Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 30 septembrie 2012

"Salam" glazurat din cozonac

Made by Liana















Din colectia  Delicii in bucatarie, Deserturi cu ciocolata, Biblioteca Adevarul, Ed.Adevarul Holding, 2011 am ales sa prepar aceasta delicioasa si simpla reteta, plus ca nu puneam cuptorul la treaba. De fapt, nu transpiram iar ca un cal pe o caldura de 60 de grade!! Cred ca vara asta a fost mai fierbinte ca in Iad si caldura sufocanta de-acum va face din luna octombrie, iunie. In fine...
E o prajitura rece deci, cu ciocolata, la care am adaugat eu lapte condensat si fructe uscate, ciocolata neagra si fulgi de migdale plus altele, in reteta nu erau, si se cereau 500g de cozonac, dar eu am folosit aproape 400g. 
Adevarul e ca m-am gandit la aceasta reteta doar dupa ce-am vazut si cumparat din Auchan o punga de 200g, cu 5 bucati de cozonac, sub forma de chifle, cu doar 1.99 lei. Asa ca am luat doua pungi ;-) Apoi am consultat cartea mea trasa la xerox si acest "salam" a fost prima mea alegere, desi sunt vreo 5 retete cu cozonac. Pe una dintre ele urmeaza sa o prepar maine, pentru ca sunt prea bune, zau.
Ah, si mai trebuie sa spun ca prima poza de sus am postat-o pe facebook si le-am dat prietenilor mei tema de gandire cu privire la continut, adica "ghici, ciuperca, ce-i?". 
Dupa lungi dezbateri si cu ajutor, o prietena de-a mea, bucatareasa, a ghicit ca acest "salam" e facut din cozonac. Si vroia sa se dea batuta, dar n-am lasat-o ;-) Te pup, Gilda :*

Sper ca acest "salam" de cozonac sa aiba acelasi succes ca si "Salamul" de biscuiti alb ;-)


Ingrediente:
350g-400g cozonac(panettone),
200g ciocolata alba,
100ml lapte condensat,
150ml frisca lichida,
100g fructe uscate(caise, banane, cirese),
50g ciocolata neagra,
50g migdale,
1 lingura esenta de portocale Dr.Oetker,
1 lingura coaja de portocala.

Pentru glazura:
 50g unt,
3 linguri cacao,
3 linguri lapte,
1 lingura ulei,
100g zahar,
4 patratele de ciocolata neagra..

Mod de preparare:

1.Rupe cozonacul bucati, pune-l intr-un castron,




toarna peste el laptele condensat si frisca batuta



 si lasa-l sa se imbibe.

Adaugati esenta de portocala si coaja de portocal(nici astea nu erau in reteta, dar vroiam sa aibe gust si aroma prajitura mea ;-)





Adaugati fulgii de migdale, fructele uscate si ciocolata neagra  taiate in bucati mici,



Topeste ciocolata alba la bain-marie, pune-o peste cozonacul inmuiat



  si amesteca.

 Imbraca o forma de cozonac cu folie alimentara si toarna compozitia.Apasa ca sa nu ramana goluri de aer,



apoi acopera si inchide bine cu folia alimentara ce depasesete marginile. Pune forma in frigider sa se odihneasca 15 minute. Eu am terminat seara, asa ca am lasat-o peste noapte.

Pentru glazura. Pune intr-un ibric, la foc mic, cacaua, zaharul, untul, laptele si uleiul pana cand se topeste zaharul. Eu am mai adaugat si patru patratele de ciocolata neagra ca sa fie mai consistenta.

Toarna glazura calda peste "salamul" scos din forma si folie.
Presara pe toata suprafata seminte de pin prajite sau pune din loc in loc cirese confiate, asa cum am facut eu ;-)



6.Serveste "salamul" taiat felii









si decorat cu frisca...scrie in carte. Noi am renuntat la frisca :P

Minunat a fost, sincer va spun, plus ca ne-am batut pentru ciresele de pe tort :D hi,hi :D
 Trebuie sa-l incercati, apoi cand serviti pe cineva cu o felie, puneti-l sa ghiceasca  din ce e facut.
Pun pariu ca nu o sa ghiceasca, chiar daca o sa termine de mancat felia ;-)))
Doar o sa spuna ca e foarte buuuun!!!!

duminică, 23 septembrie 2012

Tagliatelle de spanac cu somon, mazare si sos de marar

Made by Liana














O mancare pe cat de simpla, din ingrediente putine, pe cat de gustoasa!
Sosul de marar face toti banii, merita sa-l incercati!





