Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 31 iulie 2013

Slabeste si mentine-te cu Gerlinea!

Am acumulat cam multe kilograme in ultimii trei ani, adica de cand detin acest blog.
M-am hotarat  sa slabesc, sa pierd kilogramele in plus si sa ma mentin.
Si numai bine am primit vestea salvatoare de la Echipa de testare BUZZStore, si-anume sa ma alatur Campaniei Gerlinea Romania.
Aveam cont pe www.buzzstore.ro, am completat chestionarul pentru concurs, pe urma m-am regasit pe lista celor 100 de testari acceptati in aceasta campanie.
Am primit un pachet de produse Gerlinea pentru a le incerca, dar si pentru a le studia cu atentie.



Kitul de la Gerlinea contine:

1 cutie Gerlinea Batoane Dietetice Duo-Ciocolata 372g (12 portiix31g)- o combinatie inedita de crema de ciocolata alba, invelita in ciocolata neagra, bogata in proteine, la numai 127kcal/baton. 1 baton=1 gustare.







Am si incercat un baton ca mi-era foame, era dupa-amiaza si nu mancasem nimic...mi-a placut, e foarte bun la gust, dar m-a izbit inca de la prima imbucatura  gustul de lapte praf.


1 cutie Gerlinea Biscuiti Lamaie Vanilie 156g (8 portiix19,5g)-biscuiti cu aroma fina de lamaie sui vanilie, bogati in proteine (20% din aportul energetic) si in vitaminele B1,B2,B6,B9, PP si E, la numai 89 kcal/portie.





I-am incercat si pe acestia si pot sa va spun ca o mare amatoare de biscuiti ca sunt deliciosi!! Gustul de vanilie cu lamaie e destul de puternic.


1 cutie Gerlinea Shake Ciocolata 30g (1 masa)-pudra pentru bautura dietetica, inlocuitor de masa pentru controlul greutatii. Se prepara cu ajutorul unui shaker si 200ml de lapte 0,1%grasime si are numai 200kcal/masa.


Trebuie sa cumpar lapte de 0,1% grasime ca sa-l incerc.

3 sticle de Gerlinea Milkshake 236ml(1 masa), doua de vanilie


si una de ciocolata-bautura dietetica, inlocuitor de masa pentru controlul greutatii, cu continut ridicat de proteine si echilibrata in vitamine si minerale, la numai cca 220kcal/masa.


Maine voi incerca unul din ele.

Toate aceste produse sunt pentru inlocuirea a 4 mese si 4 gustari. Urmand propunerile de meniuri si respectand cu strictete indicatiile nutritionistilor mentionate in brosura, pot scapa in doar cateva zile de cateva kilograme neplacute.

1 coarda pentru exercitii fizice pentru un tonus mai bun.


 Tot de maine ma apuc si de sarituri ;-) O voi folosi din plin pentru a arde extracaloriile si pentru a-mi tonifia musculatura.

10 brosuri si 10 vouchere de reducere pentru prietenele mele din Timisoara. Cine vrea sa se intalneasca cu mine pentru a primi un voucher, o brosura si un baton dietetic Duo-Ciocolata Gerlinea sa-mi lase mesaj privat pe facebook cu numar de telefon.

Cine e cu mine, mana suuuus!!!

sâmbătă, 27 iulie 2013

Lasagnetta de ananas cu menta






 Un desert racoros pentru o seara fierbinte, de vara ;-)

Din cartea Dulciuri, din colectia Delicii in bucatarie, ed.Adevarul, 20011, am transformat o Lasagnetta de kiwi cu ricotta, intr-una de ananas cu menta, special pentru concursul "Gatesc sanatos cu Sun Food".

Apreciez conservele lor deoarece ingredientele sunt 100% naturale, fara conservanti, gust, culoare, aroma etc. Le-am folosit inca de cand au aparut pe piata si continui sa le folosesc. Daca sunteti bloggeri culinari si vreti sa participati si voi la concurs, participati pana in 31 iulie, inclusiv, dar mai bine cititi regulamentul intai.



