Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

luni, 30 mai 2011

Tort Malaga












Tort Malaga with love!!!

Aceasta este cea de-a doua reteta si ultima cu care particip la concursul gazduit de Laura Laurentiu, Bloggospodina.
Tortul Malaga mi-a ramas pe retina de cand l-am vazut postat de Laura pe un site culinar, acum vreo doi ani si mai bine. Tot am zis ca-l fac, dar uite ca abia acum am reusit si ocazia a fost nemaipomenita.

Multumesc frumos, Laura!

Ingrediente:

Pentru blat: 3 oua,
1 pahar de 150 ml zahar,
75 ml ulei,
150 ml zahar,
150 ml +2 linguri faina,
1 lingurita praf de copt.

Pentru bezea:

4 albusuri,
6 linguri de zahar,
4 linguri nuca macinata.

Pentru crema:

300ml frisca,
300 ml lapte,
1 plic budinca de vanilie,
2 linguri esena de rom,
6 linguri zahar,
1 lingurita gelatina granule,
100g stafide inmuiate in rom.

Pentru glazura:

100g ciocolata amaruie,
3 linguri de frisca lichida.

Sirop:
5 linguri de apa,
1 lingura esenta de rom,
1 lingura zahar.

Decor:
300 ml frisca lichida, batuta si indulcita dupa gust
100g ciocolata amaruie.

Pentru blat: Folositi acelasi pahar de masurat pentru toate ingredientele!

Se bat ouale intregi cu zaharul pana devine ca o crema.




Se adauga uleiul in fir subtire, amestecand incontinuu, apoi se adauga faina cernuta cu praful de copt




si se omogenizeaza.
Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.

Pentru bezea: se bat albusurile cu zaharul pana se formeaza o bezea ferma, apoi se amesteca usor cu nuca macinata.




Bezeaua astfel formata se aseaza peste compozitia de blat din tava




si se da la cuptorul incins de dinainte, circa o ora la 150 de grade, pana se rumeneste bezeaua. Trebuie sa fie cat mai uscata si maronie, apoi, cand e gata, se lasa la racit.

Pentru crema: Din lapte si 5 linguri de zahar, impreuna cu praful de budinca se fierbe o budinca groasa. Cand e gata, se acopera cu o folie alimentara ca sa nu prinda crusta si se lasa la racit.




Cei 300 ml frisca lichida se mixeaza, se adauga o lingura de zahar si se lasa la frigider, pana se raceste si budinca.
Se prepara gelatina, care se lasa la inmuiat 10 minute cu 1-2 lingurite de apa. Apoi se topeste pe bain-marie, pana devine clara.
Cand budinca s-a racit complet, se amesteca cu frisca, cate o lingura o data, mixand incontinuu, pana la terminarea acesteia. Gelatina se amesteca cu 2-3 linguri de crema si apoi se adauga restul in crema, amestecand bine. Se adauga esenta de rom si stafidele bine scurse.




Se omogenizeaza si se da la frigider.

Blatul se desprinde cu grija de pe hartia de copt, se taie in doua pe lungime si se unge cu ciocolata gata topita pe bain-marie impreuna cu frisca lichida.




Lasam sa se raceasca si intareasca glazura.
Dupa ce glazura s-a intarit, asamblam tortul: pe un singur blat,peste glazura de ciocolata, se intinde toata crema,




se niveleaza si se acopera cu al doilea blat cu glazura de ciocolata in jos, peste crema.

Se insiropeaza blatul superior cu siropul preparat din apa, rom si zahar.

Pentru decor: se topeste ciocolata pe bain-marie impreuna cu 2-3 linguri de frisca lichida, se umple posul cu duiul cel mai subtire si lunguiet si se fac ornamente. Eu am ales sa fac inimioare ;-)




Se dau la congelator sa se intareasca.

Frisca lichida am mixat-o cu putin zahar si cu acelas pos si dui am facut tot inimioare din frisca, pe partea superioara a blatului, asta dupa ce am imbracat tot tortul in frisca, intr-un strat potrivit de subtire.




Am pus si inimioarele de ciocolata pe lateral si gata tortul!




