sare,
1 lgta de piper negru macinat.

Pentru salata:
2-3 lilieci murati (reteta o voi posta in curand).

Cop a strans-o bine in dinti, pana a omorat-o asa ca am inceput sa o tai de la gat si sa o jupoi. Cine a mai taiat si jupuit iepure, stie, e la fel de usor!


Dezosam veverita si o taiem bucati marunte.




Punem intr-o tigaie putin ulei si calim ceapa cu usturoiul, apoi adaugam ardeiul taiat marunt, sucul de rosii, si mai lasam sa se caleasca putin.
Adaugam apa fierbinte (1 kg) peste sos si apoi punem bucatile de veverita sa fiarba in sos ca sa isi lase gustul de veverita, care este foarte bun.
Adaugam sare si piper dupa gust, iar la sfarsit punem coriandru.




Am uitat sa precizez ceva foarte important.
Inainte sa jupuim veverita de blanita o tinem intr-un castron cu apa fierbinte ca sa se jupoaie mai usor.


Ca la gaina...o oparim.

Foarte gustoasa, carnea de veverita seamana la gust cu cea de pui, asa ca nu aveti de ce sa va temeti. Va garantez ca va va iesi extraordinara, asa cum mi-a iesit si mie!

Pofta bunaaa!!!

24 de comentarii :

  1. Liana ,nu-mi vine sa cred ca ai putut face asa ceva!O vietate atit de dragalasa sa-i faci ce i-ai facut!Nu as pute face asa ceva nici o data! Nici la imagini nu ma pot uita,dar sa mai si maninc!Si mai zici si de lilieci?.....Dumnezeule.....de unde vii?

    RăspundețiȘtergere
  2. Vin din lumea lui Pacala, Janet draga! Pacaleala de 1 aprilieee! HA,HA,HA! Ce m-am distrat! Liliana Musat a postat prima data reteta, tot de 1 aprilie, anul trecut pe ardei-iute.ro. N-am facut decat sa o copiez, atata tot! Dar tb sa stii ca cineva din lumea asta mare chiar a gatit-o si a mancat-o, pozele sunt cat se poate de reale. Intreaba-i p'aia de unde vin.
    Tu, draga mea prietena, nu stii ca nu am caine si ca stau la bloc, nu la casa? Si de unde veverite in Timisoara?
    Lasa-ma sa mai rad un pic, te rog...ha,ha,ha!

    RăspundețiȘtergere
  3. ioi ca am tras o sperietura, sincer...dar apoi mi-am dat seama ca ce are catelul in bot nu e tot una cu animalul care e transat :P...culori diferite.si pe urma m-am gandit ca tu stai la bloc :))). sa nu mai faci de astea :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. No, bine, Ina draga, nu mai fac...pana la anu'...hi,hi,hi! :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. La titlu am rezistat cat am rezistat! DAr cand am vazut biata veverita in lighenul cu apa, n-am mai putut si am inchis pagina gandindu-ma ce s-o fi intamplat cu Liana de a facut chestii d'astea!!!
    Recunosc: mi-am luat o pacaleala!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dana draga, ai facut si tu la fel ca toata lumea: ai sarit peste text, uimita de "monstruozitatea" imaginilor...buhuhu!!!
    Tarziu mi-am dat seama ca in loc sa fac lumea sa rada, am facut lumea sa plece trantind "usa" blogului...
    no'nu-i bai, las' ca pan'la urma io m-am distrat.;-)))))))))

    RăspundețiȘtergere
  7. O super pacaleala !
    sincer nu m-am prins din prima ca este pacaleala, la cate am vazut eu ca se mananca in lumea asta...pana la urma fiecare e liber sa manance absolut ce vrea...
    In Thailanda gandacii erau la loc de cinste(crocanti, aurii) brrr...dar unii ii adorau..cineva mi-a povestit ca a mancat un soi de sobolan si fiindca nu a stiut ce mananca i s-a parut chiar gustos(nu aceeasi parere o avea si dupa ce aflase ce-a mancat) :)
    Daca e sa o luam asa si pasarile de curte sunt asa dragute...pe-astea cum le mancam? :) si lor li se aplica "acelasi tratament" nu ma mai gandesc ca devin vegetariana :)

