Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 31 ianuarie 2016

Pricomigdale cu nucă prăjită și ciocolată








De Crăciun, soarele meu, Tudor, a primit o carte de rețete de fursecuri de la SpongeBob. Foarte simple, apetisante și interesante. Mie mi-a căzut ochii pe rețeta această deoarece aveam trei albușuri plictisite într-o cană prin frigider. Rețeta e cu două albușuri, dar merge și cu trei, vă spun eu :-)

Ingrediente:
100g nuci,
2-3 albușuri,
1 priză de sare,
100g zahăr,
1 pachet zahăr vanilat,
50g ciocolată neagră rasă,
50g ciocolată cu lapte sau albă pentru decor,
praf de cacao pentru presărat.

Mod de preparare:

Prăjește nucile într-o tigaie fără grăsime. Apoi, ia tigaia de pe foc și lasă nucile să se răcească.După ce s-au răcit, curăță-le de coajă și toacă-le grosier.
Încinge cuptorul la 140 de g Celsius. Așază hârtie de copt într-o tavă.
Bate albușurile cu sarea până se întăresc. Pe urmă, adaugă treptat zahărul și zahărul vanilat, mixând albușurile mai departe până devine o bezea. Adaugă apoi nucile și ciocolată neagră rasă,






 amestecând ușor cu o lingură de lemn de jos în sus. Eu amestec mereu cu o spatulă de la mixer.


Ia cu lingura din compoziție, pune la distanță grămăjoare de pricomigdale pe hârtia de copt


și lasă-le 20 de minute în cuptor. După aceea, scoate-le pe grătarul de prăjituri să se răcească.








Topește pe bain-marie sau la cuptorul cu microunde ciocolata cu lapte sau albă și cu o furculiță, trasează dâre peste fiecare pricomigdală răcită. La sfârșit, presară deasupra praful de cacao.

Un truc fain pentru a toca nucile: pune-le într-o pungă de plastic și dă cu sucitorul peste ele ;-)




 Bune de tot ;-)

sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Fursecuri cu musli şi ciocolată








Fursecuri pentru Moş Crăciun!
Aceste fursecuri le-am pregătit de Crăciun, dar nu am avut timp să le postez până acum :P
Fiul meu, Tudor, le adoră!! Le-a tot văzut prin desene animate, la zebra Zu, astfel încât îmi  cere mereu cookies, iar acestea au fost pe placul lui ;-)
Am găsit această reţetă pe ecuisine şi am preparat-o după ce-am făcut mici modificări.

Ingrediente: 
450g făină,
150g musli cu ciocolată Vitalis, Dr.Oetker,
200g unt,
200g zahăr,
2 ouă,
1 plic praf de copt Dr.Oetker,
2 pliculeţe zahăr vanilat Dr.Oetker,
100g bănuţi de ciocolată.

Mod de preparare:

Se freacă untul cu zahărul măcinat şi zahărul vanilat. Se încorporează pe rând câte un ou, până se încorporează în crema de unt. Se cerne făină împreună cu praful de copt, se adaugă cerealele şi bănuţii de ciocolată.



Se amestecă cu mixerul la viteză mică, până se încorporează toate ingredientele, dar nu prea mult, ca să nu se sfarmă bănuţii.
Luăm cu lingura sau cu mâna bucăţi de aluat şi le facem rondele.


Le lăsăm 10-15 minunte la 180 de grade Celsius în cuptorul preîncălzit, apoi le scoatem şi le lăsăm la răcit. Le păstrăm în cutii metalice sau borcane cu capac etanş.

Pregătim o cană de lapte şi i le lăsăm lui Moş Crăciun. Noi aşa am făcut ;-)


Foarte crocante şi bune, nu s-au lăţit deloc la copt, nici nu au prea crescut cum m-aş fi aşteptat, iar Tudor le-a ronţăit toată ziua ;-)


luni, 18 ianuarie 2016

Revoluționarul spray Batiste, șampon uscat




Ca să ai coafura proaspătă, indiferent de numărul de petreceri, vizite, întâlniri ș.a. ai nevoie de sprayul Batiste, șampon uscat. Lasă-ți părut răsfățat  de produsul ce nu trebuie să lipsească din poșeta niciunei doamne.

