Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

luni, 24 iunie 2013

Cupcakes cu visine si ciocolata





Am primit visine de la parintii mei, de la sat.
Si se intampla sa fie ziua de nastere a prietenei mele, Alina. Asta se intampla acum vreo 10 zile.
Si m-am gandit sa-i fac de ziua ei, pe langa Tortul cu capsuni si panna cotta de ciocolata alba si aceste Cupcakes cu visine si ciocolata, o reteta adaptata dupa Cupcakes Brownies Capuccino, fara capuccino si branza, cacao si esenta de rom, precum si niste Cupcakes cu mascarpone si cafea.
Alina a fost fericita si eu la fel! <3


Pentru 10 bucati

Ingrediente pentru cupcakes:

2 oua,
100g zahar,
50g unt/margarina,
250g iaurt de visine/fructe,
50g chipsuri de ciocolata,
50g visine,
1 plic praf de copt,
150g faina,
o lingura esenta de lamaie Dr.Oetker.


Ingrediente pentru decor:

10 visine cu codita si frunza,
50g ciocolata amaruie.

Mod de preparare:

1. Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul,dupa care se adauga zaharul, esenta de lamaie




 si se continua mixarea pana ce totul devine ca o crema.

2. Topim untul si-l turnam in fir subtire peste crema de oua. Adaugam iaurtul de visine-eu am avut de fructe de padure-


si omogenizam.

3. La sfarsit, incorporam faina cernuta cu praful de copt si  amestecam usor.

4. Pregatim tavile de briose cu hartie speciala, turnam aluatul in forme doar pe treisferturi si punem cate trei visine -fara samburi, normal- in care am introdus cate un chips de ciocolata









si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu, in jur de 20-25 de minute.



Topim ciocolata, tragem visina cu codita si frunzulita prin ciocolata, o asezam pe cupcakes cand acesta e rece si facem niste ornamente de ciocolata si pe suprafata cupcakesului.



Bune rau!!


duminică, 16 iunie 2013

Giveaway aniversar-3 ani de blog!!!





In cautarea timpului pierdut....cu folos ;-)

Acum 3 ani, la inceputul anului 2010, pe 23 ianuarie, am efectuat prima postare pe acest blog.

In acesti 3 ani am realizat 483 de postari,  ma urmaresc prin GFC 388 de persoane,iar totalul afisarii paginilor mele insumeaza 1.245.808 de vizualizari.

Prajitura Petre Roman e cea mai cautata reteta de pe blog. Ea a strans  peste 65.000 de mii de vizualizari si zilnic e cautata intre 250 si 600 de persoane.

Am vrut inca din ianuarie sa fac acest giveaway, dar din pacate au intervenit prea multe.
Sper sa nu va fie cu suparare ca lansez acest concurs la aproape jumatate de an de la aniversare. Important e ca s-a intamplat in acest an, nu-i asa?

Si daca viata iti da lamai, atunci fa niste madeleines :D-mi-am zis eu.
Madeleines m-au dus cu gandul la Proust si la a sa capodopera In cautarea timpului pierdut, de aceea am ales aceste premii.

Premiul consta in o tava pentru madeleines, un servet si un sort cu lamai si 80 de hartii pentru bomboane! 
Sper sa va placa si sa vi le doriti! ;-)
 

Regulamentul concursului:

-  sa urmaresti blogul Pe masa din bucatarie  prin GFC=Google Friend Connect /Inscrieti-va pe acest site(caseta pentru inscriere se gaseste in meniul din stanga, la inceputul paginii, sub Persoane interesate);


- sa dai like paginii de facebook Pe masa din bucatarie;


-sa dai Share acestui articol pe pagina ta de facebook. Butonul de Share se gaseste la sfarsitul articolului de pe aceasta pagina, sub casuta de comentarii; 

 - sa lasi un comentariu la aceasta postare, in care sa mentionezi  id-ul/numele cu care urmaresti blogul si pagina mea de fb si sa lasi linkul de share;

Exemplu: Urmaresc atat blogul cat si pagina fb cu  numele Liana Toma,am dat share:https://www.facebook.com/liana.toma1/posts/565063886866334-obligatoriu trebuie sa va apara in linkul postarii numele vostru, altfel nu ati facut bine!!! :P

- extragerea va avea loc atunci cand pagina de fb va ajunge la 3000 de fani si se va realiza prin random.org.


 
Daca premiul nu va fi revendicat in termen de maxim 3 zile, voi efectua o alta extragere!


Premiul va fi expediat doar pe teritoriul Romaniei, prin posta romana.