Produsele Sun Food se gasesc atat in reteaua de magazine Cora, Auchan, Selgros, Metro cat si pe www.sunfood.ro sectiunea shop online! 


Ingrediente:

Pentru lasagnetta:

4 rondele de ananas,
250g ricotta sau branza proaspata de vaci,
3 linguri orez glasat cu ciocolata,
2 linguri zahar,
1 plic zahar vanilat,
1 lamaie,
5 frunze de menta.

Pentru decor:
orez glasat cu ciocolata,
lamaie.

Mod de preparare:

Freaca intr-un castron ricotta-eu am folosit branza slaba de vaca, ca asta aveam-cu zaharul, zaharul vanilat pana se topeste zaharul.



Adauga orezul glasat in ciocolata si menta taiata marunt.. Am avut ciocolata cu orez expandat, am pus o tableta.


Incorporeaza coaja rasa de lamaie-eu am pus o lingurita de coaja de lamaie cu zahar din borcanul meu din frigider ;-)


Compozitia se pune la rece.


Scurge rondelele de ananas de suc, pune-le pe hartie absorbanta.



Pe un platou, aseaza o rondea de ananas, apoi pune jumatate din crema de branza,



acopera cu alta rondea de ananas si niveleaza frumos crema de jur-imprejurul ananasului.

Decoreaza cu coaja de lamaie taiata julien si cu orez cu ciocolata. Eu am rasnit putina ciocolata in plus. Nu strica niciodata :P



vineri, 26 iulie 2013

Penne al'arrabiata






O reteta clasica italiana, o mancare simpla, de vara, putin iute, potrivita pentru cina ;-)

 Particip cu aceste paste suparate, dar foarte sanatoase la Provocarea Dulce Romanie, gazduita de Ana in aceasta luna, pe  Blog cu legume.


Ingrediente:
paste penne-500g,
1 kg de rosii proaspete,
o conserva de rosii decojite Sunfood,,
3 catei de usturoi,
10 frunze de busuioc,
2 ardei iuti,
 ulei de masline,
parmezan,
sare si piper.

Mod de preparare:

Sosul arrabiata:

Intr-un wok cu putin  ulei de masline se caleste usturoiul tocat felii sau marunt, apoi se adauga cele doua tipuri de rosii.



Rosiile proaspete se cresteaza usor si se decojesc, oparindu-le in apa clocotita aproximativ 30 de secunde,



apoi se toaca marunt, indepartand semintele, lasand doar pulpa



si se amesteca cu rosiile intregi decojite din cutia Sunfood.




Se asezoneaza cu  sare si piper, apoi se amesteca bine si se lasa la foc mic pana incep sa se inmoaie rosiile proaspete.
Se adauga ardeiul iute taiat marunt, -eu am pus doar jumatate de ardei iute rosu, taiat felii-



 busuiocul, de asemenea taiat marunt, apoi se da in clocot pana ce fierbe sosul.





Se fierb pastele intr-o oala cu apa si sare, conform indicatiilor de pe punga-8-12 minute. Cand sunt fierte, se trec sub un jet de apa rece si se toarna putin ulei de masline peste ele, ca sa nu se lipeasca.

Sosul se amesteca cu pastele si se serveste cu frunze de busuioc. Sau aranjati pastele intr-o farfurie adanca si turnati sos peste ele., cum am facut eu ;-)



E o mancare de post, ati putea spune, foarte aromata si...iute. Asta daca nu aveti parmezan.:P

 Cateva aschii de parmezan completeaza de minune aceste paste simple si sanatoase.



 Iar rosiile intregi decojite de la Sunfood mi-au fost de mare ajutor ;-)


miercuri, 24 iulie 2013

Minitarte Oreo cu cirese








Cald, cald, cald...28 de grade in casa...si voiam ceva dulce, rapid si cu cirese.
Aveam niste biscuiti Oreo si le-am pus gand rau, ca demult voiam sa fac un desert cu ei.
M-am gandit rapid la niste minitarte, frisca aveam, branza aveam, gata si crema. Am decorat cu cirese si gata desertul!! Habemus desertus :D
Doar cinci au iesit si a fost bataie pe ele.
Sotul meu a declarat cu gura plina ca sunt de-li-cioa-se!!!
Va invit sa le preparati si voi ;-)

Ingrediente:
4 pachete de biscuiti Oreo,
300g cirese,
100g unt,
200ml frisca lichida,
50g zahar praf,
250g branza dulce Delaco,
1 plic tort gelee rosu Dr.Oetker.


