Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

marți, 29 noiembrie 2011

Chec After Eight

Made by Liana









Aveam o ciocolata cu menta de la cineva...zau, ca nu mai stiu de la cine am primit-o, dar bine ca mi-a adus-o, inseamna ca a stiut ca la mine in vizita se vine doar cu ciocolata ;-)))
Asaaa...si vazusem checul asta ciocolatos la draga de Pansy, acum haaat, demult tare, prin aprilie, tocmai! Eu l-am facut putin diferit, l-am facut cu glazura si muuulta ciocolata ;-)
Atunci l-am executat si eu, o sa va dati seama si dupa soarele de-afara, dar l-am ratacit prin dosare cu mancaruri, peisaje, Tudor si alte treburi.

No', amu' ca l-am descoperit, am zis ca-i musai sa-l postez ca tare fain o fo'
Multam fain, Pansy :*

Ingrediente:

100g ciocolata cu crema de menta After Eight,
150g faina,
125 ml lapte,
50g margarina/unt,
2 oua,
1 pachet praf de copt,
5 ml ulei,
100g zahar pudra,
2 plicuri zahar vanilat,
coaja rasa de la o lamaie.


Pentru glazura:

3 linguri de cacao,
50g margarina,
1 lingura ulei,
3 linguri apa/lapte,
50 g ciocolata alba,
colorant alimentar verde.



Mod de preparare:

1.Laptele se incalzeste cu trei sferturi din ciocolata cu crema de menta, rupta bucatele.




Se amesteca pana se topeste ciocolata, apoi se lasa la racit. Ouale se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga margarina topita si racita.




2.Laptele racit se adauga peste oua, faina cernuta cu praful de copt, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se amesteca bine.

3.Se unge si se tapeteaza o tava de chec, se toarna compozitia, iar deasupra se pun bucatelele de ciocolata cu crema de menta ramasa.



Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 35-40 de minute.
Dupa ce s-a racorit, turnati glazura, dupa ce ati fiert margarina cu laptele, uleiul si cacao pe foc.


Dupa ce s-a racit glazura, topiti ciocolata alba si impartiti-o in doua. Una o lasati simpla, in cealalta turnati cateva picaturi de colorant alimentar verde. Puneti ciocolata in doua pungi, taiati un colt si ornati cu fasii subtiri alternative alb-verde.
Am si forme de frunze, am pus ciocolata verde si alba-n ele, le-am dat la congelator, apoi cand s-au intarit, am ornat checul cu ele.


Dati la racit 3h inante de a servi.


sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Covrigii mei iubiti

Made by Liana


Intr-o dupa-masa friguroasa de toamna, dupa ce-am terminat serviciul, lihnita de foame, am plecat la cumparaturi.
Stiu! Nu e bine! La cumparaturi trebuie sa mergi satul si sa cumperi doar ce ai pe lista.
N-aveam lista, aveam doar un frigider ca nucul din fata blocului: gol si uscat.

L-am luat pe Tudor de la gradinita si ne-am dus impreuna la cumparaturi. Clar, cu copilul in carucior cheltuielile cresc: mamiii, vreau Barni! mamiiii, vreau Tedy, mamiiiii vreau covrigi!!!

Plus ca asta micu' la 3 ani si 4 luni are si pretentii:
-Mamii, vreau Barni cu crema de lapte, nu cu capsuni, ca-i naspa!
-Mamii, vreau Tedy cu paiu', nu cu sticla, c-o sparg!
-Mamiii, vreau covrigii de Buzau de la Boromir ca din astia mananca si tati!

Din trei lucruri, l-am pus sa renunte la doua, dar pana la urma a renuntat la unul si astfel a picat Tedy, plus ca tocmai bause suc, a fost ziua unui coleg de la gradinita.

Barni a fost hapait in magazin un-doi, astfel ca punga cu covrigi a ajuns intreaga acasa, pentru ca vroiam si eu, d-aia nu s-a putut renunta la doua lucruri. :P

-Uite, mami, am ochelari ca lupu' din Scufita Rosie, ca sa te vad mai bine :


-Uite, mami, Poarta Sarutului, vino sa te pup ( asta micu'e pupacios ca maica-sa...hi,hi):


-Mami, inima mea e mare cat un covrig sau e cat o steluta de mica?


-Mamiii, mi-e foame, toata punga de covrigi e a mea!


Pai, cum, si lui mami, nu-i dai? Si vrei sa planga tati? Trebuie sa imparti covrigii cu cei dragi, trebuie sa-i imparti cu toata lumea!!!