Ingrediente:

o cutie de tagliatelle de spanac,
100g somon afumat,
200g mazare fiarta.


 


Pentru sosul de marar:
2 linguri de unt,
3 linguri de faina,
o cana cu lapte,
2-3 linguri de smantana,
o legatura de marar,

sare si piper alb.

Mod de preparare:

Intr-o oala de 5l umpluta pe treisferturi cu apa, punem  sare si cand da un clocot adaugam tagliatelle de spanac



si lasam sa fiarba intre 8-11 minute, cat scrie pe ambalaj.  Nu punem ulei in apa, deoarece pastele absorb uleiul, nemaiputand ulterior sa absoarba sosul.
Cand sunt fierte, le trecem sub un jet de apa rece. Putem pune un strop de ulei peste ele, sa nu se prinda sau sa se lipeasca.

Cat timp fierbe apa cu tagliatelle, preparam sosul de marar.
Untul se pune in oala  incinsa, speciala de preparat sosusi, Delimano.



 Cand devine lichid se pune faina si se amesteca bine.Se toarna laptele cald, atentie! nu trebuie sa fie rece,  apoi smantana



 si amestecam repede ca sa nu aiba timp cocoloasele sa se faca (observati cat de versatil am ocolit cacofonia :P). Sosul se va ingrosa imediat.


Adaugam mararul taiat marunt,-eu am avut congelat :P

 



 asezonam cu sare si piper alb dupa gust. Se lasa la foc moale, pana mai da de doua -trei ori in clocot. Daca este prea gros, subtiem sosul cu putin lapte. Tot cald!

Somonul afumat il taiem fasiute.

Asamblare:

Pe o farfurie punem in jur de 100g paste, invartite frumos in jurul furculitei, presaram boabele de mazare si fasiute de somon si stropim cu sosul de marar.



Sau puteti sa incingeti un wok, puneti pastele, pestele, mazarea si turnati tot sosul de marar peste ele, amestecand usor.

Pentru fotografia de prezentare a acestei retete am ales prima varianta.



Pentru poftele de nestavilit date de sosul de marar, am amestecat totul in wok, dar poza nu se poate arata :P

Am repetat reteta de curand, mmmm, aceeasi pofta de nestavilit ne-a dat sosul de marar ;-)

Pofta buna si voua!!



luni, 17 septembrie 2012

Negresa cu fistic, nuca si inghetata de vanilie

Made by Liana

















O reteta de vara, care a ajuns intr-o zi racoroasa de toamna pe blog. Nu-i bai, ca se-anunta soare pe la sfarsitul saptamanii, deci puteti sa o incercati, v-o recomand calduros. ;-)
Reteta este din revista Femeia de azi nr.27, iulie 2012.


Ingrediente:

200g ciocolata menaj,
80g cacao,
250g unt,
65g faina,
250g zahar pudra,
4 oua,
100g fistic,
50g nuca,
1 plic praf de copt,
 un praf de sare.


Mod de preparare:

Topeste ciocolata la bain-marie impreuna cu untul.

 

 Incorporeaza faina amestecata cu zaharul, cacaua si praful de copt.





 Adauga galbenusurile





si albusurile batuta spuma tare cu un praf de sare.




Ce ma bucur ca am vase Delimano...nimic nu s-a prins, iar de spalat...ce sa mai zic....exact ca-n reclama:"o joaca de copii" ;-))

Toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina...eu am un noroc imens cu tava cu invelis ceramic Delimano, care nu necisita absolut nimic din toate acestea.



Din loc in loc, pune fisticul crud si nuca tocata.
Lasa la cuptor, la foc moderat, 35-40 de minute.

