Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

joi, 27 februarie 2014

Noodles(taitei) cu pui si legume








 Imi plac tare mult taiteii chinezesti!! Totdeauna cumpar cate doua pungi, ca sa am ;-) Mancarea aceasta e rapida si tare gustoasa, cu multe variante pe internet, dar cred ca am luat un pic din mai multe si am studiat si cateva reviste.

Ingrediente:
o punga de noodles,
un piept de pui,
1 lingura amidon de porumb Dr.Oetker,
5 condimente/five spices,
un morcov,
un dovlecel,
o legatura de ceapa verde,
1 ardei gras rosu,
1 ardei gras verde,
1 ardei iute,
1 lingura sweet chili,
sos de soia,
50g susan,
sare si piper.

Mod de preparare:

Pieptul de pui se spala, se tamponeaza cu prosoape absorbante si se taie in bucati potrivite. Se asezoneaza cu  5 condimente/five species contine: un amestec de condimente chinezesti: anason stelat, seminte de fenicul, cuisoare, piper de Sichuan si scortisoara chinezească (Cassia), prajite uneori si de fiecare data macinate- eu am rasnita din Portugalia, de la prietena mea-, amidon si cateva linguri de sos de soia dark. Se da la rece.



Intr-o tigaie fara grasime, trageti susanul pana se rumeneste usor. Dati-l deoparte.

Legumele le spalati, le curatati, le stergeti de apa si le taiati in bucati mari.



 Ceapa verde o taiati rondele. Lasati un fir verde pentru a orna mancarea la final.

Intr-un wok cu putin ulei incins distuiti prima data ceapa verde


apoi restul legumelor.

 Carnea frigeti-o separat, mai adaugati sos de soia daca e nevoie, putina apa si lasati sa dea un clocot.

 Am adaugat si o lingura de sweet chili peste legume.


Intr-o oala fierbeti apa si lasati taiteii (noodles)-de la Lidl-



sa se inmoaie. Treceti-i sub un jet de apa rece si stropiti-i cu un pic de ulei, sa nu se lipeasca.

Cand legumele si carnea sunt fierte, amestecati-le si puneti taiteii peste ei.




La final, presarati susanul si rondelele de ceapa verde.

Serviti! Pofta buna!






sâmbătă, 22 februarie 2014

Evantai din piept de pui cu salvie si legume-n vin






O cina usoara si aromata!! Foarte aromata ;-)
Ideea cu acest "evantai" din piept de pui mi-a venit de la o reteta cu peste ;-)
Din colectia Delicii in bucatarie, reteta "Evantai cu peste pescar si garnitura de legume" din volumul Preparate cu peste, Ed. Adevarul, 2011.
Poate ca o sa fac si cu peste, pastrez reteta ;-)

Ingrediente:
2 piepti de pui,
50g unt,
50ml ulei,
frunze de salvie,
300ml vin alb,
25g faina,
2 fire de ceapa verde,
1 morcov,
1 telina mica,
1 dovlecel,
1 ardei gras rosu,
1 ardei gras verde,
sare si piper.


Mod de preparare:

Pieptii de pui se spala, se sterg si se taie fasii (5-6 buc.). Se asezoneaza cu sare si piper.
Pe fiecare bucata prindem cu o scobitoare cate o frunza de salvie.
Trecem fiecare bucata prin faina si pe-o parte si pe cealalta, apoi scuturam surplusul.
Punem untul intr-o tigaie, iar cand acesta s-a topit, adaugam uleiul, apoi punem bucatile din piept de pui. Rupem  doua frunze de salvie in bucati marunte si le adaugam peste carne. Lasam carnea cate trei minute pe-o parte si-alte trei pe cealalta parte.
Adaugam vinul alb peste carne si lasam sa fiarba cateva minute, la foc iute, sub capac, pana cand carnea e facuta.


Ceapa, telina, morcovul, dovlecelul si ardeii grasi-spalati/curatati-se taie cubulete, in afara de ceapa-rondele.

