Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

joi, 31 iulie 2014

Placinta cu somon afumat si broccoli








Ingrediente:

 Pentru aluat:
400g faina,
200g unt,
 3 oua(unul pentru uns),
6 linguri apa,
1 lingura marar uscat,
1 lingurita sare.

Pentru umplutura:
200g somon afumat Ocean Fish,
250g broccoli,
un dovlecel,
2 catei de usturoi.

Mod de preparare:

Se pregateste umplutura: broccoli se trece pe sub un jet de apa rece, se curata si se taie buchetele mici. Dovlecelul se curata, se spala si se elimina mijlocul cu seminte. Se pun la fiert impreuna cu usturoiul timp de 8 minute, apoi se iau, se lasa la scurs si racit.

Aluatul: 
Din faina, apa, unt, sare, marar si doua oua framantam un aluat.




 Apoi il intindem cat e forma unei tavi si taiem fasii egale atat in dreapta, cat si in stanga, lasand culoarul central liber.


 Pe acesta vom pune umplutura de broccoli si dovlecel, fierti si raciti. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Putin, ca doar somonul afumat e sarat.

Se pune si feliile de somon afumat peste legume.


Se impacheteaza placinta, tragand fasiile una din stanga, una din dreapta, in asa fel incat sa se acopere si inchida.


Punem cu grija placinta intr-o tava-de fapt, data viitoare o sa fac chestia asta direct in tava tapetata cu hartie de copt :P- si o ungem cu oul batut.


Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam pana se rumeneste.
O scoatem din cuptor-puteti sa faceti aluatului si testul cu scobitoarea- si o lasam sa se raceasca, pe urma feliem si servim.



Merge cu un sos de smantana si usturoi, de minune!!


miercuri, 30 iulie 2014

Taitei de orez cu sos pesto









O reteta rapida, aromata si gustoasa, de vara.
Se prepara in 10 minute si se mananca in 5 sau 3, depinde de cat de foame va este sau cat de pofticios sunteti ;-)
Cu sos pesto am mai preparat si "Salata" caprese cu sos pesto.

Ingrediente:
o punga de taitei de orez.

 Sos pesto:
20 frunze de busuioc,
2 linguri de parmezan,
2 linguri muguri de pin/fulgi de migdale,
2 catei de usturoi,
4 linguri de ulei de masline extravirgin,
sare.

Mod de preparare:

Taiteii de orez se lasa 3 minute in apa fierbinte conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se baga sub un jet de apa rece si se stropesc cu ulei de masline ca sa nu se lipeasca.

Sosul pesto:
Frunzele de busuioc spalate si sterse, parmezanul ras, fulgii de migdale-nu am avut seminte de pin, cateii de usturoi, uleiul de masline se pun in blender si se mixeaza.



Imagini de la sosul pesto am la reteta "Salata" caprese cu sos pesto.

Taiteii de orez se amesteca cu sosul pesto si optional, se mai adauga fulgi de migdale, parmezan, frunze de busuioc.

Se poate renunta la parmezan si astfel avem o mancare de post nemaipomenit de gustoasa si rapida, totodata.

Se serveste imediat. 








joi, 24 iulie 2014

Piept de pui la gratar pe crengute de rozmarin








Eroina dintr-un film accepta invitatia  eroul principal, inmorezat pana peste urechi de ea,  intr-un parc cu distractii. Mananca inghetata pe bat, vata de zahar pe bat, parca, si la un moment dat zice eroina: "-Stii ce mi-ar place cel mai mult?? Sa mananc carne pe bat!"
 Filmul e  There's Something about Mary (Mary cea cu vino-ncoa') cu Cameron Diaz si Ben Stiller, dar secventa aceasta nu am uitat-o niciodata.
Si am vazut reteta  intr-o revista pe care acum nu am gasit-o, carne pe crengute de rozmarin si mi-am jurat ca o sa fac reteta. Iar cand am gasit rozmarin inalt cat bradul in Auchan, am cumparat pe loc ghiveciul, plus piept de pui, am improvizat o marinata si iata primele bucati de carne pe bat ;-)

Ingrediente:
500g piept de pui,
crengute de rozmarin,
zeama de la o lamaie,
2 linguri de miere,
ulei de masline extravirgin,
condimente pentru pui/curcan,
sare, piper din rasnitele Kotanyi.

Mod de preparare:

Pieptul de pui il cumpar mereu de la Deliciosul de Vaslui pentru ca e gata feliat, pregatit pentru snitele. Dar mie nu-mi plac snitele. Nu am facut niciodata.

Deci, spalam fasiile de piept de pui, le tamponam cu servetele absorbante si pregatim marinata.