Cu ajutorul Buzzstore și Batiste am descoperit șamponul uscat Batiste sub formă de spray, ușor de folosit și adaptat oricărui tip de păr. Mi-am reîmprospătat părul după ce am fost prin oraș vreo două ore, îmbrăcată gros și cu o glugă pe cap(foto 1). După ce-am ajuns acasă și mi-am dat gluga jos, părul meu arăta groaznic(foto 2). Lipit de cap, transpirat, tern, fără volum și fără strălucire. Și urma să-mi sosească în vizită niște musafiri, deci vreme pe spălat, uscat și aranjat părul nu am avut. Dar tocmai primisem sprayul Batiste(foto 3) și a fost o ocazie nemaipomenită să-l încerc.




Am agitat puternic sprayul și am pulverizat deasupra capului la aproximativ 30cm distanță(foto 1 stânga). Am pulverizat spray și la rădăcina firelor de păr (foto 2 dreapta). Pe urmă am masat toată suprafața capilară ca sprayul să intre bine-n firul de păr (foto 3 stânga). Când am terminat de masat, sprayul absorbise tot sebumul, iar părul a căpătat brusc volum, de parcă mă tapasem(foto 4 dreapta)!!



Nu mi-a venit să cred!!
Brusc am avut volum, iar părul arăta ca proaspăt spălat și aranjat!! E drept că era destul de greu și voluminos, astfel încât nu am mai reușit să-l prind în clama obișnuită, vă dați seama??
A fost o senzație extraordinară!! Albumul e postat și pe facebook.

Le-am vorbit și prietenelor mele despre revoluționarul spray Batiste, șampon uscat și le-am oferit câte un minispray Batiste.
În kitul Buzz Batiste am primit un Șampon uscat Batiste XXL ideal pentru revitalizarea părului și o coafură rapidă, datorită efectului de volum și ușoară fixare; un Șampon uscat Batiste Cherry pentru reîmprospătarea părului chiar și după stat mai multe ore în fum de țigară; 6 minisprayuri Șampon uscat Batiste XXL pentru prietenele mele; 6 broșuri informative și cupoane de discount pentru prietenele mele valabile în toată rețeaua de farmacii Sensiblu; un set de accesorii pentru petrecere, pentru Sărbători pline de voie bună.


Cele șase prietene ale mele cărora le-am dăruit câte un minispray batiste și o broșură cu un voucher de 25% la achiziționarea oricărui SprayBatiste șampon uscat din farmaciile Sensiblu.


Fetele, marea majoritate, au fost mulțumite, părul lor a căpătat volum, a absorbit sebumul și mi-au spus că-l vor cumpăra cu siguranță pentru că merită.
E adevărat că după pulverizare te trezești cu părul alb, dar nu e decât substanța de șampon uscat, care prin masarea scalpului, intră în pielea capului și dispare. Astfel, părul capătă volum și strălucire. Aveți grijă să țineți sprayul exact deasupra capului, astfel încât să pulverizați direct pe păr și nu pe haine, altfel vi le albiți :P
Nu se folosește decât o dată, maxim de două ori pe săptămănă, deoarece după prima folosire părul are volum și va avea și a doua zi volum, dar pe cap tot trebuie să vă spălați :-)

Eu sunt  mulțumită de el și-l recomand. Dacă doriți să-l achiziționați, sprayul Batiste se găsește doar în farmaciile Sensiblu, cu un un preț foarte accesibil între 23-29lei, depinde de sortiment. 