Dupa ce se scoate carnea, se adauga legumele in tigaia cu vin. Puteti sa le fierbeti sau sa le lasati al dente. Asezonati cu sare si piper.

Cand asezati carnea pe farfurie, scoateti scobitorile. Frunzele de salvie vor ramane pe carne.

Peste gramada de legume, asezati cateva fasii de ceapa verde. Presarati rondele de ceapa verde pe toata farfuria. Asezati si o crenguta de rosmarin peste carne.


Serviti cu pofta ;-)


Sau mai mirositi un pic aroma nemaipomenita a salviei <3


Culmea culmilor: sotul meu, un mare carnivor a spus: Legumele-s in vin?? Nemaipomenit de gustoase!!!
Na...

marți, 18 februarie 2014

Somon cu sparanghel alb si sos spumos cu lamaie









Cel mai apreciat peste oceanic, supranumit si regele pestilor, somonul este cea mai buna sursa de Omega 3 asigurand o consistenta sursa de proteine indiferent de modul de preparare .


 O sa va placa aceasta reteta, deoarece e simpla, usoara si foarte aromata ;-)
Rondelele de somon proaspat de la Ocean Fish m-au facut sa caut un sos rapid si aromat, pe care l-am gasit in cartea Preparate din peste, Ed. Adevarul, 2011, din colectia Delicii in bucatarie.

Ah, si trebuie sa multumesc frumos prietenilor mei de pe facebook, care au hotarat ca fotografia cu farfuria alba sa stea in capul retetei ;-)

Ingrediente:
4 rondele de somon proaspat Ocean Fish,
50g faina,
un borcan de sparanghel alb,
1 lamaie,
sare si piper cu lamaie din rasnitele Kotanyi.


Pentru sos:
1 lamaie,
50g unt,
4 boabe de piper negru Kotanyi,
1 foaie de dafin Kotanyi,
100ml lapte integral,
50ml smantana dulce,
1 varf de cutit de amidon de cartofi,
sare.


Mod de preparare:

Rondele de somon proaspete le spalam, le curatam de solzi, apoi le tamponam cu prosoape absorbante.
Stoarcem lamaia si turnam sucul peste cele patru rondele de peste. Asezonam cu sare si piper.
Lasam la marinat pana cand pregatim sosul, in jur de 10 minute.

Sos spumos cu lamaie:

Curata lamaia si pune coaja in lapte, apoi incalzeste-l putin; las-o in laptele caldut sa se infuzeze 10 minute.
Stoarce lamaia, filtreaza zeama printr-o sita fina, pune-o intr-o craticioara cu boabele de piper si foaia de dafin si asaza vasul pe foc. Lasa zeama sa scada la jumatate, apoi toarna laptele strecurat si smantana.
Fierbe compozitia pe foc mic, fara sa clocoteasca, timp de doua minute. Presara amidonul peste bucata de unt, tai-o bucatele si pune-le in sos.
Scoate boabele de piper si dafinul, pune sare, dupa gust, si mixeaza cu blenderul de mana in asa fel ca sa incorporeze aer si sa capete un aspect spumos.
Poti folosi sosul pentru glasarea pestelui gras (somon, de exemplu) fiert la aburi sau turnat peste legume fripte pe gratar.

Cand e gata sosul, il lasam deoparte si prajim in doua linguri de ulei, rondele de somon trecute prin faina si scuturate de surplus. Le lasam trei minute pe o parte, trei pe cealalta sau mai mult sau mai putin, in functie de grosimea rondelelor.

Sparanghelul alb fiert se scoate din borcan (8ron, Auchan Timisoara), -desigur ca puteti folosi si sparanghel verde, dar e prea scump pentru buzunarul meu (35ron)- se aseaza pe o farfurie, iar peste el se pune o rondea sau doua de somon. Peste somon se toarna sosul, dar nu ca sa acopere totul, ci doar sa dea impresia ca sosul infasoara ca o esarfa de matase pestele.
Rasniti piper mozaic peste rondele si sos si presarati bastonase de coaja de lamaie  subtiri-subtiri :P





