Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

joi, 29 mai 2014

Salata cu morcovi si portocale










Aveam mai multe portocale si m-am hotarat sa fac o salata de fructe, pana cand ochii mi-au cazut pe reteta din revista Secretele bucatariei nr. 3/2014. Si-atunci am facut aceasta reteta cu morcovi. E mult diferita fata de aceasta Salata de morcovi, e mai dulce si mai crocanta ;-) Eu zic sa o incercati :-)

Ingrediente:
350g morcovi,
50g stafide,
1 ardei gras galben,
2 portocale,
1/2  lamaie,
4 linguri amestec de seminte decojite,
3 linguri ulei de masline extra virgin.

Mod de preparare:

1. Se inmoaie stafidele in suc de lamaie amestecat cu ulei de masline. Eu nu am pus ulei.


2. Am ales alune de padure, caju, arahide, migdale si seminte de floarea soarelui, toate crude, pe care le-am tras intr-o tigaie fara grasime, apoi le-am lasat la racit.


2. Se curata si se rad morcovii. Curatati un morcov intreg, cu tot cu frunze, taiati-l pe lung, in jumatate si folositi-l ca decor.


Se decojesc portocalele si se desprind feliile, indepartand pielitele albe. Pastrati doua felii de portocala cu tot cu coaja, pentru decor. Deci, e bine sa aveti mai multe portocale la indemana ;-)


Se toaca pulpa. Sau nu.

Se curata ardeiul  si se taie rondele. Eu am renuntat la ardei. Se amesteca morcovii cu stafidele si marinata lor, ardeiul, putin zahar, sare si piper. Eu nu am pus nimic.

Se da la frigider pentru minim 30 de minute si se presara seminte inainte de a servi.

Eu am mai pus desupra fasii de coaja de lamaie curatate de partea alba. Pe care le-am mancat, desigur ;-)



 Am servit alaturi de o oranjada ;-) Suc de portocale si putin suc de lamaie, cu felii de portocale si lamaie. Neindulcit!


Foarte buna!! Vitamizanta, energizanta si rapida!
Si de post, si de dieta si de mic dejun sau cina ;-)

marți, 27 mai 2014

Somon salbatic pe pat de telina cu sos cremos de lamaie







Somonul este superior oricarei alte surse de Omega 3 si Omega 6, ceea ce il face un aliment care ar trebui introdus in alimentatia obisnuita a oricarei familii. Acizii grasi Omega 3 si Omega 6 ce se gasesc in carnea de somon au o seama de calitati. Studiile arata insa ca somonul salbatic este, in general, mai sarac in acizi grasi Omega 3 decat somonul pescuit din fermele piscicole.
Rondele de somon salbatic  Ocean Fish se gasesc gata congelate in toate hypermarketurile si sunt mult mai deschise la culoare, decat somonul norvegian sau scotian.

 Reteta este, cu aproximatie,  din revista Secretele bucatariei nr. 5/2014.

Ingrediente:
4 rondele de somon salbatic Ocean Fish,
1/2 ardei rosu,
1/2 ardei galben,
1/2 ardei verde,
1/2 morcov,
4 linguri suc de lamaie,
200g telina,
solnita piper cu lamaie Kotanyi,
2 linguri otet,
1 lingura zahar,
1 lingura ulei,
2 linguri unt,
50ml supa de legume,
100ml supa de peste,
1 lg condimente pt. peste Nouvelle Cuisine, Kotanyi,
50ml smantana dulce,
hasmatuchi/marar.

Mod de preparare:

1. Se curata ardeii grasi, se taie sferturi si apoi se decupeaza cu o forma mica(3cm lungime) inimioare pentru decor. Eu le-am taiat direct cu cutitul ;-) Si ardei galben nu am avut, am folosit morcov.

 2. Se decojeste telina si se rade; se opareste in apa clocotita cu otet si zahar cca 2-3 minute.


Se trece prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga.

3. Se sterge pestele, se sareaza si se pipereaza. Rondelele de somon salbatic au fost congelate, asadar le-am scos seara din congelator, le-am pus in frigider, iar dimineata le-am lasat o ora pe masa din bucatarie. Le-am curatat de solzi, le-am spalat si le-am sters cu servetele absorbante de hartie.