Cat credeti ca a rezistat pana l-am taiat?? :P




O felie pentru Laura si pentru voi, with love ;-)

vineri, 27 mai 2011

Tort cu mousse de capsune








A venit vara, bine-mi pare ca au aparut capsunele si m-am grabit sa prepar un tort roz cu capsune si biscuiti!
Biscuitii deosebiti cu bombonele, de cum i-am vazut, cum deja am stiut ce voi face cu ei ;-)
Cu aceasta reteta, prima din cele doua obligatorii, particip la concursul organizat de Laura Laurentiu, Bloggospodina.
Urmeaza sa postez si o reteta de-a Laurei pana luni, 30 mai, cand se incheie cel mai tare concurs din blogosfera: fara voturi, fara likeuri, fara comentarii, doar cu juriu! Si ce juriu ales: Laura Adamache, Cristian Borod, Andi Tudor si Laura Laurentiu.
Mi-am luat si eu inima in dinti, ce-o fi, o fi, tineti-mi pumnii ;-)


Ingrediente pentru blat:

1 pahar de albusuri (5-6),
1 pahar de faina,
1 plic praf de copt,
1 pahar de zahar,
1 pahar de nuci macinate/migdale,
50 ml ulei.

Ingrediente pentru crema:

250g branza dietetica de vaci,
100g zahar pudra,
50g unt,
1 plic zahar vanilat,
1 plic intaritor de frisca,
250ml frisca lichida,
350g capsune.

Ingrediente pentru mousse-ul de capsune:

450g capsune,
o lingura zeama de lamaie,
3-5 linguri de zahar,
1 plic gelatina,
400 ml frisca lichida

Pentru decor:
3 pachete de biscuiti cu bombonele,
6 capsune,
2 pachete mici de M&M.

Mod de preparare:

Blatul:

Pentru masurarea corecta a ingredientelor e bine sa folositi acelasi fel de pahar.
Se bate spuma tare albusurile impreuna cu zaharul.




Inglobam usor faina cernuta cu praful de copt, uleiul, apoi migdalele macinate. Punem compozitia in tava rotunda de tort, unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit 30 de minute la 180 de grade. Se face testul scobitorii ca sa se verifice daca blatul e copt. Lasam la racit.

Crema de branza:

Capsunele se spala, se curata, se usuca si se taie in bucati potrivit de mari.
Se freaca branza dulce cu untul,




zaharul pudra, zaharul vanilat si intaritorul de frisca si frisca lichida.




Se adauga si capsunele



si se amesteca usor, sa nu se zdrobeasca prea mult si se lasa crema la frigider pana se prepara mousse-ul.


Mousse-ul de capsune:

Capsunele se spala, curata si se taie cubulete.
Se stropesc cu zeama de lamaie si se pun la fiert in apa cat sa le acopere




cu 3-5 linguri de zahar.Se fierb aproximativ 15 minute,apoi se paseaza cu blenderul pana se fac piure.




Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, se hidrateaza in 100 ml apa, apoi dupa 10 minute, se pune pe bain-marie pana se lichefiaza. Se amesteca cu capsunele pasate si frisca batuta foarte bine.

Asamblare:

Blatul racit se taie o singura data pe orizontala rezultand doua parti de blat.

Se aseaza primul blat in tava de tort. De jur imprejur se pun biscuitii cu bomboanele spre exterior.




Se intinde toata crema de branza cu capsune, se acopera cu al doilea blat, pe care l-am mai decupat putin sa poata intra pe langa biscuiti,




si se intinde mousseul de capsune.



Se lasa la rece 4-5 h sau peste noapte si se decoreaza inainte de a-l servi.
Cele 6 capsune se cresteaza, se aranjeaza bomboanele de M&M pe langa ele, pe marginea tortului si gata!

O felie roz-roz-roz










Cand a vazut soarele meu, Tudor, tortul, a inceput atacul asupra bombonelelor ;-)))

P.S.Biscuitii cu bombonele i-am gasit in Selgros si un pachet contine 4 biscuiti, eu am cumparat 4 pachete.

marți, 17 mai 2011

Di-na-mo, hauw, hauw ,hauuuuuw

Made by Liana





http://www.blogger.com/img/blank.gif


Acesta a fost tortul promis sotului meu, un dinamovist inrait, si pana la urma, ca sa fie toata lumea multumita, i l-am facut!

Blatul si crema corespund in totalitate Tortului cu mascarpone si krantz-dar fara krantz, de data asta, ci cu martipan.

Blatul l-am facut intr-o tava dreptunghiulara, l-am taiat o singura data pe orizontala, am pus crema intre foi si deasupra, apoi l-am acoperit cu un strat foarte subtire de frisca



ca sa aiba aderenta foaia de martipan.

