Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

vineri, 28 octombrie 2011

Fursecuri dovleci de Halloween

Made by Liana&Tudor








Buhuhuuu...v-ati speriat?
Nuu? Buhuhuuu again. No'amu' v-ati speriat?
De ce?? Dovlecii sunt pasnici si dulci, pe bune.
Numai cand a trebuit sa ung fata dovlecilor cu glazura din zahar portocalie, lui Tudor i s-a facut frica...si n-a mai vrut sa ma ajute...:(
Dovleci de groaza, ce mai, am speriat bietul copil, la colt cu mine, in genunchi pe coji de nuca...hi,hi.


Pentru mai multe poze cu Tudor si prepararea fursecurilor in etape, vizitati-l pe Micii bucatari ;-)

Reteta de fursecuri am luat-o din cartea Retete de succes de la Dr.Oetker, dar acolo erau Fursecuri cu lamaie, ei bine, eu le-am facut cu portocala ;-)


Ingrediente:

150g unt/margarina,
100g zahar pudra,
1 albus,
250g faina,
1 varf de cutit cu praf de copt,
1 lingura de coaja de portocala.


Pentru umplutura:

dulceata de caise cu pere.

Pentru glazura:

100g zahar pudra,
colorant alimentar portocaliu,
3-4 linguri apa rece.

Mod de preparare:

1.Pentru aluat se amesteca untul, zaharul pudra si albusul



cu mixerul la viteza maxima pana se obtine o crema omogena.

2.Se amesteca faina cu praful de copt si coaja de portocala



si se incorporeaza in amestecul obtinut anterior. Se framanta totul cu mana, pana cand se obtine un aluat uniform. Se infasoara in folie si se lasa cateva ore la rece.




3. Se framanta aluatul pe suprafata de lucru si se intinde(grosime de aproximativ 3 mm). Cu ajutorul unei forme speciale sau rotunde, ca a mea, se taie cercuri, care se decupeaza sub forma de dovleac cu codita ;-)


Numaram cercurile sa fie cu sot si pe un cerc il casapim: ii facem ochi, nas si gura cu doi dinti-unul sus si celalalt jos. Eu m-am ajutat de un cutitas si de o scobitoare. Ferice de cei care au sablon sau forme.




4.Dovlecii se pun la copt intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit 10 minute, pana devin aurii pe margine.




Cand s-au racit, pe dovlecii intregi, care vor fi baza, punem o lingura de dulceata de caise cu pere, - am facut inca o tura de dulceata, dar fara alune-iar fursecul decupat il ungem cu glazura de zahar portocalie(zaharul pudra se amesteca cu colorant alimentar, cateva picaturi, apoi cu 3-4 linguri de apa rece si amestecam pana cand devine omogen) cu grija si fara a-i acoperi cavitatile, sau i le curatam dupa,




apoi il apasam bine de tot, pana ii iese dulceata prin ochi, nas si gura...hi,hi,hi :P




Aveam si o glazura de cacao, cu care am uns alte fetze de dovleci de groaza si am umplut fursecurile cu crema de ciocolata cu aroma de capuccinno.




Sau, dupa ce m-am cocosat decupand ochi, nasuri si guri, mi-am dat seama ca peste glazura portocalie, puteam pur si simplu sa le trasez/desenez cu ciocolata/glazura.



Prea tarziu...mi-au mai ramas doar vreo 6 fursecuri de decorat...




buhuhuuu...ne dati sau nu ne dati? Spiderman a inceput sa planga pentru ca nu voia sa-i fac poze cu cagula pe fatza...:(


Pentru mai multe poze cu Tudor si prepararea fursecurilor in etape, vizitati-l pe Micii bucatari ;-)

marți, 25 octombrie 2011

Minitort de cafea cu inimioare






Azi, 25 octombrie, e ziua tatalui meu. Scorpion ca mine ;-)si implineste 62 de ani.

I-am facut un mini-tort de albus si crema de cafea, dupa reteta tortului de cafea cu doua cesti de ciocolata, numai ca in loc de 7 albusuri, am folosit doar 5.

Am topit ciocolata si am pus in formele de inimioarele de la Milka, ce bine ca am pastrat tavita ;-) Si boabele de cafea, le-am trecut prin glazura si le-am pus pe langa inimioare.

Hartia dantelata aurie e de la Art Papel Group.


Tortul l-am daruit tatalui meu, nu am sectiune, dar o vedeti in linkul retetei de la inceput.