sâmbătă, 15 februarie 2014

Inimioare de martipan cu cirese confiate si ciocolata








 Nu se putea sa nu fac eu niste inimioare ;-) Ador inimioarele!! Doar sunt simbolul iubirii, nu-i asa? Simbolul zilei de Valentine's Day si de Dragobete. Simbolul celor care iubesc zi de zi, nu asa cum prost a fost inteleasa ziua de 14 februarie, ca doar atunci ar trebui sa iubim. Nu, atunci celebram iubirea. Inca o data. Stiu, unora le e greu, dar trecem peste.
Inimioarele acestea sunt simple de tot, cu doar cinci ingrediente( din poza de mai jos, lipseste zaharul pudra).

Ingrediente:
150g martipan,
100g ciocolata neagra,
25g ciocolata alba,
100g cirese confiate,
50g zahar pudra.




Mod de preparare:

Presarati zahar pudra pe masa de lucru si pe sucitor, apoi intindeti martipanul.

Decupati inimioare, suprapuneti cate doua, apoi iar modelati in forma de inimioara. In mijlocul inimioarei presati cu buricul degetului aratator  si puneti jumatate de cireasa confiata.


 Sau cel mai simplu, puteti face bile din martipan, presati la mijloc si puneti o cireasa intreaga sau jumatate de cireasa, cum vreti.


Topiti ciocolata neagra pe bain-marie sau la microunde-30-40 de secunde, eu o verific din 10 in 10 secunde si amestec ca sa nu se arda.
Asezati pe masa de lucru  hartie de copt, apoi  forma pe care asezati inimioarele si turnati ciocolata peste inimioarele de martipan cu cireasa confiata. Ajutati-va si de o lingurita sau o alta ustensila ca sa acoperiti uniform.


Cand s-a uscat ciocolata neagra, topiti si ciocolata alba si trasati fire subtiri peste inimioara. Lasati sa se usuce, apoi serviti.

Eu le-am servit alaturi de o cafea cu frisca, amestecata cu mascarpone, peste care am presarat cafea Jacobs 3 in 1.




Sa fiti iubiti/iubite!!! <3

miercuri, 12 februarie 2014

Muffins cu Toblerone







 Pe vremea lui Ceausescu, nasul parintilor mei era sofer de tir. Traversa multe tari si aducea lucruri de care noi ne minunam cu voce tare. El, Dumnezeu sa-l ierte, ca a murit tanar, ne-a facut cunostinta cu ciocolata Toblerone. Cred ca era prin '83-'84. Ne-a spus ca e cea mai buna ciocolata din lume. Copil fiind, am retinut acest lucru si mi-am tatuat acest nume in minte. Tarziu de tot, dupa niste ani, am avut din nou ocazia sa mananc aceasta ciocolata care contine nuga, migdale si alune. Mereu in aminteam de primul moment, atunci cand am savurat-o pentru prima data.

Iar cand am vazut aceasta reteta minunata la prietena mea, Loredana Bender, va dati seama ca nu am rezistat sa nu le prepar.  Multumesc mult, Lore, mi-ai readus in minte oameni, locuri si gusturi dragi <3 <3 <3
Si trebuie sa-i multumesc si prietenei mele, Ramona, pentru inimioarele de zahar!!  <3 <3 <3
De-abia am asteptat sa le folosesc. Si ce moment mai potrivit ca acesta, ca  tot se apropie Valentine's Day, nu-i asa? ;-)

Cu aceasta reteta particip la provocarea Dulce Romanie, gazduita de Stefy.


Pentru 12 bucati

Ingrediente:

200g ciocolata alba Toblerone(2 pachete),
90g unt,
4 oua,
 25g cacao neagra,
70g zahar brun,
100g faina,
2 lingurite praf de copt Dr.Oetker.

Pentru ornat:

inimioare de zahar Dr.Oetker,
200g mascarpone,
100 ml frisca lichida,
1 plic zahar vanilat Dr.Oetker.



Mod de preparare:

Prima data topim 100g de ciocolata impreuna cu untul pe bain-marie si amestecam pana se topeste untul.

Separam galbenusurile de albusuri.