Am faramitat biscuitii cu tot cu crema din trei pachete Oreo, -un pachet are 66g si sunt 6 buc.de biscuiti-




apoi am turnat untul lichid peste ei si i-am dat la blender.
Trebuie sa aibe consistenta unei plasteline, usor de modelat.

Ungem cu unt-obligatoriu!!-cinci forme pentru minitarte si impartim in mod egal aluatul.Mie mi-au iesit 5 minitarte.

 Batem frisca lichida spuma si incorporam branza. Adaugam si zaharul praf.




 Faramitam  peste crema de branza trei biscuiti  cu tot cu crema



din al patrulea pachet Oreo si mai pastram trei biscuiti pentru decor.
Crema  de branza o impartim in mod egal in cele cinci minitarte. Mie mi-a mai ramas un bol de crema.



Spalam ciresele, le scotem samburii, le lasam la scurs, le stergem si le asezam frumos peste crema de branza, cate 8-10 bucati, in functie de marimea cireselor.

Preparam tort jeleeul conform instructiunilor de pe ambalaj si-l turnam caldut peste cirese.



E bine sa puneti tartele intr-o tava, pentru ca jeleul va curge.Cand se intareste jeleul, indepartati surplusul si dati tartele la frigider.

Le-am facut seara, asa ca a doua zi am indepartat formele, intorcandu-le cu susul in jos si strangand pur si simplu de forma in felul in care strangi o mingiuta de cauciuc, iar tartele au iesit foarte usor, niciuna nu s-a rupt sau stricat!!!

Pentru decor, am taiat in jumatate un biscuite, am inlaturat crema si doar o singura jumatate am infipt-o printre cirese.

Le-am asezat frumos pe hartiute si le-am pozat ;-)


De la frigider aluatul a fost foarte tare si ferm, dar la temperatura camerei se inmoaie repede, sa stiti.


Sa va prezint si interiorul...hi,hi...sectiunea ;-)


O minunatie!!!

luni, 22 iulie 2013

Smoothie de pepene verde si cirese







Sa mai si bem ceva, sanatos si racoritor, zic.
Mi-a placut mult Smoothie cu capsuni si pepene verde pe care l-am preparat si baut la Budapesta, si mi-am zis ca neaparat il voi incerca si eu. Capsuni nu mai sunt, dar mi-am zis ca va merge de minune si cu cirese.

Particip cu aceasta bautura gustoasa si aromata la Provocarea Dulce Romanie, gazduita de Ana in aceasta luna, pe  Blog cu legume.

Deci, reteta-i simpla:
un bol de cirese fara samburi,
un bol de miez de pepene verde-tot fara samburi, daca se poate-
un bol cu cuburi de gheata,
10 frunze de menta,
o lamaie.



Pentru decor:
coaja de lamaie,
cirese.

Dupa ce trecem ciresele printr-un jet de apa, le scoatem samburii si le lasam la scurs.
Pepenele verde se taie bucati si se scot samburii.
Lamaia se taie-n doua, se stoarce de suc si se taie coaja sub forma de fasii. Se curata partea alba.

In blender punem prima data pepenele verde, apoi ciresele si menta rupta.



Adaugam gheata si zeama de lamaie. Gata sucul!

In doua pahare de vin am turnat cu grija sucul.
Am tras si doua cirese pe pai si am incolacit coaja de lamaie pe el.