Stoarcem o lamaie, zeama o amestecam cu condimente de pui/curcan, sare, piper si mierea. Punem feliile de pui in aceasta marinata si le  lasam o ora la frigider.


Am cumparat un ghiveci cu rozmarin, deci am avut crengute din belsug si atat de lungi incat le-am taiat pe jumatate. Am spalat crengutele, am dat jos acele,


 dar le-am lasat doar varfurile si am trecut fasia de carne marinata prin ea, ca si cum as fi trecut cu acul printr-o panza. Crengutele sunt foarte tari, rozmarin e o specie lemnoasa, nici nu se compara cu betisoarele pentru frigarui, care se frang ca niste scobitori daca e carnea mai tare.


Apoi se pun pe gratarul incins si uns cu  ulei de masline extravirgin


si se intorc la 3 minute pe partea cealalta


Si gata!



Mmm, ce frumos miroase rozmarinul!! Si ce aroma a raspandit in toata bucataria!!


Atentie: doar pentru carnivori!!
Se mananca pur si simplu carnea de pe bat si se mesteca si un ac de rozmarin. O sa va plezneasca in gura aroma lui puternica si usor amaruie ;-)
Daca nu vreti sa mestecati rozmarinul, atunci stingeti cu bere ;-)

marți, 22 iulie 2014

"Salata" caprese cu sos pesto










 Azi am aflat si eu ca in 2 iunie a fost Ziua Nationala a Italiei. Ce rusine ma strabatu!! Rapid, ca sa ma spal de pacate, am preparat aceasta "Insalata caprese" cu sos pesto, dar mai altfel ;-)

Mi-a placut mult ideea ca rosiile cherry sa ramana prinse pe crenguta si sa fie taiate pe jumatate umplute cu feliute de mozzarella si o frunza de busuioc. Am vazut o poza pe internet si am zis ca asa voi face si eu, deoarece mi se pare deosebit, iar eu intre traditional si deosebit, aleg ultima varianta ;-)

Ingrediente:
o crenguta de rosii cherry(10-12buc.),
o caserola de minimozarella,
doua ramurele de busuioc,
ulei de masline extravirgin,
sare.

Sos pesto:
20 frunze de busuioc,
2 linguri de parmezan,
2 linguri muguri de pin/fulgi de migdale,
2 catei de usturoi,
4 linguri de ulei de masline extravirgin,
sare.

Mod de preparare:

Spalam rosiile cherry  cu tot cu crenguta, usor, sub un jet de apa rece, astfel incat rosiile sa ramana pe crenguta. Stergem rosiile cu prosoape absorbante.

Taiem minimozzarella in felii groase.

 Frunzele de busuioc le-am rupt de pe crengute si le-am spalat, apoi le-am sters usor.

Taiem pe jumatate rosiile cherry, dar nu pana la capat si introducem o feliuta de mozzarella.




 Peste felia de mozzarella asezam o frunza de busuioc.

Sosul pesto:
Frunzele de busuioc spalate si sterse, parmezanul ras, fulgii de migdale-nu am avut seminte de pin, cateii de usturoi, uleiul de masline



 se pun in blender si se mixeaza. 



Peste rosiile cherry se torna sosul pesto si se serveste imediat!!





Buon compleanno, Italia!!

luni, 21 iulie 2014

Concurs de iulie ;-)




Concurs de iunie!!!

M-am gandit sa ofer unui fan cateva lucruri de pret intr-o bucatarie: o carte de retete-pentru carnivori-Preparate din carne, un inel de inox pentru oua ochiuri sau pireuri de legume-eu l-am incercat si e excelent!, o forma de silicon sub forma de ursulet, pentru oua ochiuri sau clatite,  o tavita de silicon pentru gheata sub forma de fructe si un curatator pentru legume/fructe.

Ce ziceti, va plac?

  Ce trebuie sa faceti voi pentru a castiga cartea si formele puse in joc:

1. Sa dati Like la pagina Pe masa din bucatarie,

2. Sa dati Share acestui concurs pe pagina voastra de facebook( sub rubrica de Comentarii de la acest articol, exista butonul de Share, dati click pe el),

3. Sa lasati   linkul de share aici, la acest articol, intr-un comentariu, impreuna cu numele dvs. 

Exemplu: Am dat like paginii cu numele Popescu Ana si share: https://www.facebook.com/popescuana/posts/750350538337667.

Daca nu va apare numele in link, inseamna ca nu ati procedat bine!! Comentariile vor fi moderate! Nu lasati doua, trei, ci doar unul, va rog! Multumesc!

4. Concursul incepe azi, 21 iulie si se termina in 31 iulie. Castigatorul va fi anuntat pe 1 august si se va trage la sorti, prin random.org.