Mixam galbenusurile cu zaharul brun -eu l-am macinat- circa doua minute.
 Se toarna crema de ciocolata peste oua.

 Faina o cernem impreuna cu praful de copt si cacaua, apoi le incorporam treptat in crema de oua, amestecand cu o lingura de lemn.

Albusurile se bat spuma si se pun peste crema, amestecand usor, de jos in sus, pana la incorporarea completa.

Tapetam tavile  de muffins cu unt sau cu hartiute speciale.

 Turnam compozitia in formele pentru muffins, doar 3/4 din forma, si bagam tavile in cuptorul preincalzit,  la 180 de grade C pentru 8 minute!!! Nu mai mult, atentie!!

 Se rupe in 12 bucati ciocolata ramasa, scoatem tavile din cuptor si punem in centru  fiecarui muffins o bucata de toblerone.

Se baga tavile din nou la cuptor pentru 12 minute. Nu mai mult, din nou atentie si ochii pe ceas!
Se lasa sa se raceasca in tava.

Ornarea: Frisca lichida se bate spuma si se adauga treptat mascarponele si zaharul pudra. Se pune compozitia intr-un posh si se alege un tui stea si se orneaza muffinsi reci. Se presara inimioarele de zahar. Se pastreaza la frigider.

Nu, ciocolata din interior nu curge, ca le-am lasat cu doua minute mai mult :P



Sunt delicioase!!




Loredana si Ramona-va imbratisez <3 <3 <3

luni, 10 februarie 2014

Varza gratinata cu carne tocata si carnati







Dupa ce-am facut-doar pentru mustaciosi!!- Varza calita cu carnati, am pus ochii si pe aceasta reteta din aceiasi revista Click!Pofta Buna! Nr.1/2013.
 O nebunie a fost si aceasta reteta si vi-o recomand cu caldura! ;-)



Dificultate: medie
Pregatire:20
Coacere: 1h
Portii: 4


Ingrediente:
o punga de orez-125g,
500g carne tocata de vita,
1kg varza murata,
200g carnati de casa afumati,
200g pastrama de porc,
200ml smantana,
3 oua,
1 lingurita de Chili pul biber Kotanyi,
sare si piper din rasnitele Kotanyi,
1/2 lingurita usturoi granulat Kotanyi,
1 lingurita cimbru maruntit Kotanyi.

Mod de preparare:
Am folosit o punguta de orez prefiert de 125g -se gasesc cutii cu cate 2 sau 4 pungute, depinde de firma-dar daca nu aveti, puteti folosi o cana de orez. Spalati orezul, scurgeti-l si fierbeti-l cu doua cani de apa. Lasati-l sa se raceasca, dupa care il amestecati cu carnea tocata.
Eu am fiert punguta de orez in apa pentru 8 minute, apoi, dupa ce s-a racit l-am amestecat cu carnea.
Condimentati cu sare si piper, usturoi granulat si cimbru maruntit, dupa gust.



Spalati varza murata, stoarceti-o de zeama, dupa care tocati-o fideluta.
Eu am cumparat varza murata gata tocata de la Auchan, de la standul cu muraturi ;-)

Intr-un vas de ceramica sau yena pentru cuptor, uns cu unt sau ulei, puneti jumatate din cantitatea de varza, jumatate din carnati taiati felii si pastrama.


apoi intindeti amestecul de carne tocata cu orez


 si acoperiti cu varza ramasa. Deasupra asezati restul de carnati si pastrama.



Bateti ouale cu smantana, cu chili pul biber de la Kotanyi,  si sare, dupa gust.


Torni amestecul peste ingredientele din vas


 si-l introduci in cuptorul incalzit in prealabil la 160 de grade C pentru o ora.

Si gata scos din cuptor!!



Si cu ajutorul unui pahar pe care l-am uns in interior cu ulei, am decupat cateva turnulete, pe care le-am servit cu smantana si sos de chili, totul presarat cu cimbru.


Ce nebunie a fost!!!


Nimeni nu s-a putut abtine :P


Neaparat sa o incercati ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.