La multi ani, tati, te iubesc, sa-ti dea Dumnezeu sanatate ca sa-l vezi pe Tudor Presedinte! ;-)))

duminică, 23 octombrie 2011

Rulada de pui cu ciuperci

 









O rulada de pui cu ciuperci si, in plus, cateva feliute de sunca cruda afumata pentru o aroma mai bogata ;-)
 


 
Ingrediente: 500g piept de pui,
250g ciuperci proaspete champignon,
50 ml vin alb,
1 morcov,
1 ardei gras rosu,
1 ceapa,
8-10 felii de sunca cruda afumata,
sare si piper.

Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui in felii subtiri. Pe un tocatar se pune folie alimentara, se pune un fileu, se acopera cu o alta folie(ca sa nu stropim) si se bate cu un ciocan de lemn, pentru fragezime.
Dupa ce am fragezit toate fileurile, le-am asezonat cu sare, piper si vin alb.

Pentru o ora le-am lasat la frigider.

In timpul acesta am spalat si curatat ciupercile, morcovul, ardeiul, ceapa-le-am tocat marunt.
Am incins wokul, am turnat putin ulei, apoi am pus ciupercile si le-am lasat pana a scazut apa lasate de ele si s-au inmuiat, apoi celelalte legume. Cand  s-au distuit,


am asezonat cu sare si piper, si am tras wokul de pe foc.
 Pe o folie de aluminiu am asezat vreo 6 fileuri de pui, le-am suprapus, astfel incat sa nu ramana loc gol, am asezat niste bastonase de ardei verde si rosu,


am pus umplutura de ciuperci racorita 
 
 
si am rulat odata cu folia rulada, strangand la capete.
 Intr-o tava cu putina apa am asezat rulada, si am dat la 180 de grade in cuptorul preincalzit.
Dupa 15 minute am desfacut folia si am pus niste felii de sunca cruda afumata peste rulada.
Cand s-au rumenit feliile de sunca, (aprox.10 minute),am stins focul si am scos tava.
Pentru aceasta rulada gustoasa am pregatit drept garnitura un orez cu verdeturi uscate (patrunjel, telina, busuioc) si am ornat cu cateva feliute de ciuperci.

Pofta buna!

sâmbătă, 22 octombrie 2011

Art Papel Group-ambalaje de hartie

Made by Liana

Art Papel Group este producatorul roman de ambalaje din hartie si carton pentru patiserii si cofetarii, care detine cea mai diversificata gama de produse.

Pe piata romaneasca a ambalajelor, apare in 1999, Art Papel Group, primul producator roman, care aduce in Romania, prin produsele sale calitatea occidentala sustinuta de cei 30 de ani de experienta acumulati de concernul spaniol Graficas Salaet.

Clientul are la dispozitie produse de calitate avizate sanitar conform normelor Uniunii Europene pe probleme de ambalaje,contribuind la sporirea sigurantei clientului de patiserii/cofetarii si la adoptarea de catre patiser a unei idei noi despre ceea ce inseamna ambalajul si importanta sa pentru produsele ce le comercializeaza.

Cheese din hartie de termorezistenta si parafinata pentru prajituri si pentru uz industrial(foto:cheese muffins):






Articole din carton. Tavite rotunde si dreptunghiulare(normale, lucioase, aurii, argintii, rezistente la temperaturi scazute si umiditate, tavite din carton alimentar "greener", tavite lungi brazo/tronco, discuri de carton, formate in forma de inima metalizate, formate speciale metalizate, platouri "acuario", discuri dantelate, tavite, dantelate s.a.)







Dantele din hartie/paper doilies (dantele rotunde/ovale/dreptunghiulare de hartie,dantele din hartie pentru restaurante, dantele personalizate, dantele parafinates.a.)


Cutii de carton pentru torturi(metalizate aurii, dreptunghiulare/trapezoidale pentru bomboane si prajituri, cutii flexibile pentru patiserie s.a.).


Exista posibilitatea de fabricare a altor dimensiuni ale acestor articole.

Sediul central al Art PapelGroup se afla in Timisoara, str.Mures(Intrarea Jean Monet), tel./fax:+4 0256/221 071, +4 0256/306 446; mobil: +4 072 288 544, +4 0724 288 545, +4 0724 288 547, +4 0724 288 548.
Depozit Bucuresti: Sos. Stefansti nr. 55B, oras Voluntari, jud.Ilfov; tel./fax: +4 021/352 79 35; mobil: +4 0724 288 546; +4 0724 288 545.

Vanzari cu de-a amanuntul se fac in Timisoara, de la firma Fiore din centrul comercial Euro, Stand 8, persoana de contact Nuszl Minadora tel 0740 303 915; 0740 150 514.

La Bucuresti, la punctul de lucru situat in Sos.Stefanesti 55B, tel.0213 527 935, persoana de contact Bogdan tel.0735 255 200.

La Chisinau (Rep. Moldova)se poate cumpara de la firma Igan Group, tel+373 231 711 30- persoana de contact dna Diana.