Va multumesc din inima ca-mi sunteti alaturi de 3 ani de zile si ca va plac retetele mele, iar faptul ca le incercati ma face fericita!!!



sâmbătă, 15 iunie 2013

Salata calda de somon si cartofi





 Aceasta reteta de salata este din  seria Delicii in bucatarie, volumul 11, Preparate cu legume, Ed.Adevarul, 2011.
Am facut-o luna trecuta  si de trei zile incoace am cautat-o incontinuu in volumul cu carne, cu peste, cu salate, prin toate revistele si alte carti.
Azi mi-am propus sa o gasesc cu orice pret, astfel incat am cautat-o si in cartea cu retete pentru copii si in cea cu legume. Era in legume, dap! :P
Si ca sa economisesc timp am folosit in loc de somon proaspat,  somon  marinat, de la Ocean Fish si fasole verde din conserva, deci in loc de 45 de minute, a fost gata in 25!!!
Mi-a luat mult  :P sa curat cartofii si sa astept sa se fiarba, atat!

Portii: 4
Pregatire: 25'
Preparare: 20'
Calorii: 415
Vin:Pinot Gris.

Ingrediente:

200g somon marinat Ocean Fish,
6 cartofi albi,
150g fasole verde,
4 linguri ulei de masline extravirgin,
1 lamaie(zeama),
ierburi aromatice mixte(hasmatuchi, cimbru, rozmarin),
10 boabe de piper rosu,
10 boabe de piper alb,
sare.

Mod de preparare:

1. Pune cartofii intregi, cu coaja, intr-o oala cu apa rece si cu 1 lingurita de sare si fierbe-i.

2.Curata somonul de oase si taie-l felii subtiri, pe oblic, obtinand bucati destul de late.
Am folosit somon  marinat de la Ocean Fish.



3.Prepara o vinegreta din zeama de lamaie, un praf de sare, uleiul de masline si ierburi aromatice tocate, dupa gust. Toarna jumatate din aceasta emulsie pe funful unei tavi acoperite cu folie alimentara si asaza bucatile de somon. Toarna restul de emulsie si presara boabele de piper, Acopera totul cu folie alimetara si pune pestee in frigider, lasandu-l la marinat cel putin 30 de minute.
Eu am sarit peste etapa aceasta ;-)

4. Rupe capetele pastailor de fasole. Pune-le intr-o oala cu apa clocotita cu sare si fierbe-le al dente (aproximativ 6 minute), apoi scurge-le.
Am folosit fasole verde din conserva, gata fiarta, deci am sarit si peste etapa aceasta.

Curata cartofii cat sunt calzi si taie-i rondele groase.


5.Asaza rondelele de cartofi pe un platou, pune deasupra feliile de somon scurse de marinata si aranjeaza fasolea in jurul lor. Caldura degajata de cartofi va finaliza prepararea somonului deja marinat in vinegreta cu zeama de lamaie.


joi, 13 iunie 2013

Spuma de branza cu capsune si cirese






Preparare: 20'
Portii: 6

Ingrediente:

125g zahar pudra,
250g branza de vaci,
200ml frisca lichida,
100g mascarpone,
200g capsune,
200g cirese.

Mod de preparare:

1. Branza de vaci se amesteca cu zaharul.
Eu am folosit 200g de branza si smantana de la Delaco, ca doar de-asta aveam, dar am frecat-o cu zaharul si a fost minunata.


Frisca lichida se bate pana se intareste si se adauga cate o lingura de mascarpone pana se termina.


 Se adauga branza cu zaharul  si se mai amesteca putin.
Se umplu paharele-6 pahare mici-  treisferturi cu  spuma de branza si se pun capsunele-spalate, curatate, uscate si taiate-n doua deasupra spumei. Si cu o capsuna intreaga in mijloc.



Sau cirese fara samburi, spalate si uscate.



Se pudreaza cu zahar daca vreti. Eu nu am vrut.
In schimb am zdrobit o mana de capsune si am turnat zeama peste capsunele taiate din pahar.
La fel am procedat si cu ciresele.
Se serveste imediat.
Daca le vreti si pe a doua zi, va sfatuiesc sa folositi un plic de Tort Jelee Rosu de la Dr. Oetkr si sa-l turnati peste fructe.
Sigur ca se preteaza si cu zmeura, coacaze sau afine, dar eu am folosit fructele lunii iunie: capsune si cirese.


Eu prefer capsunele,  cea cu cirese a fost a sotului meu ;-)

Tudor nu mananca decat banane, deci ne-am saturat :D

miercuri, 12 iunie 2013

Tarta cu cartofi noi






 Cartofi noi...de-abia ii astept! Imi plac tare mult! Sunt atat de fragezi si dulci, mmm!
Imi plac si tartele foarte mult, iar cand am gasit aceasta reteta de Tarta cu cartofi noi,  in revista Click Pofta Buna nr.5/2012, mi-am zis ca-i musai sa o fac. Am zis si anul trecut ca o fac, da' n-am ajuns...