Am ornat cu frunzulite de menta, ca am un ghiveci plin pe balcon ;-)



Mie mi-a placut, sotului meu, nu, deci am baut singura ambele pahare :P Lucky me ;-)


sâmbătă, 20 iulie 2013

Tort cu crema de cirese si piersici






Pe caldurilea astea sufocante nu ai cum sa sarbatoresti pe cineva intr-un apartament de bloc.
Ca atare ne-am facut rezervare cu doua zile inainte la Restaurantul Casa Bunicii 1 din Timisoara, la o masa pe terasa, la umbra,  si ne-am dus relaxati sa-l sarbatorim pe prietenul nostru, Ionut, care a implinit o frumoasa varsta. Ne-am dus cu tortul, ca asa e traditia. ;-)


Pentru blat:
6 oua,
 180g zahar pudra,
200g faina,
50g ciocolata simpla.

Pentru crema de cirese:
300g cirese,
2 oua,
80g zahar,
30g amidon,
100g unt.

Pentru crema de piersici:
300g piersici,
2 oua,
80g zahar,
30g amidon,
100g unt.

Pentru glazura:
150g ciocolata alba,
50ml frisca lichida,
1 lingura de ulei.

Pentru decor:
nuca de cocos,
2 piersici,
coaja de la un mar,
15 cirese,
1 plic tort jelee transparent.

Pentru insiropat:
suc de ananas.


Cum se prepara:


Blatul e identic cu cel de la Tortul Cown, aveti acolo poze in pasi.

Tin sa precizez ca imi plac enorm blaturile fara praf de copt, fara bicarbonat, fara otet, fara amidon. Un blat simplu cu doar 4 ingrediente, daca nu puneam ciocolata erau doar trei, dar a iesit minunat. Deci, sa revin: se mixeaza galbenusurile cu jumatate din zahar,iar albusurile se bat spuma tare cu zaharul ramassi se amesteca cu galbenusurile.
Se adauga faina cernuta, ciocolata rasa -eu am mai gasit prin dulap un mos craciun de ciocolata pe care l-am rupt bucati- si se amesteca usor, de jos in sus. Se toarna aluatul intr-o forma de tort unsa si tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de 45 de minute. Se lasa sa se raceasca in forma, dupa care se scoate si se taie in trei parti.

Crema de cirese:
Se spala ciresele, se scot samburii si se lasa la scurs. Se paseaza cu blenderul vertical,



se adauga cele doua oua,


amidonul cu zaharul



si se mixeaza pana cand se omogenizeaza compozitia.
Se pune pe foc si se amesteca continuu.


 Se va transforma curand in budinca si atunci e momentul sa o trageti de pe foc.


Se lasa la racit si se acopera cu folie alimentara ca sa nu prinda crusta. Eu am lasat cremele peste noapte la frigider. A doua zi am spumat untul si l-am pus treptat in crema de cirese.



Crema de piersici:
Se prepara intocmai ca si crema de cirese, dar folosim piersici.


 aici e pe foc crema de piersici...



 Pe primul blat, insiropat cu suc de ananas, am pus crema de cirese, iar pe al doilea, crema de piersici. Am acoperit cu al treilea blat, peste care am turnat glazura. Ciocolata alba am topit-o pe bain-marie, am adaugat frisca lichida si am amestecat continuu pana cand s-a incorporat. La fel am procedat si cu uleiul.

Pe marginile tortului am pus nuca de cocos.

Am decojit doua piersici si un mar, iar cojile le-am strans sub forma de floare. Feliile de piersici le-am pus pe langa "flori". Am completat aranjamentul cu cirese-le-am lasat cu tot cu samburi.
Am preparat tort jeleeul transparent conform instructiunilor de pe plic, apoi l-am turnat cu grija peste aranjamentul de fructe.

 Din pacate, timpul scurt pana la intalnirea cu sarbatoritul, nu mi-a permis sa mai fotografiez etapele finale.

Nu am mai avut timp, din pacate, sa topesc si ciocolata neagra ca sa scriu La multi ani, si am folosit sirop de caramel. Au stat frumos literele, doar pana cand am facut pozele...



Apoi, am pornit glont spre Restaurantul Casa Bunicii1 din Timisoara, in Pta Balcescu, acolo unde ne-am intalnit cu sarbatoritul, caruia i-am facut aceasta surpriza dulce.

Si am mancat cu pofta cate o felie pana la ultima faramitura


La multi ani, Ionut, sa fii sanatos, fericit, norocos si sa ai multa putere de munca!! ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.