    Liana & Janet va felicit pentru toate retetele minunate

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Monica,

    iti multumesc mult de tot pt. cuvintele tale, esti un om de cuvant si te apreciez mult pt. acest lucru.
    In Thailanda se mananca porcusori de Guineea, aia sunt "sobolanii" atat de gustosi...am vazut intr-un episod din "Cursa in jurul lumii" pe Reality Zone.
    Si ai dreptate, noi mancam numai animale frumoase ;-) ma gandesc la caprioara si la iepuras, cat sunt de gustosi...si-atunci sa nu mancam si o biata veverita??? :-))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Vai ce m-am speriat, pina am citit de la comentarii. Incepusem deja sa te urasc. Inca mai am sufletul peste urechi...

    RăspundețiȘtergere
  10. Cami draga, sper sa-ti revii...si macar sa zambesti, cu gandul ca a fost o farsa din partea mea...aia care au si pozat si mancat nu au glumit, dar nu-i putem condamna...au ajuns sa se manance oamenii intre ei, asa ca...

    RăspundețiȘtergere
  11. Doamne :))))
    si tocmai ma pregateam sa te iau un pic la rost ca ai putut sa-i faci asa ceva bietului animal...:)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Bine ca nu m-ai luat si tu la rost, Amalia...cat despre "bietul animal" mi-as cumpara unu'ca animal de companie, da'tot mai bine sa-l las liber in padurea lui, nu-i asa? Cum care padure?...lasa, mai bine nu ziceam nimic...

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce am ras cu lacrimi de unu singur acuma ca am vazut reteta,cred ca daca ma vedea cineva ca rad ca nebunu singur spunea ca sarbu a luat razna,ce figura esti mai Liana,fenomenal...

    RăspundețiȘtergere
  14. Si io am ras ca nebuna, crede-ma pe cuvant, Surac, cand vedeam ca toata lumea a luat-o in serios si mi-am luat la ocari cu gramada...ma bucur ca te-am facut sa razi ;-)))))))))

    RăspundețiȘtergere
  15. Pana sa ajung la comentarii...ma gandeam ce poate face foamea din om. Bunicul meu povestea cum pazeau musuroaiele cartitelor si le prindeau cu lopata de transeu (asta era in timpul razboiului)si doamne ce bucurosi erau ca au ce sa manance.
    Gatesti orice,sau mananci orice ...nu mai e de mirare nimic.
    Tu ai servit-o ca pe o gluma ...dar,altii poate chiar asa fac.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Asa e, Evelina, foamea te poate impinge sa musti si din fratele tau, daramite dintr-o biata veverita...

    RăspundețiȘtergere
  17. Fara sa citesc comentariile, vreau sa-ti spun ca in unele tari (nordice) veverita cenusie e o delicatesa!
    Asa ca, aceasta reteta o consider totusi pentru restul romanasilor nesatui de mici si bere, ca este o pacaleala de 1 APRILIE!!!
    hihihi!

    RăspundețiȘtergere
  18. dar voi nu vedeti ca nu seamana cainele din gura cainelui cu cea din lichean?

    RăspundețiȘtergere
  19. Dar voi nu vedeti,ca nu seamana veverita din gura cainelui,cu cea din lighean? auzi..cica liieci murati :))
    inca ceva mai oameni buni..veverita chiar se mananca:)

    RăspundețiȘtergere
  20. Ooooo saraca veverita cine ar manca asemenia pufosenie?????/

    RăspundețiȘtergere
  21. Veverita nu e altceva decat un sobolan care traieste in copaci.

    RăspundețiȘtergere
  22. afara se mananca la greu, e o delicatesa, si e considerata specie invaziva, ca si gugustiucul. Dar, aia sunt prosti, nu ies ca noi sa strige "Nu ne vindem tzara", ei le vaneza cu mic cu mare cu pratia sau sarbacanaua, sa nu mai zic se\\de arme adevarate, da cautare pe youtube "squirrel cooking" https://www.youtube.com/results?search_query=squirrel+cooking si ngasesti mii de retete!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.