La Ploiesti, dl Eugen Grigore, tel. 0722 356 405.

Vizitati siteul: www.Art Papel.ro

Fabrici in Spania, Argentina si Romania.

Fotografiile apartin Art Papel Group.

Acest material este un advertorial.

vineri, 14 octombrie 2011

Dulciuri și alte rețete de Halloween-de groazaaaaaaa




Mai sunt doar două săptămâni până la sărbătoarea de groază Halloween!!!
Anul trecut am preparat o serie de ciudatenii si grozavii, de fapt chestii faine: tiramisu, briose, profiterol, chec s.a. pe care le-am transformat in dulciuri de groaza si va invit sa le vizionati/preparati/ sau sa va scuipati in san, daca v-ati speriat ...hi,hi ;-)))

Ah, inca ceva: primele sase preparate sunt facute cu produse Dr. Oetker(prafuri la cutie).

Stati linistti, nu m-am otravit, nu am murit si nici nu am omorat pe nimeni cu ele. Nici colesterol n-am, nici grasime in sange. Sunt putin anemica de cand ma stiu, dar jur ca ma tratez!!
De ce le-am facut? Pentru ca le-am castigat(cutiile Dr. Oetker) ;-)))

Pe lângă cele 10 rețete dulci, am adăugat și două rețete sărate: Minipizza de Halloween și Pizza Jack Skellington.


Papanasi fantome



Paianjeni(profiterol)


Tiramisu-Noaptea vrajitoarelor


Muffinsi lilieci vampir


Cuibul de vipere -(Musuroi de cartita)



Pisica neagra, vineri 13-(Tort de ciocolata)




Fursecuri dovleci de Halloween - made by Liana&Tudor




Minipizza de Halloween


Pizza Jack Skellington




Fursecuri Degete de vrajitoare


Fantome in martipan


Tort fantome in ciocolata


joi, 13 octombrie 2011

Sa fim copii pentru inca o zi...

Made by Liana





Pe vremea mea, adica de trista amintire, nu prea aveam jucarii...Imi amintesc de cartoanele alea maro, taare urate cu poze cu animale domestice si salbatice...vreo trei-patru papusi, dar majoritatea erau rusesti, ca le-a dat voie tovarasu' parintilor nostri sa plece o data pe an la rusi. Patine cu rotile tot de la rusi aveam, o coarda de sarit, rachete de badminton...si o bicicleta second hand din aia Pegas cu scaun luuuung, negru...pe care ne-au furat-o dupa vreo 6 luni de la achizitionare :((((
Cam pe astea le-aveam, dar le imparteam frateste, cu sora mea.
Tin sa precizez ca detineam comorile astea pe la 8 ani. Pe la 3 ani...nu cred ca aveam nimic.

Ce are Tudor, fiul meu, la 3 ani?
O gramada de masinute!!!! Are si cateva cutii cu puzzle, jocuri inteligente, cartonase alfabet, are o masina cu care se plimba prin casa si o tricicleta de la nasi, doua parcari etajate pentru masinute, un laptop pentru copii, o gramada de dvduri cu desene animate, o gramada de carti cartonate, ilustrate cu povesti clasice/moderne pentru copii si...multe altele!

Dar ce credeti ca mi-a cerut Tudor cu ceva timp in urma? Huh, nu ghiciti? Ei bine...

"-Mami, vreau role!
-Ce sa faci tu cu rolele, de-abia ai 3 ani?
-Sa fug dupa fete, sa le prind de cur!"

P.S.Tudor vrea sa se faca popa! Mai zice el cateodata ca vrea cantaret sau politist, dar se intoarce mereu la popa.

Cererea lui ne-a lasat interzisi, precum m-a lasat pe mine Blogatu' cu pozitia lui din Zelist!!!

Totusi, ma gandesc sa-i cumpar lui Tudor din Tara Jucariilor cutia asta cu avion ca e innebunit dupa avioane si chiar nu are niciunul :(




P.S. Daca veti participa la acest concurs, aveti sansa de a castiga o jucarie pentru copii vostri.Sunt 3 premii!!!Grabiti-va, maine, 14 octombrie, e ultima zi.

miercuri, 12 octombrie 2011

De ce are frigideru' bec

Made by Liana





Intr-o seara de vara tarzie, o prietena intreba pe facebook:

Cei care spun ca noaptea nu se mananca, sa-mi explice, de ce a fost inventat becul din frigider?

Io am zis asa:

1. Sa vezi daca mai ai mancare.
2. Cel care a inventat frigiderul avea nevoie de lumina pt.a-l termina.
3.Lumina din frigider te poate salva cand ti se arde becul in bucatarie.
4. Pentru o noapte incendiara petrecuta la lumina frigiderului ca in "Noua saptamani si jumatate-9 1/2-(KIM Basinger/Mickey Rourke.

