Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Tort rece cu cirese

MADE BY LIANA


Ingrediente:
pt blat :
* biscuiti Petit-beurre 20-22 buc.
* 10-12 piscoturi
* suc de cirese
* zahar-optional

ptr crema :
* 1 plic frisca (150 ml lapte)
* 1 plic intaritor de frisca
* 1 plic zahar vanilat
* 1 plic crema pt tarte cu fructe(250 ml lapte)
* 4-5 lg zahar praf

pt.decor :
* 500 g cirese
* 1 plic tort gelee rosu(250 ml apa/sirop sau suc)
* frisca




Pregătire:
Ungem o forma rotunda de tort cu putin unt si o tapetam cu hartie de copt. Eu am blenduit o mana de cirese, am mai adaugat apa si astfel sucul obtinut l-am pus putin pe foc pana cand s-a incalzit. Asezam biscuitii in tava si turnam cu o lingura sucul peste fiecare biscuit.



Prima data un strat de biscuiti, insiropam, pe urma cel de-al doilea strat si iar insiropam. Atentie, nu prea mult, ci doar atat cat sa se coloreze biscuitii in rosu. Daca preferati dulce, adaugati -2-3 lg de zahar in sirop, eu am pus mai mult zahar in frisca. Am folosit biscuiti pt blatul de jos deoarece felia de tort taiata sta foarte bine, nu se clatina si nu se rupe sub greutatea cremei si a fructelor. Doar al doilea blat e din piscoturi pt ca sunt foarte usoare si dau un aspect pufos tortului! Prima data batem frisca cu 150 ml de lapte rece. Turnam intr-un vas lapte cat sa acopere fundul vasului, apoi rasturnam plicul cu praful de frisca, batem cu mixerul bine pana se intareste si turnam treptat restul de lapte, plicul de intaritor de frisca, plicul cu zahar vanilat si 4-5 lg de zahar praf.

Apoi batem cremapt tarte cu fructe la fel ca praful de frisca. Turnam intr-un vas lapte cat sa acopere fundul vasului, rasturnam praful de crema si batem repede cu mixerul pana se ingroase si treptat turnam laptele. Jumatate din frisca o rasturnam peste crema si amestecam. Cealalta jumatate de frisca o punem la rece.



Jumatate din crema astfel obtinuta



o turnam peste blatul de biscuiti care a stat la rece pana am batut noi frisca si crema. Spalam, scoatem samburii din 100 gr de cirese, le scurgem bine, le taiem pe jumatate si le asezam peste crema.



Piscoturile le inmuiem in siropul de cirese ramas si le aezam peste cirese.


Dam la rece 15 min.

Peste piscoturi turnam si cealalta jumatate de crema. Nivelam frumos si aranjam ciresele spalate, scurse si cu samburii scosi cu varful in sus. Preparam tort gelee rosu conform instructiunilor de pe plic.



Turnam fierbinte peste cirese incepand din mijloc catre margini.



Dam la rece peste noapte.

A doua zi scoatem bratul detasabil al formei de tort, indepartam hartia si nivelam frumos cu jumatatea de frisca ramasa peretii exteriori ai tortului.



Se mananca fara retineri, 2-3 felii deodata! Pofta mare!

3 comentarii :

  1. Avand in vedere ca imi plac foarte mult ciresele, sigur o sa incerc reteta. Voi pune insa in loc de cirese proaspete, cirese din compot.Sper sa fie ok.Arata foarte bine tortul.Abia astept sa mananc.Te pup Liana.Tine-o tot asa.Moni.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sigur ca merge si cu cirese din compot si numai bine insiropezi biscuitii si piscoturile in zeama de compot.
    Multumesc! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. pfffffffff ce n`as da sa fiu aproape :D
    arata minunat!!!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.