Cu acest articol particip la concursul organizat de Blog Al Initiative, Campania Boromir.
Concursul pe incheie pe 27 nov.a.c., iar pe 30 nov. vor fi desemnati castigatorii celor cinci premii:Premiul 1: HTC Cha Cha, 2: HTC Desire, 3: HTC Wildfire, 4. rama foto E-Boda, 5: rama foto E-Boda.

luni, 7 noiembrie 2011

Tort cu trandafiri de ciocolata

made by Liana








In sfarsit, dupa o saptamana, m-am hotarat sa-mi fac tort de ziua mea.
Unul mai deosebit cu trandafiri din plastelina de ciocolata, la care visez de ceva timp.
Nu a fost greu, dar a fost ceva de munca pentru ca am avut multe de facut. Bine, bine: fooooarte multe de facut!!!

Din pacate, am ratat inscrierea in concursul cu pastai de vanilie al Laurei Adamache...a fost pana luni, 7 nov. la 10 a.m. si eu am vazut 10 p.m....ori eu am terminat fotgrafiile dupa ora 13 si l-am inscris dupa 18h....mea culpa :(

Ingrediente pentru blat:

2 oua,
100 ml lapte,
100g unt,
200g zahar,
100g faina,
3 linguri de cacao,
1/2 plic praf de copt,

Ingrediente pentru crema:

300 ml lapte,
un plic budinca de vanilie,
7 linguri zahar,
o pastaie de vanilie,
150 ml frisca lichida,
1 plic intaritor de frisca,
1 lingura gelatina,
3 apa rece.

Pentru umplutura:
doua borcane cu Dulceata de visine cu migdale

Ingrediente pentru glazura:

3 linguri cacao,
100g zahar,
50g margarina/unt,
1 lingura de ulei,
3 linguri lapte/apa.

Pentru decor:
Praf de zane
Trandafiri din plastelina de ciocolata.
1.5m panglica decorativa aurie.

Mod de preparare:

Blatul:
Se pun pe foc laptele cu untul, zaharul si cacaua.
Dupa ce a dat in clocot, lasi sa se raceasca, dupa care adaugi treptat galbenusurile, faina cernuta cu praful de copt si albusurile batute spuma.

Torni aluatul intr-o forma de prajitura unsa si tapetata si-l dai la cuptor pentru 30 de minute, dupa care il lasi sa se raceasca.

Aici primul blat era la racit, al doilea se pregatea sa intre in cuptor...




Blatul e la fel ca la prajitura Noapte de noiembrie.

De data aceasta am facut doua blaturi, deci am dublat cantitatile.

Crema:
Prima data am preparat budinca de vanilie.

Praful de budinca l-am pus intr-o ceasca cu 5 linguri de zahar,putin lapte rece


apoi am taiat in doua pastaia de vanilie si am adaugat miezul.


Am amestecat foarte bine, sa nu ramana cocoloase si am turnat peste laptele pus la fiert.
Cand a fost gata si s-a ingrosat, am stins focul, si am acoperit-o cu folie alimentara, ca sa nu prinda pojghita.

Din 150 ml frisca lichida batuta cu 2 linguri de zahar pudra, iese aprox. 300 ml frisca.

Gelatina se pune la hidratat cu apa si cand se umfla, se pune pe baie de aburi pana devine lichida.

Budinca rece se adauga cate putin in frisca,



ca sa se omogenizeze perfect, iar la sfarsit se amesteca cu intaritorul si gelatina.

Umplutura:

Se incalzeste putin dulceata de visine, atat timp cat gelatina din dulceata devine lichida.
Se acopera cu dulceata primul blat.



Se lasa la racit.
Apoi peste visine se pune toata crema de vanilie.




Dupa ce am incalzit si cel de-al doilea borcan cu dulceata, am pus gelatina lichida din ea peste cel de-al doilea blat si l-am lasat la racit, la fel si visinele.
Cand au fost complet reci, am pus visine peste crema



si blatul cu dulceata in jos, peste visine, practic am intors blatul cu susul in jos.

Am acoperit tortul intr-un strat subtire de frisca cu bucati mici de ciocolata alba.

Glazura:
Se fierbe untul cu laptele, uleiul, zaharul si cacaua pe foc pana se obtine o glazura fina.Se intinde calduta peste tort.

La final am asezat maiestuos trandafirii, am picurat pe ei putin energizant Pandbee, sa dea o impresie de roua pe petale,




apoi am presarat praf de zane.




Si la finalul-finalului...ufff, m-am chinuit cu panglica aia de toata m-am facut cu ciocolata...




Ah, si nu incercati sa numarati lumanarile, ca-s numai 10, n-am avut 38...:P


S inca ceva: cartonul auriu dantelat e de la Artpapel ;-)



si sectiunea...hm, cam chinuita...


Am dat trandafirii jos ca sa tai tortul, pt. ca nu se pot taia si riscam sa stric tot tortul. Dupa ce am taiat feliile, am pus din nou trandafirii sus ;-)

Trandafiri din plastelina de ciocolata (tutorial)

Made by Liana




Mi-am propus demult sa fac trandafiri din plastelina de ciocolata, inca de acum vreo 2-3 ani, de cand am vazut pe forumul culinar.ro.
Zilele trecute am revazut reteta la Dorina, si vroiam sa fac ceva deosebit, un tort pentru ziua mea, asa ca m-am pus pe treaba.