Se stropeste pestele cu doua linguri suc de lamaie, se rasneste piper cu lamaie si se lasa sa se patrunda 10 minute.



Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga 1 lingura de unt; apoi se prajeste pestele 3 minute pe fiecare parte.



4. In a doua tigaie se topeste 1 lingura de unt si se incalzeste telina cu supa de legume; se pipereaza.

5. Se scoate pestele din tigaie si se stinge sosul cu 2 linguri suc de lamaie, supa de peste(eu am folosit apa si o lingura de condimente pentru peste)

  si smantana dulce. Eu am folosit smantana cu 12% grasime.


Se fierbe pana scade, se sareaza si se pipereaza.

 Se bate cu mixerul.



Telina se amesteca cu jumatate din sos, se pune intr-o forma de inox-eu am ales inimioara-si se aseaza pe o farfurie.


6. Se asaza somonul pe patul de telina si se toarna deasupra sosul. Se decoreaza cu inimioare de ardei gras si eventual cu frunzulite de hasmatuchi. Io n-am avut :P Am presarat marar uscat.



Am schimbat iar si cu farfurie neagra, exact ca la Somon cu sparanghel alb si sos spumos cu lamaie si am incercat mai multe variante.

Pe pat de telina.


Si jos de pe patul de telina :P


A fost bun oricum!! Prea bun!! ;-)

duminică, 25 mai 2014

Terina rece cu oua fierte si ton afumat











Am preparat aceasta reteta de Paste, dar cum nu am apucat sao postez imediat, am uitat de ea, din pacate. Cu ocazia aceasta am constatat ca unele poze din timpul prepararii au disparut...
Reteta am mai facut-o acum cativa ani, dar atunci pozele erau prea intunecate, pentru ca le-am facut noaptea si tot nu am postat reteta. Atunci am preparat-o cu sunca, acum cu ton afumat de la Ocean Fish.
Reteta a aparut de mai multe ori atat in revistele lunare Libertatea Retete si Click!Pofta Buna!, cat si in revista saptamanala Click! pentru femei, aprilie, 2014.

Ingrediente:
6 oua fierte,
150g ton afumat Ocean Fish,
100g cascaval,
100g mazare,
2 morcovi,
1/2 ardei gras rosu,
600g branza proaspata de vaci,
2 linguri unt,
4 linguri smantana,
1 plic de gelatina Dr.Oetker,
1 lingura patrunjel,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.

Mod de preparare:

Cureti morcovii, ii tai marunt, ii pui la fiert in apa cu sare impreuna cu mazarea pana se inmoaie.
Eu am avut mazare gata fiarta din conserva, deci am pus doar morcovii la fiert. Daca nu aveti oua fierte, le puneti si pe ele in apa cu sare. Eu am facut aceasta reteta de Paste, am avut destule oua fierte, dar nu am avut timp sa postez reteta pana acum, din pacate...

Scurgi apa si le lasi sa se raceasca(morcovii si mazarea).

Freci branza cu untul si smantana pana obtii o crema.

 Tai tonul afumat de la Ocean Fish felii, apoi cubulete, la fel si cascavalul si le amesteci cu branza.

Puteti folosi sunca in loc de ton afumat, desigur.

Incorporezi legumele fierte, patrunjelul tocat cat mai fin si sarea si piperul dupa gust.

Prepari gelatina conform instructiunilor de pe plic si o torni in compozitie, omogenizand toate ingredientele. Tapetezi o tava de chec cu folie alimentara, pui 3/4 din compozitie, asezi din loc in loc ouale fierte


 si deasupra pui restul compozitiei. Nivelezi si dai terina la rece peste noapte sau cel putin cinci ore.









marți, 20 mai 2014

Cake I love moustache









Nu stiu cum ar suna in limba romana I love moustache...iubesc mustata?? Io iubesc mustaciosii, de fapt, mustaciosul, doar unul, pe sotul meu.
Si de ziua lui m-am gandit ca ar fi potrivit sa-i prepar un tort ca o declaratie de dragoste, cu muuulta ciocolata. De fapt, un trio de ciocolata, crema ganache cu ciocolata neagra, cu lapte si alba!


Ingrediente pentru un blat:
100ml lapte,
100g unt,
150g zahar,
3 linguri cacao neagra Dr.Oetker,
2 oua,
100g faina,
o lingurita rasa praf de copt.