Taie in patrate blatul



 si serveste cu inghetata de vanilie(io am cumparat-o :P)  si sos de ciocolata(p-asta l-am facut ;-)). Am suprapus doua patratele, o cupa de inghetata si sos, plus am rasnit niste ciocolata ;-)


Si cum menta mea de pe balcon a facut flori, iaca si floarea de menta ;-)



Buna rau cu inghetata, ciocolatoasa asta ;-)

sâmbătă, 15 septembrie 2012

Ciuperci umplute cu carne de vita

Made by Liana













 O mancare atat de simpla si atat de gustoasa, numai buna pentru o zi de toamna racoroasa.





Ingrediente:

50g unt,
6 ciuperci mari,
o ceapa mare,
350g carne tocata de vita,
cateva  linguri de ketchup de casa,
sare si piper,
100g parmezan.


Mod de preparare:

Se spala si se curata ceapa, apoi se toaca marunt.
Ciupercile se spala sub un jet de apa rece, se curata, se taie piciorusele si se toaca marunt.







Se pune wokul Delimano la incalzit, iar cand senzorul de caldura e rosu, ii dam drumul untului in tigaie sa sfaraie pana cand se topeste, apoi i se alatura ceapa si piciorusele de ciuperci taiate.



Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam si carnea tocata de vita



Am adaugat spre final, si cateva linguri dintr-un ketchup facut de soacra-mea, cu ardei rosii si gogosari, am asezonat cu sare si piper, apoi am umplut palariile ciupercilor pe care le-am asezat frumos intr-o tava de yena unsa cu putin ulei.



Le-am dat la cuptor 20 minute la 160 de grade, apoi le-am scos si am ras parmezan peste fiecare umplutura in parte si le-am mai lasat cateva minute pana s-a topit parmezanul.




Am asezat cate o ciuperca umpluta pe frunze de patrunjel, cativa stropi de ketchup cu ardei iute si gata!



Ah, era sa uit: si extra parmezan pentru pofticiosi:


O zi gustoasa de toamna va doresc!!!

vineri, 14 septembrie 2012

Tarta cu branza si ardei

















Imi plac ardeii si aproape zilnic mananc cate unul...iar cand am vazut aceasta tarta pe internet a fost musai sa o fac!

Ingrediente:

Pentru aluat:
200g faina,
100g margarina,
1 ou,
6 linguri apa,
1 lingurita sare.

Pentru umplutura:
2 ardei rosii,
1 ardei verde,
1 ardei galben,
200g branza telemea de oi,
100g cascaval,
2 oua,
condimente pentru legume Kotanyi,
piper cu usturoi Kotanyi.

Pentru uns:
1 galbenus si 2 linguri de lapte.

Mod de preparare:

Din faina, apa, margarina, sare si ou framantam un aluat.




Daca mai trebuie si iese prea moale aluatul si vi se lipeste de maini, mai adaugati faina. Cand capata o forma si o textura elastica,



puneti-l intr-o folie alimentara , presati-l usor cu mana si lasati-l la rece pentru 30 de minute.

Spalam si curatam ardeii de seminte si cotoare si ii taiem  fasii.Un sfert din cantitatea de fasii de ardei de culori diferite, ii lasam deoparte pentru decor.



Cantitatea mare de ardei ramasa o amestecam cu telemeaua sfaramata si ouale. Am asezonat  cu  Verdeturi si condimente pentru legume din gama Nouvelle Cuisine de la Kotanyi, care este putin picant


si un varf de cutit de piper cu usturoi de la Kotanyi pentru un gust mai pronuntat ;-)



Presaram masa de lucru cu faina si intindem foaia pentru tarta. Intepam cu o furculita pe toata suprafata.Apoi eu am asezat direct aluatul in tava Delimano care nu necesita ungere si nici hartie de copt.



Asezam in mijloc umplutura si radem cascavalul.

Aranjam frumos feliile de ardei deasupra dupa gust si preferinta.Eu m-am gandit la petalele unui trandafir ;-)

Ridicam marginile foii peste umplutura formand niste cute si presam usor ca nu se desfaca la copt.



Ungem marginile cu galbenusul batut cu laptele.

Dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade si lasam pana se rumeneste.


Apoi, dupa ce s-a mai racit nitel, o taiem felii



si mancam pana ne saturam ;-)




Pofta buna!!!




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.