Șamponul uscat Batiste prelungește timpul între două spălări! Nu  poate înlocui spălatul părului. Pentru persoanele cu părul gras este ideal pentru că le ajută să rărească spălările, care sensibilizează și mai mult scalpul și determină secreția unui surplus de sebum. De asemenea, este ideal pentru un plus de volum și de prospețime oricând vreți ca părul să arate proaspăt, cu volum, strălucitor,  dar nu te poți spăla.

vineri, 8 ianuarie 2016

Fursecuri Oameni de Zăpadă










Totul a pornit de la o poză de pe net cu aceste fursecuri. Mi-au plăcut și am zis să le fac și eu. Aluatul e de la Biscuiții fragezi cu unt și vanilie, adaptat fără cacao. Desigur că puteți să-l faceți și cu cacao, dacă doriți, dar nouă ne plac fără :-)
 
Ingrediente:
440g faina,
200g unt,
150g zahar,
2 galbenusuri,
2 linguri de smantana/iaurt,
1 lg esenta de vanilie.


Glazura:
2 albușuri,
1/2 zeamă de lămâie,
200g zahăr pudră,
colorant pudră roșu și negru.
 


Mod de preparare: 
Untul moale se freacă cu zahărul, până la topirea acestuia. Se adaugă smântâna, gălbenușurile, vanilia și se amestecă bine.
Se frământă o bilă de aluat care se dă la rece pentru o oră.
Aveți poze în pași aici.

Se întinde o foaie dintr-un aluat si cu trei forme rotunde de fursecuri, de mărimi diferite,  decupam cercuri. Refacem aluatul până îl terminăm. Atenție! Se usucă rapid, e bine sa împărțiti aluatul în două, trei părți și să-l țineți la frigider până terminați prima bucata. Dacă e prea uscat și se fărâmă ușor, mai adăugați o lingură de smântână sau iaurt.

Așezăm cercurile în tăvile pregătite cu hârtie de copt.



 Se dau tăvile la cuptorul preîncălzit la 170 de grade C și se lasă 10-15 de minute până se auresc puțin.

Glazura: Albușurile se bat spumă tare cu zeama de lămâie. Se adaugă treptat zahărul pudră. Când bezeaua stă ferm pe bețele mixerului, e gata.  Se împarte în trei părți, dar nu egale, o parte mai mare albă-cu care vom acoperi fiecare fursec, una mai mică ce va fi amestecată cu colorantul pudră roșu-cu care vom face nasurile și pălăriile- și o altă parte mică ce va fi amestecată cu colorantul pudră negru-cu care vom desena ochii, gura, mâinile și nasturii.
Punem fiecare glazură în pungi separate, pe urmă când lucrăm cu ele, tăiem foarte puțin vârful pungii.

Alegem cele trei fursecuri  de mărimi diferite și glazurăm cu flazură albă fiecare fursec în parte.


 Nu așteptăm să se usuce, ci îi punem imediat unul peste celălalt


 Nu le punem unul în mijlocul celuilalt, ci într-o parte, toate în așa fel încât să se vadă că-s mărimi diferite.


După ce-am glazurat toate fursecurile, le lăsăm să se usuce.

Apoi, cu glazura neagră facem ochii, gura și nasturii omului. Și pălării, dacă vreți.
Iar, la final, nasul roșu. Nu am avut portocaliu, din păcate și nici galben, ca să combin culorile.


Din aluatul rămas am făcut niște steluțe mici pe care de asemenea le-am glazurat.


Tudor a fost foarte încântat de oamenii de zăpadă!!


Ești fericit când copilul tău e fericit ;-) Iar Tudor a fost super fericit!!





E adevărat că trebuie să mănânci trei fursecuri deodată, de aceea am făcut doar 6 oameni de zăpadă, asta însemnând 18 fursecuri. Restul le-am lăsat simple.


Le-am avut de Crăciun, dar nu am reușit să le postez, din păcate. Partea bună e că și Moș Crăciun s-a ospătat din ele ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.