Dificultate: mediu
Pregatire/ Preparare:2h
Portii: 8


Ingrediente:

200g unt,
400g faina,
1 praf de sare,
1 ceapa,
2 ardei grasi,
150g broccoli/mazare,
11 cartofi mici noi,
1 morcov,
300ml lapte,
2 galbenusuri,
200g cascaval,
2 linguri ulei,
1 lingura condimente pt. legume Nouvelle Cuisine Kotanyi,
1 lingura condimente pt. cartofi din rasnita Kotanyi,
1 ou pentru uns.

Preparare:

1. Cerni faina intr-un castron si opresti cca 100g. Adaugi 100g unt topit, un praf de sare, 2-3 linguri de apa rece si framanti un aluat potrivit de tare. Il lasi la rece cel putin 30 de minute. Intinzi 2/3 din aluat intr-o foaie si imbraci o forma de tarta unsa si tapetata cu pereti cu tot.

Pui hartie de copt peste aluat si boabe de fasole uscata-ei, eu nu am avut fasole boabe, asa ca am spart pusculita lui Tudor si am pus monede! Am vazut eu pe undeva, dar nu mai stiu pe unde si am tinut minte ;-)




 si coci timp de 20 de minute la 180 de grade. Scoti hartia cu fasole si-l lasi sa se raceasca.

2. Aluatul ramas il intinzi in foaie si-l tai fasii.
Cartofii ii pui la fiert in apa cu sare.
Calesti in ulei incins ardeii grasi, morcovul si ceapa taiate marunt pana se inmoaie putin, dupa care lasi sa se raceasca.

Adaugi cartofii curatati si dai intr-un clocot, peste legumele prajite si amesteci.



La sfarsit adaugi si broccoli-pe care l-ai desfacut in bucati si l-ai fiert 5 minute in apa cu sare-dar eu nu am avut si am folosit mazare gata fiarta, din conserva, pe care am strecurat-o si am pus-o la sfarsit, sa nu se zdrobeasca.



 4. Faina oprita o calesti in restul de unt, adaugi laptele, amestecand continuu, si fierbi, la foc mic, pana se ingroasa.


 Lasi sa se raceasca, apoi adaugi galbenusurile si cascavalul ras.


Amesteci bine si adaugi o lingura de condimente pentru legume din gama Nouvelle Cuisine de la Kotanyi.



5. Umpli tarta cu amestecul de legume, cartofii noi taiati pe jumatate,cu taietura in jos, si asezonezi cu condimente pentru cartofi din rasnita Kotanyi.



Apoi asezi fasiile de aluat in forma de grilaj,-daca-ti mai ramane aluat, poti sa faci niste forme-eu am facut niste frunze si le-am asezat intr-o margine


  ungi cu ou batut si coci tarta pentru alte 20 de minute.



Si proaspat scoasa din cuptor




o bunatate!!



Si o felie pentru voi! :*


Mai vreti una?


luni, 10 iunie 2013

Minitortulete cu capsune





E vremea capsunelor!!!
Demult vroiam sa fac niste turnulete cu capsune si acum le-a sunat ceasul. Nu-s prea inalte cum as fi vrut, desi sunt doua plicuri de jeleu, unul a fost absorbit de blat, din pacate. Daca il puneam rece, aveam un strat generos de jeleu si turnul meu era putin mai inalt. E o piticanie, stiu, dar capsunile de deasupra i-au mai dat inaltime.
Reteta e din revista Libertatea Retete nr.5, dar difera mult, plus e total aiurea in revista, te puneau sa tai blatul fara sa fi pus jeleul si spuma si trebuia sa montezi prajitura cu ajutorului inelului sau paharului cu care ai taiat discurile, ceea ce era imposibil.

Ingrediente:
Pentru blat:
3 oua,
100g zahar praf,
 80g faina,
20g cacao.

Pentru piure de capsune:
300g capsune,
100ml apa,
200g zahar.

Pentru spuma:
200ml piure de capsune,
200ml frisca lichida,
50g zahar,
100g mascarpone,
1 plic gelatina.

Pentru jeleul de capsune:
1 plic jeleu de capsune.

Mod de preparare:

Incepem cu piureul de capsune: cantarim 300 de capsune-am cantar nou primit de la Dr.Oetker ;-)


spalam capsunele sub un jet de apa rece, le rupem frunzulitele, ii uscam, apoi ii taiem in doua sau in patru-depinde de marimea lor si ii punem intr-o oala cu cei 100ml apa. Se acopera cu zaharul


si se pun la fiert pana ce fructee devin moi si se pot mixa. Apoi, se mixeaza si se obtine piureul din care se folosesc 200ml-eu l-am folosit pe tot!