 
Daca premiul nu va fi revendicat in termen de maxim 3 zile, la adresa de mail: pemasadinbucatarie@yahoo.ro (atentie!) voi efectua o alta extragere! Trimiteti-mi si o copie dupa C.I. , va rog, alaturi de un numar de telefon.

Premiul va fi expediat doar pe teritoriul Romaniei, prin posta romana.


 Concursul e  promovat pe konkurs.ro


 

duminică, 20 iulie 2014

Tort Angry Bird










 Soarele meu, Tudor, a implinit 6 ani pe 27 iunie. 
A vrut neaparat sa-i fac un tort cu Angry Birds, pentru ca a devenit fan datorita cerealelor care s-au vandut cu un cd ce continea jocul Angry Birds.  Ei, tortul reprezinta doar o singura pasare, de aceea e Angry Bird.
Am avut si model, pasarea rosie din gelatina, pentru ca se lansa dintr-o prastie si se lipea de tapet sau canapeaua  de piele ecologica. Pana cand a cazut pe covor si nu s-a mai lipit. Si uite asa mi-a devenit model mie ;-) O sa o vedeti intruna din poze.
Tortul  e cu doua creme de fructe, nu pentru ca i-ar place lui Tudor, ci doar pentru ca astfel mai mananca si el fructe ;-)
Si a trecut aproape o luna de la ziua lui si n-am apucat sa-l postez decat azi. Nu mai zic ca am retete si de-acum trei ani nepostate...:P


Ingrediente:
Pentru blat:
6 oua,
180g zahar pudra,
200g faina,
50g ciocolata simpla.

Pentru crema de ananas:
 o conserva ananas bucati SunFood,
2 oua,
30g amidon,
50g zahar,
100g unt.

Pentru crema de afine:
300g afine,
2 oua,
30g amidon,
50g zahar,
100g unt.

Pentru decor:
150g martipan Dr.Oetker,
colorant alimentar rosu, galben Dr.Oetker,
fondant negru,
200ml frisca Megle,
200g fulgi de migdale prajiti.


Mod de preparare:

Blatul: Tin sa precizez ca imi plac enorm blaturile fara praf de copt, fara bicarbonat, fara otet, fara amidon. Un blat simplu cu doar 4 ingrediente, daca nu puneam ciocolata erau doar trei, dar a iesit minunat. Deci, sa revin: se mixeaza galbenusurile cu jumatate din zahar, iar albusurile se bat spuma tare cu zaharul ramas si se amesteca cu galbenusurile.
Se adauga faina cernuta, ciocolata rasa -eu am mai gasit prin dulap un mos craciun de ciocolata pe care l-am rupt bucati- si se amesteca usor, de jos in sus. Se toarna aluatul intr-o forma de tort unsa si tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de 45 de minute. Se lasa sa se raceasca in forma, dupa care se scoate si se taie in trei parti.
Blatul e acelasi ca la Tortul Clown.


Crema de ananas:

Cu blenderul vertical mixam ananasul, -cantariti 300g-


adaugam ouale, zaharul si amidonul


si omogenizam.
Punem compozitia pe foc


si cand se ingroasa ca o budinca, o mai lasam un minut, apoi stingem focul. O acoperim cu folie alimentara ca sa nu prinda crusta.



Dupa ce s-a racit complet mixam budinca cu 100g unt. 


La fel procedam si pentru Crema de afine.
Le spalam, le lasam la scurs


le mixam cu blenderul vertical, adaugam cele doua oua, amidonul, zaharul, apoi o punem pe foc


si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc, acoperim cu o folie si cand s-a racit complet mixam budinca cu 100g unt.

Asamblare:
Taiem blatul in doua, dupa ce s-a racit complet, rezultand trei discuri.
Insiropam cu suc de ananas fiecare disc.


Peste primul disc punem crema de afine


apoi asezam al doilea blat, il insiropam si punem crema de ananas

dupa care asezam al treilea blat si imbracam tot tortul intr-un strat subtire de frisca.


Presaram zahar praf pe masa de lucru si intindem martipanul, apoi acoperim tortul, doar atat cat sa acopere ultimul disc.  Pensulam suprafata cu colorant rosu


apoi din bucatile de martipan ramase decupam ochii si clontul  pasarii nervoase. Din fondat negru, pe care l-am comandat de pe un site, am conturat ochii si clontul. Vedeti in poza de mai jos, ca am avut model ;-)

Marginile le-am acoperit cu fulgi de migdale prajiti.


Si gata de fotografiat ;-)



E foarte nervoasa pasarea asta rosie, nu-i asa?

Si o felie foarte gustoasa ;-)




A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.