Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 18 septembrie 2010

Chec cu menta

MADE BY LIANA








Reteta e aproximativ aceeasi ca si la Chec zi si noapte, dar am adaptat-o si schimbat-o in functie de ingredientele folosite.
Pozele din interior nu sunt foarte luminoase si clare, deoarece le-am facut la mama acasa, unde am fost plecati o saptamana in luna august si am cumparat margarina Rama, cu gandul sa fac ceva bun.
Doar fotografiile din exterior au iesit clare, decorul natural fiind perfect!

Ingrediente:

3 oua,
250 g zahar pudra,
250 g faina,
150 g margarina Rama,
2 lg de lapte,
1 pachet praf de copt,
50-100g menta.

Pt.glazura:
100g ciocolata menaj,
30g margarina Rama.

Pt.decor:
frunze de menta,
bomboane de menta.





Am rupt din gradina mamei cele mai frumoase frunze de menta, pe care le-am spalat, sters si ales, apoi le-am tocat marunt. Nu le-am cantarit, nu stiu ce greutate au avut...poate 50-100g...





Se freaca margarina Rama pana ce devine spuma,




apoi se adauga zaharul, ouale,




si faina cu praful de copt, pe care l-am stins in cele doua linguri de lapte caldut





apoi am adaugat menta



si am amestecat bine.

Se unge forma de chec cu margarina, apoi se infaineaza si se toarna compozitia.




Se coace la un foc potrivit timp de 30-40 de minute, apoi se scoate si se lasa la racit.

Ciocolata de menaj am rupt-o in bucati, am pus aprox. 30 g margarina Rama




si cand s-a omogenizat compozitia, am turnat-o peste checul racit.

Dupa ce s-a racit si ciocolata, am presarat stelute de menta, gasite la buticul din mijlocul satului...nu mi-a venit sa cred, ca la noi, in Timisoara, n-am vazut.





A avut o aroma fina, nemaipomenita de menta acest chec si am fost incantati de el!

marți, 14 septembrie 2010

Minitarte cu pepene galben si rosu

Made by Liana









Am vazut intr-o revista o inghetata asortata cu bilute de pepene galben si rosu.
Mi-am cumparat si scula speciala de facut bilute, bombite, mingiute, sfere, gogoloaie sau cum vreti voi sa le spuneti, deci aveam tot ce-mi trebuia ;-)
Mi-am zis ca ar fi fain sa fac niste minitarte.
Astfel incat m-am pus pe cautat o reteta de aluat dulce pentru minitarte. Si am gasit in rev. Femeia de azi.
Acolo erau Minitarte cu capsuni, dar am schimbat ca vroiam cu pepene, v-am zis! Si altfel era crema, cu frisca, cu oua, din pacate n-am avut timp sa ma complic, asa ca am facut-o cu budinca. Simplu si rapid. Si foarteee gus-tooooos!!

Ingrediente:

Pentru aluat:

200g faina,
140g unt,
100g zahar,
2 galbenusuri.



Pentru crema:

1 plic budinca de vanilie,
350 ml lapte,
5 linguri de zahar,
50 g margarina.



Pentru decor:

200 g pepene rosu,
200g pepene galben.
1 plic Tort-Jelee transparent.

Mod de preparare:

Din faina, unt, zahar si galbenusuri framanta un aluat si lasa-l la rece.



Imbraca miniformele de tarta unse cu unt, cu foi de aluat. Inteapa cu furculita, ca sa nu se umfle si coace cam 30 de minute.

Pune 300 ml de lapte la fiert, iar in cei 50 ml de lapte ramasi, rastoarna praful de budinca cu zaharul. Amesteca bine pana dispar toate cocoloasele.
Toarna compozitia in laptele fiert si amesteca continuu. Cand face bulbuci, ia vasul de pe foc si pune margarina.




Amesteca pana se topeste.Lasa la racit.

Minitartele se umplu cu budinca racita.



Eu am doar 8 forme de minitarte, astfel incat am folosit si doua forme de savarine. In acest fel, aluatul mi-a ajuns la fix!

Cu un dispozitiv special luati miez din pepenele rosu si galben.


Bilutele astfel formate asezati-le peste budinca.

Preparati jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj si cand este gata varsati-l cald peste bilutele de pepene rosu si galben, de la mijloc spre margini.

Gata, in sfarsit!



Minunate, nu ca vreau sa ma laud, da' bilutele de pepene rosu te atrag ca un magnet sa le mananci "din priviri"...;-)



vineri, 10 septembrie 2010

Pizza cu carnati

Made by Liana










Demult vroiam sa fac o pizza cu aluat facut de mana mea...si azi mi-am pus in aplicare planul. Si-am cautat prin revistele mele, pana am gasit aceasta reteta in revista Femeia de azi.
Ingredientele si modul de preparare al aluatului l-am respectat intocmai, in rest...cu ce-am avut eu prin frigider si prin camara.