Pentru ganacheul de ciocolata neagra:
200g ciocolata neagra,
200ml frisca lichida Megle.

Pentru ganacheul de ciocolata cu lapte:
250g ciocolata cu lapte,
150ml frisca lichida Megle.

Pentru ganacheul cu ciocolata alba:
300g ciocolata alba,
100ml frisca lichida Megle.

Pentru decor:
150g martipan Dr.Oetker,
colorant alimentar rosu Dr.Oetker,
100g ornamente de ciocolata Dr.Oetker,
25g ciocolata cu lapte.

Pentru imbracat tortul:
200ml frisca lichida Megle,
100g ciocolata cu lapte.

Mod de preparare:

Blatul
Fierbi laptele cu untul, zaharul si cacaua.


Dupa ce a dat in clocot, lasi sa se raceasca, dupa care adaugi treptat galbenusurile, faina, praful de copt si albusurile batute spuma. Amesteci usor, de jos in sus, pana se incorporeaza albusurile.


Torni aluatul intr-o forma de prajitura unsa si tapetata si-l dai la cuptor  la 160-180 de grade, pentru 20-30 de minute, dupa care il lasi sa se raceasca.

Cremele:
Rupi ciocolatile in bucati, le pui in boluri separate


si le topesti pe fiecare in parte pe bain-marie sau la microunde. Eu le-am topit la microunde, chiar daca am fixat la 30 de secunde, am deschis din 10 in 10 secunde si am amestecat ciocolata sa nu se arda. Si iar de doua ori cate 30 de secunde pana cand ciocolata a fost lichida. Atunci am incorporat in fir subtire frisca lichida si am amestecat pana cand s-a incorporat.


Apoi am acoperit cu folie alimentara fiecare bol si l-am lasat in frigider peste noapte. Trebuie sa stea 10-12 ore la rece, ca sa se intareasca, iar a doua zi le-am mixat si au devenit spumoase.

Asamblare:
Peste primul blat se pune ganacheul de ciocolata neagra. Blaturile sunt foarte pufoase, nu trebuie insiropate, deoarece in momentul in care puneti crema si o intindeti, o veti intinde cu tot cu blat.
Peste al doilea blat se pune ganacheul de ciocolata cu lapte, iar peste al treilea, cel de ciocolata alba.



Pentru imbracat tortul: Frisca lichida se spumeaza si se adauga ciocolata cu lapte topita. Cu aceasta se imbraca tortul.

Martipanul se intinde cu sucitorul dupa ce presarati zahar praf pe masa de lucru.


Acoperiti tortul cu martipan. Eu am acoperit doar deasupra, exact forma blatului. Cu ce mi-a ramas am facut litera I, INIMA si MUSTATA.



Inima am vopsit-o cu colorant alimentar rosu si am lasat-o la uscat.


Mustata si litera I le-am acoperit cu ciocolata de lapte topita si le-am dat la congelator.


Le-am acoperit in mai multe straturi, dar, din pacate, mi s-au strambat la congelator...:(

 Pe marginile tortului am presarat bomboane mici de ciocolata de la Dr.Oetker, cele lunguiete, dar am avut si bobite de ciocolata.



 Am asezat si decoratiunile si gata tortul!!


 Si o felie!


  Am impartit acest tort cu prietenii mei! Am daruit dragoste, am primit dragoste <3











duminică, 11 mai 2014

Castigatoarea giveawayului aniversar-3 ani de blog!



 Anul trecut am implinit 3 ani de blog si tot atunci am lansat acest giveaway.
Am specificat ca voi oferi premiul atunci cand pagina de fb Pe masa din bucatarie va ajunge la 3000 de fani. Eh, bine, acum cateva zile, aceasta suma s-a implinit, ca atare am purces la verificari.