Ei bine, azi m-am luminat! De fapt, m-am albastrit ;-)
Noroc cu Blogatu', ca altfel ramaneam tot asa :P


De exemplu, frigiderele cu lumina albastra de la Beko continua procesul de fotosinteza in plante, si le pastreaza proaspete mult mai multa vreme. Si masinile de spalat din gama Smart Blue, folosind aceasta lumina albastra, omoara 99.99% din microorganisme :)

Ce este atat de interesant la aceasta tehnologie Smart Blue de la Beko?
Faptul ca este foarte INOVATIVA. Pana la urma suntem un popor inventiv, nu? :)

Daaaaa....mie mi-ar placea doar sa apas pe un buton si sa iasa din frigider platoul cu costitele de porc la gratar ramase de-aseara...ce sa tot deschid si inchid atata pe usa aia?? Apas butonul, se deschide frumos o fereastra, iese platoul incarcat cu ce mi-am dorit, il iau, se inchide fereastra si gata!
A, ba nu, mai vreau ceva! Sa nu faca gheata, ci inghetata!!!!

Frigiderele de la Beko au acum functia speciala Active Fresh Blue Light prin lumina albastra, activa permanent in interiorul frigiderului mentine efectul de fotosinteza. Astfel creste durata de conservare si nivelul de vitamine al fructelor si legumelor. Ingenios, nu?

Ia ziceti voi, acu', de ce credeti ca are frigiderul vostru bec alb si nu albastru, huh?

P.S. Primii 70 de blogeri castiga un kit de la Beko ;-)

sâmbătă, 8 octombrie 2011

Chec Madeira -cu portocala si lamaie

Made by Liana







Asta-primavara am dat peste Checul Madeira la Micul pe blog. Mi-am notat reteta, ca multe altele minunate de pe blogul ei, care sunt inca pe lista de asteptare...dar pe asta l-am prestat!

Si ce m-a atras si mai mult a fost faptul ca nu contine agenti de crestere!!! Nu tu praf de copt, drojdie sau bicarbonat de sodiu, otet sau amoniu. Super, super!!!

Recunosc ca nu-s amatoare de lamaie, ci de portocala. Asa ca am adaugat si coji confiate de portocale si lamaie la checul Madeira, l-am si insiropat cu suc de portocala, parca mi-e teama sa-i mai zic Madeira...hm...Madeira lemon by Micul si Madeira orange&lemon by Liana. Parca asa mai merge, nu?

Multumesc mult de tot Micul a.k.a Yvone pentru reteta!
Pot sa-ti spun cu mana pe inima ca e cel mai bun si mai inmiresmat si mai aromat chec ever!!!


Ingrediente:

250g faina,
o lamaie,
o portocala,
225 grame unt/margarina,
4 oua
275g zahar,
35 ml apa,
50g coaja de portocala si lamaie confiata.


Mod de preparare:

1. Se incalzeste cuptorul, se unge tava de chec cu margarina si se tapeteaza cu faina sau cu hartie de copt.
Se curata lamaia si portocala cu un curatator de legume,


apoi se taie in fasii lungi si subtiri, eliminand partea alba.
Se pun fasiile intr-un vas, se acopera cu apa si se pun pe foc.




Se lasa sa fiarba un minut, se spala cu apa rece si se repeta operatiunea.

Intr-un alt vas se pun 50g zahar si cei 35 ml apa si se da focul incet, lasandu-se pana se topeste zaharul. Se adauga cojile de lamaie si de portocala si se lasa sa fiarba pe foc pana cand devin sticloase.

2. Se scot cojile din sirop si se pun pe hartie de copt la racit.



Margarina moale se bate cu zaharul si se adauga pe rand ouale.




Apoi se cerne faina si se omogenizeaza.



Se adauga si bucatelele de lamaie si portocala confiate si se amesteca bine.



Am gasit la Real o cutie de 250g cu vreo 5 ron, cred...nu mai stiu exact pretul :P

3. Se toarna aluatul in tava iar deasupra se pun fasiile de lamaie si portocala din sirop



si se da la cuptor pana trece testul scobitorii, in jur de 1 ora si 10 minute.
In siropul ramas se stoarce sucul de la o portocala si se insiropeaza checul racit.




Merge de minune cu o cana de lapte cald sau rece, zice sotul, incantat de gustul dulce-acrisor al parfumatului chec ;-)



Eu am servit doua felii de chec cu un pahar de suc de portocala proaspat stors! Si mai adevarat a fost gustul, aroma, savoarea ;-)

Tips: In primele 15 minute dati focul la putere maxima si nu deschideti sub nicio forma cuptorul. Apoi dati la 180 de grade si verificati dupa o ora daca este gata.
A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.