Portii: 6
Calorii: 425
Timp: 55 min.
Dificultate: medie


Ingrediente:

3 carnati afumati,
1 conserva de porumb,
1 ardei capia rosu,
1 ceapa rosie,
bulion,
oregano,
cascaval.



Pentru aluat:

400g faina,
25g drojdie,
150 ml lapte,
100 ml ulei de masline,
1 lingurita de sare,
1/2 lingurita zahar.



Mod de preparare:

Dizolva rojdia in laptele caldut, impreuna cu zaharul si cu sarea si toarna peste faina.


Toarna uleiul si framanta usor.
Din cand in cand, adauga apa calduta pana cand aluatul se desprinde de pe mana.
Foarte putina apa am adaugat, vreo 4-5 linguri, deoarece s-a legat imediat.



Acopera aluatul si lasa-l sa creasca 30 de minute. Eu cred ca l-am lasat 1h...deh, treburi, ala micu' etc.



Intinde aluatul in doua foi potrivit de groase si aseaza-le in tavi unse cu ulei.

Eu am folosit forma de tarta si o tava pt.prajituri...cu chiu cu vai mi-a ajuns blatul...

Unge blaturile cu sos/bulion si presara cascaval ras.




Repartizeaza porumbul, ceapa rosie taiata rondele, felii de carnati din belsug, rondele de ardei, oregano si iar cascaval.

Lasa la cuptor aproximativ 35 de minute.

As fi golit si o sticla de vin rosu, atat de buna a fost ;-)



Poftiti la pizzaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

luni, 6 septembrie 2010

Milkshake de banane si nectarine

Made by Liana



Mmmm, ceva bun si racoros...si caloric, pentru cine e in crestere, nu se pune ;-)
La banane nu putem renunta ca doar suntem cimpa adevarati, dar dupa Milkshakeul cu banane,nuca si miere si cel cu banane si capsuni, am zis sa fac si cu piersici chele...asa le zic eu la nectarine..."ingemanarea" dintre piersica si pruna...foarte buna!


Ingrediente:

4 nectarine,
3 banane,
1 lg zeama de lamaie,
1 plic de zahar vanilat,
500 ml lapte.




Se decojesc bananele-eu am folosit 3- le-am taiat feliute si am mai oprit cateva pentru decor, le-am pus in blender, le-am stropit cu zeama de lamaie, am pus vreo 100 ml de lapte si le-am blenduit spuma.
Nectarinele le-am spalat bine, le-am scos samburele, le-am taiat bucati si le-am pus peste banane. Am turnat si restul de lapte.
Am folosit trei, pe a patra am pastrat-o pentru decor.




Nu am avut zahar vanilat, dar am folosit zahar pudra cu aroma de vanilie...nu-i totuna?


Pe ultima nectarina am taiat-o felii si am asezat cate 4 in paharele pline.

Am trecut cateva felii de banane prin pai si a fost gata de savurat!



Tot eu si cu Tudor ne-am sacrificat...hi,hi

joi, 2 septembrie 2010

Castraveti cu ardei iuti

Made by Liana











Prima data am preparat aceasta reteta in primul meu an de casatorie si i-am ramas fidela ;)
In scurta mea vacanta la tara, la ai mei, din luna trecuta(august), am preparat-o rapid, entuziasmata de decorul natural. :woohoo:
Plus "accesoriile" facute de tata: "funia" de ardei iuti si "buchetul" de usturoi. ;-)

Timp de preparare: cca o ora
Ingrediente pentru 4 borcane:

2 kg castraveti,
4 ardei rosii,
3 ardei verzi,
2 ardei iuti(rosu si verde),
12 catei de usturoi,
8 fire de cimbru,
1 plic Dr.Oetker Pikant Fix Iute.





Mod de preparare:

Se spala bine castravetii si ardeii.
Se curata de samburi si se taie in lungime, in felii groase de circa 1 cm.
Ardeii iuti se spala, se taie in rondele si se indeparteaza semintele.
Se cojeste usturoiul si se taie in jumatate pe lung.



Se pune la fiert otetul, se adauga apa conform instructiunilor de pe plic.



Se introduc legumele in borcanele pregatite dinainte, spalate si curatate.
Se spala cimbrul si se introduc in fiecare borcan cate doua fire.

Zeama gata preparata si fierbinte



se toarna peste legumele frumos aranjate si se pot inchide.





Castraveti iuti, cum i-au zis o prietena de-a mea ;-) Foarte iuti!!



Cu aceasta reteta am participat la concursul Conserve de toamna de pe decorix.ro si am castigat un voucher in valoare de 100 ron, iar eu mi-am ales o ascutitoare de morcov,un tir personalizat pentru fiul meu, un mic cantar de bucatarie si o forma de trandafiri.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.