Regulamentul concursului a fost urmatorul:

-  sa urmareasca blogul Pe masa din bucatarie  prin GFC=Google Friend Connect;

- sa dea like paginii de facebook Pe masa din bucatarie;

- sa dea Share acestui articol pe pagina personala de facebook;
- sa lase un comentariu la aceasta postare, in care sa mentioneze  id-ul/numele cu care urmareste blogul si pagina mea de fb si sa lase linkul de share;


Lista participantilor, cei care au urmat intocmai regulile de mai sus si s-au calificat in concurs sunt:

1. Alexandrina Xandrine,
2. Claudia mami,
3. Iulia Sava,
4. Lubita Iancu,
5. Rocsy Ciobanu,
6. Liliana Toma,
7. Bercea Claudia,
8. Gabriela Gabriela,
9. Stingaciu Daniela,
10. Ramona Liana Gogoci,
11. Claudia Lavinia Serafimciuc,
12. Cristea Violeta Elena,
13. Simona Mihalache,
14. Adina Gavriloi,
15. Oprea Cami,
16. Cristina Popescu,
17. Ramona Elena Dancea,
18. Alina Hurmuz,
19. Valy Hurmuz,
20. Cristina Elena Antohe,
21. Constantin Aurora,
22. Axela Stanciu,
23. Raluca Ene.
 
True Random Number Generator 23 1 Powered by RANDOM.ORG

Deci castigatoarea este: Alexandrina Xandrine!!!! Felicitari!!
Astept un email la adresa: pemasadinbucatarie@yahoo.ro in maxim 48h. Iti voi trimite premiul prin posta.

Premiul consta in o tava pentru madeleines, un servet si un sort cu lamai si 80 de hartii pentru bomboane!



Urmeaza un nou concurs! Stati pe-aproape ;-)

joi, 8 mai 2014

Brioche bouclettes cu somon afumat









Nu stiu cum mi-a traznit mie ideea de a face o Brioche Bouclettes sarata. Dar, mi-a traznit! :D
Poate unii o considera blasfemie, poate altii, nu, dar mie mi s-a parut a fi o idee buna!
E aceeasi reteta de Brioche Bouclettes, dar fara zahar, arome si coaja de portocale. Am pus in plus doar mai multa sare si marar uscat. Plus fasii intregi de somon afumat. Am avut de unde, ca  tava era d-aia lunga si mare de 300g de somon afumat de la Ocean Fish si mi-a si ramas vreo 50g ;-)
Si a fost mi-nu-na-ta, credeti-ma, baietilor mei tare le-a placut!! Si mie!! <3

Ingrediente:
250g somon afumat Ocean Fish,
2 galbenusuri de ou,
1 lingurita de zahar,
1 lingura sare,
80g unt moale,
140ml lapte,
10g drojdie proaspata,
350g faina,
1 lingura de marar uscat.

Pentru uns:
1 galbenus, 
1 lingura de lapte.

Mod de preparare:

1.Intr-un bol se sfarama drojdia si se amesteca cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar. Se pune  la loc cald, pe aragaz cu cuptorul pornit timp de 10 minute pana creste.

 2. Intr-un vas incapator cernem faina, adaugam sarea, mararul uscat si maiaua-care si-a triplat volumul.






 Amestecam. Apoi, adaugam galbenusurile, untul, laptele caldut ramas 



 si framantam pana rezulta o coca elastica si nelipicioasa.

3. Intr-un bol de sticla uns cu putin ulei de jur-imprejur, punem aluatul si-l lasam la crescut o ora tot pe aragaz, cu cuptorul pornit. Il acoperim cu un prosop uscat.



 4. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, 



il rasturnam pe o planseta infainata, il intindem cu sucitoarea pana la o grosime de 5 mm si cu o forma rotunda de fursec, taiem rondele.


 5. Suprapunem trei rondele una peste cealalta si le taiem pe mijloc de sus pana jos.Taiem fasii de somon pe care le asezam peste jumatatile taiate.




  Cele doua jumatati le rulam, rezultand o floare.



6. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam de jur imprejur florile cu taietura in jos, la distanta intre ele pentru ca vor mai creste. 



 7. Umplem toata tava de floricele si le lasam la crescut inca o ora, pe aragaz cu cuptorul pornit si acoperite cu un prosop.

8. Inainte de a le baga la cuptor le ungem cu galbenusul amestecat cu lapte. 



Dam tava la cuptorul incins la 180 de grade timp de 30 de minute. Verificati daca sunt gata cu o scobitoare la 20-25 de minute, e pacat sa se arda.


 Cand scoateti tava din cuptor, lasati-o sa se raceasca sau rupeti-o calda! :P :D

 
si cu somon


Doamne, Doamne

A fost intr-un mare fel!!!


Musai sa o incercati si voi!!
Promiti, Marilena Uldry? :* <3
A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.