Am avut o bucata mare de martipan, de 600g, am decojit-o de ciocolata, am presarat zahar pudra si am intins o foaie




pe care am pus-o peste stratul subtire de frisca de pe blat.

Din a doua foaie am decupat stema, steluta, cainii si literele.




Din fericire, am avut ciocolata rosie- un ou urias de ciocolata rosu-negru-pe care am pus-o la topit pe bain-marie cu putin frisca, asa ca am folosit-o incantata pentru a decora cainii.
Cu ciocolata neagra am procedat la fel.
Din martipanul ramas am intins o banda lata de doua degete pe care am folosit-o drept bordura si am vopsit-o cu ciocolata rosie.
Am acoperit cu frisca pe langa stema si gata!

Nu va mai spun cate ore am bibilit la stema asta...ufff...

Dar toata lumea a fost multumita si fericita!



Fie vreme buna, fie vreme rea,
Caine pana la moarte
Si dincolo de ea
Hauw, hauw, hauwwww!



Si o felie pt.toti dinamovistii!



Ce, ati crezut ca n-am farfurie cu Dinamo? V-ati inselat...hi,hi :P



Hai Dinamo!!!

La multi ani, inca o data, Mircea, dinamovistul meu! :*

sâmbătă, 14 mai 2011

Tort cu mascarpone, ciocolata si ananas

Made by Liana









Azi e ziua sotului meu! A schimbat prefixul si i-am facut acest tort de care nu prea a fost multumit, deoarece i-am promis altul...sa vad azi poate mai am timp sa ma tin de promisiune si sa-i fac tortul mult dorit. Pana una-alta, mie si lui Tudor ne-a placut mult ;-)
La multi ani, Mircea! Te iubim mult de tot si te pupam si mai mult :* :*

Ingrediente blat:

4 oua,
200g zahar pudra,
2 plicuri zahar vanilat,
100ml ulei,
100ml lapte,
400g faina,
1 plic praf de copt,
100g ciocolata amaruie.



Pentru crema;

2 conserve cu ananas rondele SunFood,
400 ml frisca lichida,
250g mascarpone,'
250g crema de branza,
200g zahar,
200g ciocolata amaruie,
2 plicuri de gelatina,
1 esenta de rom.



Pentru decor:

3 rondele de ananas,
50g ciocolata amaruie,
2 pliculete de bombonele de ciocolata,
10 amaretti.

Mod de preparare:

Blatul:

1. Se freaca ouale cu zaharul, se adaga uleiul, apoi laptele si la final faina cernuta cu praful de copt.
Se rade ciocolata-eu am avut fulgi- se adauga in aluat




amestecand usor, apoi se toarna totul intr-o tava unsa si tapetata



si se da la cuptor pentru 50 de minute.
Cand blatul este copt, se lasa la racit, apoi se taie in doua pe orizontala si se insiropeaza cu sucul de ananas din conserva.



Crema
Rondelele de ananas se lasa la scurs.

Se freaca crema de branza cu mascarpone, se adauga putin cate putin frisca lichida, apoi zaharul.

Ciocolata se topeste pe bain-marie impreuna cu 3 linguri din frisca lichida si un plic de gelatina.



Cand s-au topit ingredientele, se rastoarna peste crema de mascarpone.



Cel de-al doilea plic de gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj cu 100ml apa sau sirop de ananas. Se pune si aceasta in crema de branza, se adauga si esenta de rom, se amesteca bine si se da la rece pentru 30 de minute.

Asamblare:

Crema se imparte in doua.

Peste prima parte de blat se pune din jumatatea de crema doar putina, cat sa acopere suprafata, apoi se pun rondelele de ananas



si se acopera cu restul de crema.

Se acopera cu a doua parte de blat, care se unge tot cu putina crema din a doua jumatate, se pun rondelele de ananas



-nu toate, se pastreaza trei pentru decor- apoi se acopera cu restul de crema. Din a doua jumatate de crema se pastreaza un sfert pentru imbracarea tortului.

Cele trei rondele de ananas se taie in jumatate, se topeste ciocolata, iar semicercul de ananas se inmoaie pe jumatate in ciocolata.

Amaretti se trec prin ciocolata topita si se pun pe tort, langa semicercurile de ananas, asta dupa ce in prealabil au stat la rece ca sa se intareasca ciocolata.
Bordura tortului se decoreaza cu bombonele mici de ciocolata.

Poftiti la o felie din partea sarbatoritului, ca face cinste!





Apropo, Mircea, ce mi-ai cumparat de ziua ta? :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.