Blatul: se bat albusurile spuma cu zaharul praf, se adauga galbenusurile, faina si cacaua cernute si se amesteca.


Aluatul se toarna intr-o tava de copt


si se coace pentru 10 minute-daca tava este mare, de aragaz sau 20 de minute, daca este o tava mai ingusta, din care baza va iesi mai inalta.

Jeleul de capsune se prepara conform instructiunilor de pe plic. Al meu a fost de la Coseli si l-am gasit in Lidl.


Am pus jeleul caldut peste blat si acesta a disparut, fiind inghitit de blat. Deci am avut un blat gata insiropat! :P
Voi nu faceti ca mine, asteptati sa se raceasca. Eu am fost nevoita sa mai prepar inca un jeleu, sa astept sa se raceasca complet blatul-l-am pus in frigider-si de-abia apoi am turnat jeleul. De data asta nu mai avea unde sa intre, deci a ramas la suprafata blatului. Mi-ar fi trebuit si al treilea plic de jeleu, deoarece de-abia se observa jeleul pe tortulet. E o dunga foarte subtire de jeleu...dap, data viitoare ;-)

Pentru spuma: Frisca lichida se bate cu zaharul praf si apoi se amesteca cu mascarpone.


Gelatina se inmoaie in apa-eu am pus vin rosu dulce, 50ml si 50ml apa-apoi se pune pe bain-marie pana se lichefiaza. Piureul de capsune se amesteca cu gelatina si crema de frisca cu mascarpone


si se toarna peste jeleul din tava.

Se da la rece. Am lasat-o peste noapte.

A doua zi cu un inel de inox -sau, cine nu are, cu un pahar umezit in apa rece-am taiat turnuletele.



Le-am decorat cu capsune taiate in doua si una intreaga cu codita la mijloc.


Si-acum ca am si eu scanduri, sa ma laud. Tatal meu mi le-a facut dupa ce i le-am aratat pe computer pe ale voastre. Stiti voi care sunteti si care aveti;-)

Trandafirii rosii tot de la tata din gradina ii am <3


Cred ca m-am indragostit, cred ca da, da,da si sunt foarte fericita!!



vineri, 7 iunie 2013

Gratin din piept de pui cu ciuperci





 Mijlocul lui iunie din anul de gratie 2013...la Timisoara e frig,  urat si ploua....
Ce bineeee! Sa incingem cuptoarele, zic! Si sa inaugurez noul meu vas de ceramica albastru pentru cuptor achizitionat  cu un superpret de la Kaufland.
Si ce-as fi putut face eu mai delicios decat un gratin, huh?
Inspirata din bucataria frantuzeasca, mancarea gratinata este consistenta si da o nota de eleganta mesei. Traditional se serveste in vasul in care am gatit-o, deci noul meu vas poate fi admirat ;-)


Timp de preparare: 1h40'
Portii: 4
Dificultate: mica


Ingrediente:
600g piept de pui,
2 catei de usturoi,
250g rosii din conserva,
1 lingura cimbru tocat Kotanyi,
4 linguri ulei,
200g ciuperci champignon,
100g cascaval,
3 galbenusuri,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.

Garnitura:
cartofi natur,
condimente pentru cartofi din rasnita Kotanyi.

Mod de preparare:
1. Speli pieptul de pui, il usuci, il condimentezi cu sare si piper, dupa gust,



si-l prajesti pe ambele parti in doua linguri de ulei incins.



 Il scoti deoparte.

2. In uleiul ramas, calesti putin usturoiul tocat marunt, adaugi rosiile, cimbrul,



 lasi sa dea in cateva clocote, dupa care il rastorni intr-un vas termorezistent.

3. Speli ciupercile foarte bine, -am folosit o conserva de ciuperci-le tai bucati, le calesti in doua linguri de ulei incins pana ce se inmoaie,



 dupa care le lasi deoparte.

4. Tai pieptul de pui fasii mai groase si le asezi cat mai strans peste sosul de rosii, intercalandu-le cu ciuperci.



5. Dai cascavalul pe razatoarea mare, il amesteci cu galbenusurile si condimentezi cu sare si piper din rasnitele Kotanyi, dupa gust.



 Il asezi peste carnea de pui, doar pe mijloc.



6. Introduci vasul in cuptorul preincalzit la 190 de grade pana devine auriu. Il oti servi cu o garnitura de cartofi natur.

Cartofii natur i-am asezonat cu condimente pentru cartofi din rasnita Kotanyi..am pus si cateva bucatele de unt peste ei, fierbinti.


 Peste gratin am presarat cateva fire de usturoi verde tocate marunt.


Si-un pahar de vin alb, am adaugat eu ;-)



Pofta buna!!
A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.