Ingrediente:

450g ciocolata menaj,
180 ml energizant Pandbee.


Mod de preparare:

Am cumparat o tableta mare de ciocolata menaj de 1kg, cu 10% cacao, la doar cu 9.5 ron (Euro/Lipovei).

Ciocolata se rupe bucati si se pune la topit pe baie de aburi.

Cand s-a topit complet, se adauga energizantul



si se amesteca energic pana cand ciocolata se desprinde de pe marginile vasului.

Un borcan de energizant Pandbee costa 3.3. ron si l-am cumparat dintr-un centru comercial din Timisoara(Euro/Lipovei).
Compozitia se transforma pe data intr-o pasta de ...caramele.


Daca ramane grasime de la ciocolata, scurgeti-o si aruncati-o!

Plastelina rezultata se pune intr-o folie transparenta si se pastreaza la loc uscat si racoros 24h. Eu nu am pus-o deloc la frigider, pentru ca se intareste foarte tare, am lasat-o pe balcon, iar inainte de a lucra cu ea, am lasat-o o ora in bucatarie.


Am intins o foaie, am decupat rondele cu un pahar mic, adica viitoarele petale de trandafir...


am facut bulbul infipt intr-o scobitoare


l-am infasurat intr-o petala...


apoi am adaugat cate o petala petrecuta cu urmatoarea...


si gata primul trandafir...


Aici prima serie de 8 trandafiri i-am asezat intr-o cutie de plastic(pt. oua) si i-am pus la frigider sa se intareasca.


Un trandafir bogat necesita intre 12-14 petale.
Mie mi-au iesit 21 de trandafiri din cantitatea data, mai mici sau mai mari, in niciun caz egali.

Praf de zane

Made by Liana








Zanele bune au nevoie de un praf stralucitor pentru a-si duce vraja la bun sfarsit.
Dar, cum tocmai s-a terminat stocul de praf vrajitoresc, decat sa fac comanda, m-am pus si l-am preparat.
Desigur ca l-am vazut pe multe siteuri culinare si pe multe bloguri,si sub denumirea de "praf de stele" si mi-ar fi greu sa nominalizez pe cineva, mai ales ca eu l-am facut in my way :P
Aveam nevoie pentru ceva extraordinar!!!

Ingrediente:

1 albus de ou crud,
1/2 lingurita tort gelee transparent Dr.Oetker,
3 lingurite de apa rece,
esenta de cafea Dr.Oetker.


Mod de preparare:

Albusul se dezleaga, nu se bate,nu trebuie sa fie spumos,dar oricat am tras de el, tot a facut spume...


Tort gelee-ul l-am pus intr-o cescuta, l-am amestecat cu apa rece, apoi l-am pus 5 secunde la microunde. Pe urma l-am mai pus inca 5 secunde pana s-a umflat bine de tot.




L-am adaugat in albus si am omogenizat.
Se poate pune la fel de bine tort gelee rosu-daca faceti decoratii rosii sau puteti folosi gelatina.

Apoi am pus esenta de cafea, vreo 5-8 picaturi pana cand culoarea a devenit cea pe care o vroiam.



Puteti folosi orice esenta vreti, atata timp cat culoarea e cea pe care vi-o doriti.
E bine ca praful de zane sa fie de aceeasi culoare cu decoratiile pentru tort/prajituri, altfel...nu da asa bine.

Cu o furculita am tras albusul pe doua farfurii:una de sticla si una de ceramica.



Am vrut sa vad care se comporta mai bine. Cea de sticla!!!

Am tras de albus pana pe margini, ca sa se usuce mai repede, altfel se lasa la temperatura camerei 24h pana se usuca bine de tot, iar eu vroiam ca maxim la pranz sa "sterg" praful ;-)

Operatia asta e bine sa fie facuta seara-ca mandea ;-)- si dimineata numai bine sa strangem praful...nu de pe tobe, ci de zane :P

Astfel ca inarmata cu un cutitas, a doua zi la pranz, am inceput sa rascai farfuriile cu grija. V-am zis ca cea mai bine s-a curatat cea de sticla,



cu cea bordo de ceramica am avut emotii, am crezut ca o stric, dar...din fericire n-am zgariat-o :P

Praful ca orice praf s-a depus in toata bucataria si pe hainele mele, iar la proba cantarului, a picat: doar 3 grame.


L-am pus intr-un borcanel mic-mic de tot(cred ca de icre), l-am infiletat si sus in dulap la loc racoros si intunecos.





Dar vreau sa va zic ca e cel mai stralucitor praf de zane ever!!!




Mai mult auriu, decat maro de la esenta de cafea, praful de zane m-a incantat!

Am facut si rosu, cu colorant alimentar, 2-3 stropi, dar se poate si cu tort gelee rosu:



Gata, fug sa fac o vraja cu el! Paaaaa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.